Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pontosan ez a problémám. szerintem az, hogy még mind3 címre esélyünk van, nem jelenti azt, hogy minden rendben van a csapattal.Nero. írta: Unzuéval szinte biztos hogy nem fogunk tudni előre lépni, sőt talán a mostaninál is gyengébb lesz a csapat de az címekre még bőven elég lehet.
Hogy jön ide, hogy mennyit ülsz a gép előtt? Másra válaszoltál utána, csak arra nem.visca el barca írta:...
Ki lenne jobb döntés nála és miért?Messias2 írta: Egyébként az Unzuéval kapcsolatban egyetértek veled. Elmúlt évek egyik legnagyobb baklövése lenne őt kinevezni.
hát rendben, máshogy látjuk. mondjuk van Gaal és Allegri között a párhuzam nagyjából ennyiben ki is merül, hogy külsős mindkettő. egyébként nem tudom, hogy milyen egyéb hasonlóságok vannak, mondjuk személyiségben, taktikai repertoárban, futballhoz való hozzáállásban, egyáltalán bármiben, ami alapján determinálni lehetne Allegri vagy más külsős edző ittlétét van Gaal 15 évvel ezelőtti ténykedéséből levezetve.Tivornya írta:Külsős világsztár edzőként remek példa van Gaal ténykedése...kritikus időszakban ugyanez a külsős sztáredzőt mentalitás győzőtt Barcelonában, 2× is idehozták ezt a gazembert, mindkétszer a hátsó ajtón távozott. Nem csodálom, hogy Barcelonában a jóérzésű emberek nem akarnak újra ebbe a pocsolyába lépni.Zozzy 5 írta:biztosan nagy fór egy edzőnél a barcás kötődés és ha ismeri a viszonyokat, valszeg megkönnyíti a munkáját. önmagában viszont nyilván nem elég, és Cruyff, Guardiola vagy Enrique azért tudtak nálunk történelmi sikereket elérni, mert a kötődés mellett top szakemberek is.
Unzuéról egyelőre rejtély, hogy mekkora volumenű futballtudós, a háttérből ügyesen tette hozzá a magáét a munkához, de ennyi, jelenleg ennyit tudunk róla biztosan. ha komoly szaki, akkor jó lesz, viszont ha főleg amiatt lesz kinevezve, mert ismeri a viszonyokat, akkor az nem lesz elég. én megmondom őszintén egy kicsit olcsó megoldásnak érezném őt, és jobban örülnék egy külsősnek, aki vmi merőben újat hozhatna. Valverde hmm..ő nem rossz felvetés meg tudjuk h komoly szakember, bár annyira érte sem tudok lelkesedni, mert bennem megérett az igény egy igazán új, ligán kívüli arcra.
nálam Allegri lenne a favorit. nagyon kíváncsi lennék, hogy egy szép focit játszó, ugyanakkor a védelmet profi módon megszervezni képes rutinos, nagy tudású olasz arc mit tudna itt csinálni. juvét profin összerakta, jó focit tolnak, igazolásai ülnek. aztán ha nem jönne be mégse, akkor max. folytathatjuk felőlem ezt a gránátvörös-kékvérűligátkívülrőlismerje edző vonalat
Szerk.: annak az állításodnak sem adok igazat, hogy Guardiola és Enrique top szakember(Cruyff viszont az volt, Isten áldja Őt).
nyögni a kur*ák szoktak mikor tettetik h mennyire élvezik mikor tömik őket nem én.Tromort77 írta:De ha már benyögsz ilyeneket
Leszögezném bírom mindkét edzőt, de reálisan értékelem az eredményeiket. Szerintem ha hatalmas edzői tevékenységekről beszélünk, akkor Pep esetén az a Barcás bajnokságok, sem mint, a Bayernnel egycsapatos bajnokságokban címvédés, a következő szezon végén van egy olyan sejtésem, hogy az olasznak is meglesz. Viszont két különböző országban, kiegyenlített bajnokságokban sikerült diadalmaskodnia, idén Guardiola bizonyíthat ilyen téren. A Realnál tényleg bukás a bajnokságbeli teljesítményük, viszont kérdem én, ha az utóbbi 8(?) évben csupán egy bajnokság jött össze odaát, az csak az edzők hibája? Persze a Messi vezette Barca volt ott vetélytársnak oké, meg volt egy megismételhetetlen szezonja az Atleticonak, de mélyebb okai lehetnek, mint az edzők, hogy nem tudnak hosszú szezonok óta kiegyensúlyozottan teljesíteni a bajnokságban (keret és edzők állandó változtatása, türelem hiánya stb).Tromort77 írta: Csak a negyedikben, nem? Real Madriddal nem tudott bajnokságot nyerni.
