palesz77 írta:Nekünk akkor van csak, ha a Las Palmas nem veszi meg a kölcsön lejártáig. De ők meg hülyék lennének nem megvenni ha jól játszik, szóval csak papíron van gyakorlatilag.
Ebben biztos vagy? Jogilag ez nekem nagyon nem tűnik helyesnek. Ennyi erővel bármilyen visszavételi opciót ki tudna küszöbölni a vevő csapat (jelen esetben Hamburg) egy egyszerű kölcsönadással. Pl. Denis Suárezt is eladtuk a Sevillának, de megmaradt a 3 millió eurós visszavételi jog, ami azután sem vesztette érvényét, hogy eladták a Villarrealnak.
Amennyire el tudom képzelni ezeket a szerződéseket, ezt ilyenkor úgy kötik, hogy a Hamburg megszerzi a teljes játékjogát, viszont a visszavételi opció magára a játékosra vonatkozik, bármelyik másik csapattal is szerződjön az opció lejártáig. Ez korlátozza a Hamburgot pl. abban, hogy ne tudják 20 millióért eladni valakinek, amikor még egy évig van rá az eredeti csapatának 10 milliós visszavásárlási opciója.
Szerintem.
Kicsit jogi megközelítésben: ha A köt B-vel egy szerződést, akkor B nem köthet olyan szerződést C-vel, ami A korábban szerződésbe foglalt jogait a beleegyezése nélkül csorbítaná. Kizártnak tartom, hogy ilyet megengedjen a nemzetközi jog (sőt akármilyen jog). Aztán lehet tévedek és van valami részlet, amiről nem tudok.