MatsMessi írta:Kivancsi lennek a velemenyetekre, mit tanacsolnatok.
17 vagyok, es egesz jol megy a tenisz. Regen versenyeztem is ott voltam a ranglistak elejen mondhatjuk. Aztan kimaradt egy ev ( nem teljesen, csak kevesebbszer edzettem). Most viszont szeretnem ujra felepiteni magam, es jo uton is haladok fele. Van edzesem mindennap, valamikor reggel is. Nyilvan mar nem olyan celjaim vannak, hogy ATP100-ban legyek, hanem egy jo osztondijas lehetosegben bizom, es dolgozom erte. Edzesek mellett mennyit kene futnom es mozognom szerintetek? Milyen mozgas fajtat tanacsolnatok egyaltalan? Heti mennyit? Igy, hogy visszajott a mindennapos edzes, regeneralodas szempontjabol is kellenenek tanacsok, mert mindennap kene a jo teljesitmeny, viszont ugy erzem, hogy kb. csak 80 szazalekot tudok kiadni magambol. Gondolom a faradtsag miatt. Szoknom kene, es terhelni tovabb? Mozgason kivul is van valami praktikus otlet? Etkezes, alvas ilyenekre gondolok. Lehet nem feltetlen aktualis forumtema, de jo ez a kozosseg, es mindig vannak tanacsok amik hasznosak.

Heti 3 súlyzós edzés nem nagy súlyokkal, átmozgató jelleggel. Gépeket használj elsősorban, ezek kötött mozgáspályán működnek, szóval nem tudod rosszul csinálni a gyakorlatokat.
E mellé heti 2-3 cardio, szintén nem kell túltolni, de azért ne aludj el közben.
Az étkezés és az alvás a legfontosabb, ezt kéne a legkomolyabban venni. Nem kell extra dolgokra gondolni, minőségi ételeket kell enni. Sovány húsok, párolt zöldség, rizs, zabpehely, cottage cheese, etc. Nyilván ezt még estig lehetne írni, olvass utána majd.
Kiegészítőnek egy erős multivitamin, ízületvédő, omega 3. 8 óra alvás legyen meg, ha több nem baj, csak kevesebb ne legyen.