Guardiola meg 3ból kettőnél tart eddig. De Ancelotti egy hajszálnyival hamarabb kezdte az edzősködést.![]()
De duplázni sehol nem tudott. Mármint egymást követő szezonokban nyerni. Pedig itt alap elvárás kb.
Csak a negyedikben, nem? Real Madriddal nem tudott bajnokságot nyerni.knor írta:Ancelotti 5-ik országban lesz bajnok idén. Van még kérdés?
Külsős világsztár edzőként remek példa van Gaal ténykedése...kritikus időszakban ugyanez a külsős sztáredzőt mentalitás győzőtt Barcelonában, 2× is idehozták ezt a gazembert, mindkétszer a hátsó ajtón távozott. Nem csodálom, hogy Barcelonában a jóérzésű emberek nem akarnak újra ebbe a pocsolyába lépni.Zozzy 5 írta:biztosan nagy fór egy edzőnél a barcás kötődés és ha ismeri a viszonyokat, valszeg megkönnyíti a munkáját. önmagában viszont nyilván nem elég, és Cruyff, Guardiola vagy Enrique azért tudtak nálunk történelmi sikereket elérni, mert a kötődés mellett top szakemberek is.
Unzuéról egyelőre rejtély, hogy mekkora volumenű futballtudós, a háttérből ügyesen tette hozzá a magáét a munkához, de ennyi, jelenleg ennyit tudunk róla biztosan. ha komoly szaki, akkor jó lesz, viszont ha főleg amiatt lesz kinevezve, mert ismeri a viszonyokat, akkor az nem lesz elég. én megmondom őszintén egy kicsit olcsó megoldásnak érezném őt, és jobban örülnék egy külsősnek, aki vmi merőben újat hozhatna. Valverde hmm..ő nem rossz felvetés meg tudjuk h komoly szakember, bár annyira érte sem tudok lelkesedni, mert bennem megérett az igény egy igazán új, ligán kívüli arcra.
nálam Allegri lenne a favorit. nagyon kíváncsi lennék, hogy egy szép focit játszó, ugyanakkor a védelmet profi módon megszervezni képes rutinos, nagy tudású olasz arc mit tudna itt csinálni. juvét profin összerakta, jó focit tolnak, igazolásai ülnek. aztán ha nem jönne be mégse, akkor max. folytathatjuk felőlem ezt a gránátvörös-kékvérűligátkívülrőlismerje edző vonalat
Szerintem nem a nevek számítanak, hanem az a tudás, hogy céljaid eléréséhez magadmögé tudod e állítani a húzóembereket, van e annyi respekted, hogy elfogadják azt, amit játszatni akarsz. Ilyen értelemben VEB-nek is lehet igaza. Az általa felsorolt edzők sem nyeretlen kétévesek, volt van tekintélyük. Az egy másik dolog, hogy Unzue ugyan ezért lehet akár sikeres is. Itt sztárokat kell kezelni, velük kell megértetni, hogy mit akarsz és ebben mi a szerepük. Minden edző sikere ezen bukik, vagy áll meg ezen a szinten, függetlenül, hogy Capellonak, vagy Unzuenak hívják.Tromort77 írta:Semmilyen pofozkodásról nincs itt szó, egyszerűen csak próbálom megérteni a másik oldalt. De amikor ilyen random baromságokat olvasok, hogy Ancelotti vagy Capello is ugyan annyi kupát nyert volna itt akkor nehéz komolyan beszélgetni.
Nem tudom mikor volt az valaha is baj, ha érvek jöttek egyik vagy másik oldalon. Az érveket el tudom fogadni.
Azért ne kelljen már megmagyarázni a sikereket, Tata miért nem nyert semmit, amikor itt volt? Neki is ott volt ez a hármas. Illetve Ancellotti Milanja elég komoly volt, mégis csak egy bajnoki címet nyert 8 év alatt. RM-nél sem nyert bajnokságot, az sem volt olyan rossz keret.Neki volt egy csucson lévő Messi-e, Ini-e,Xavi-a? Érdekes ahogy Messinek nem megy annyira már Enrique sem olyan jó!
Tromort77 írta:Az nem egy látomás, hogy olyan hírek jönnek, hogy Lucho is őt támogatná utódjának. Vagy éppen régebben is jöttek hírek arról, hogy Unzué a kapcsolattartó a játékosok és Lucho között. Nyilván nem lehet ezeket a híreket biztosra venni, de a Barcával kapcsolatban megbízható forrásokból jöttek. De elég megnézni a meccseken, hogy kommunikál a játékosokkal. Elég jól kivehető, hogy hallgatnak rá a játékosok.visca el barca írta:
az meg hogy ancelotti lehetett volna olyan sikeres kb ugyanolyan fantazmagória, mint hogy messiék elfogadják majd unzét meg felnéznek rá. szóval a te érved kb ua. ér mint az enyém. "semmit", mert az egyik a Te agyszüleményed, a másik meg az enyém.
Senki nem állította, hogy Unzué szupersztár, de pont ez a lényeg, hogy nincs szükség szupersztárokra az elmúlt évek tapasztalatait tekintve.
De ha már benyögsz ilyeneket, hogy Ancelotti jobb edző mint Guardiola, akkor legalább válaszolj már például S.Agüero kérdésére. Mert ez így nagyon komolytalan, hogy leírsz valamit. Majd a konkrét dolgokra nem reagálsz, hanem csak továbblépsz és neki kezdesz másnak. Komolyan meg akarom érteni, hogy Nálad milyen szempont szerint létezik ez a csillagállás.
Az nem egy látomás, hogy olyan hírek jönnek, hogy Lucho is őt támogatná utódjának. Vagy éppen régebben is jöttek hírek arról, hogy Unzué a kapcsolattartó a játékosok és Lucho között. Nyilván nem lehet ezeket a híreket biztosra venni, de a Barcával kapcsolatban megbízható forrásokból jöttek. De elég megnézni a meccseken, hogy kommunikál a játékosokkal. Elég jól kivehető, hogy hallgatnak rá a játékosok.visca el barca írta:
az meg hogy ancelotti lehetett volna olyan sikeres kb ugyanolyan fantazmagória, mint hogy messiék elfogadják majd unzét meg felnéznek rá. szóval a te érved kb ua. ér mint az enyém. "semmit", mert az egyik a Te agyszüleményed, a másik meg az enyém.
S.Agüero írta:És ha ekkora edző, miért csak ilyen kevés bajnokságot nyert pályafutása alatt?de, komolyan gondolom. főleg ancelotti, fényévekkel jobb edző mint amilyen guardiola valaha lesz. tudom, fáj.
én már csak egy ilyen perverz vagyok. csak szeretném megérteni, hogy unzué mi az atyaúristentől lehet ekkora sztár, de azon kívül, hogy ismeri a klubot meg a játékosok valószínűleg elfogadnák még nem jöttem rá. igazából tromort is ezt hozta fel, mást ha jól emlékszem nem tudott az oldalára állítani.csababarca írta:Veb most éppen te jöttél a pofonokért ide, pár hete én voltam soron, kíváncsi vagyok ki lesz a következő.
Nagyon nem értek egyet.visca el barca írta:én azt mondom, ha ilyen játékosanyag mellett az elmúlt 10 évben nem "belterjesek", hanem külsős edzők lettek volna (capello, ancelotti akárki), ugyanúgy nyertünk volna ennyi bl-t meg bajnokságot.Tivornya írta:Elég csak a klub történelmének edzőit és sikereit mérlegre tenniNem az lesz a következtetés, hogy a belterjesség mindent visz, a külsősök meg semmit, hanem sokkal árnyaltabb lesz a kép, de a belterjesek javára dől el a buli.
És ha ekkora edző, miért csak ilyen kevés bajnokságot nyert pályafutása alatt?de, komolyan gondolom. főleg ancelotti, fényévekkel jobb edző mint amilyen guardiola valaha lesz. tudom, fáj.
Miért is?visca el barca írta:te inkább ne javasoljál semmit