Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 23:24:36

vinszentvega írta:Azèrt, mèg mielött az összes bitcoin vagyont elköltenètek, egyik-màsik nagyobb nèvre, lebegjen a szemetek elött, hogy spanyol csapatunk van, ergo spanyol nemzetisègünek kellene lennie( felvett àllampolgarsag is jo ). Azt hiszem van egy uefa szabàlyzat is a lètszàmot illetöen nem?

eu-s szabályozás érvényes, az eu-n kívüliek száma van szabályozva.
én úgy tudom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
vinszentvega
Capitá del Barça

2017.04.20. 23:18:40

Azèrt, mèg mielött az összes bitcoin vagyont elköltenètek, egyik-màsik nagyobb nèvre, lebegjen a szemetek elött, hogy spanyol csapatunk van, ergo spanyol nemzetisègünek kellene lennie( felvett àllampolgarsag is jo ). Azt hiszem van egy uefa szabàlyzat is a lètszàmot illetöen nem?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Cseri
Entrenador del Barça

2017.04.20. 23:14:42

Bocs,de ez nem az "igazolások" topic? :) Esetleg indítani kellene egy olyan felületet is,ahol a taktikai és felállási variációkat lehetne megvitatni :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.04.20. 22:52:34

crixus írta:Látom amellett elsiklottál, hogy még mindig ezt tartom a kivitelezhetőbb verziónak, mint azt, amivel Depor-ok vagy Malaga-k is simán ütik a csapatot.
Pedig azzal a felállással volt sikeres Cruyff, és Pep is rengeteget használta az utolsó évében. A Chelsea ellen is ez ment a visszavágón pl, ahol egykapuztunk az angolokkal, csak a 15 helyzetből be kellett volna lőni párat.. Nincs ezzel a formációval semmi gond szerintem, ha jól meg van szervezve, és a játékosok is élesek. Láthattuk a Sevilla ellen is, amikor ment mindenki, parádésan működött. Egy olyan 3-4-3-nál, ahol középen Businak és Messinek kéne azonnal megszűrni a kontrákat, szerintem lényegesen jobban mehetne, de ez is szintén csak személyes vélemény, mint a tied. Ha viszont valami nem klappol a gépezetben, akkor tény, hogy nagyon sebezhető vele a csapat. Ez csak maxra pörgetve működőképes, de akkor szerintem nagyon.
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 21:00:05

visca el barca írta:
ennek ellenére Te 3-4-3-nál ezt a verziót vázoltad mint lehetőséget. csak azt nem értem ha szerinted se jó, akkor miért írtad le?
Látom amellett elsiklottál, hogy még mindig ezt tartom a kivitelezhetőbb verziónak, mint azt, amivel Depor-ok vagy Malaga-k is simán ütik a csapatot.

Szerk.: ez a Milan-féle rombusz, amit próbálgattunk ez csak 4-4-2-ben igazán hatásos, ahogy azt az olaszok is játszották anno. 3 középhátvéddel a szélekről akkor kerül mögénk az ellenfél amikor akar. Juve ezt bemutatta Mathieu vagy Piqué kárára az első meccsen. Ezt nem akarom újfent látni, pláne nem hosszú távon.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 20:41:39

crixus írta:Annyiban értek egyet, hogy Messi és Busquets elég kétélű fegyver, főleg ha együtt vannak a pályán. Velük csak és kizárólag a klasszikus 4-3-3 működhet hosszú távon hatékonyan
ennek ellenére Te 3-4-3-nál ezt a verziót vázoltad mint lehetőséget. csak azt nem értem ha szerinted se jó, akkor miért írtad le?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 20:26:15

palesz77 írta: Ha jól értettem a te tervezetedben a szűrést középen a Busi-Messi kettős végezné, gondolom erre célzott VEB. Nézz meg egy 3-4-3-as felállást bárhol, ott bent középen mindkét ember olyan, aki a védekezésből is rendesen ki tudja venni a részét. Messivel ezt nem nagyon lehet megvalósítani. Busi meg egymaga nem képes ennyit szűrni, neki kell az egész csapat szervezett védekezése ahhoz, hogy ő is hozzáadja az extra pluszt hátrafelé. Ha 30 m-es sávok vannak szabadon, az ő fizikumával körbefutják szemrebbenés nélkül.
Viszont akkor ha maradunk az idei 3-4-3-nál, ahol Rakitic, Iniesta vagy Gomes kerültek a szélre, akkor a 3 középhátvédnek kellene még plusz a széljátékra is figyelnie, ami elég kényes dolog. Abból is kapnánk a gólokat rendesen, ha a szélekről úgy kerülnek majd mögénk, mint a Juve az első meccsen.
Akkor Busquets már inkább meg tudná oldani a szűrést 3 emberrel a háta mögött és a két visszahúzódó szélsővel maga mellett.

Annyiban értek egyet, hogy Messi és Busquets elég kétélű fegyver, főleg ha együtt vannak a pályán. Velük csak és kizárólag a klasszikus 4-3-3 működhet hosszú távon hatékonyan, az is csak úgy, ha Messi hamis 9-es vagy szélső.
Én ezért is vetettem fel lentebb Busquets kihagyását egy alternativ 4-5-1-típusú felállásban. Széljáték megvan, védekezés két igazi vkp-sal. Messi meg középen szervezhet, mozoghat szabadon, ha úgy tetszik.
visca el barca írta: mit kell ezen indokolni? nem nézed a meccseinket idén? ha 3313-at játszunk, nem csak hogy messi, meg busi, de még másik két ember is védekezik és így is az jött ránk rajtunk aki akar. a meccsek túlnyomó része a középpálya közepén dől el, erre te beállnál oda egy hót lassú buszkeccel. #-o
Szépen le is játszott így még a Depor vagy a Malaga is, a Juve-ról nem is beszélve. Nagy taktika. :roll: Bejött egyszer a PSG ellen, de állítom az a meccs nem azon múlt, hogy 3-4-3 vagy 4-3-3.
A többit fent leírtam.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 20:16:34

crixus írta:Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
mit kell ezen indokolni? nem nézed a meccseinket idén? ha 3313-at játszunk, nem csak hogy messi, meg busi, de még másik két ember is védekezik és így is az jött ránk rajtunk aki akar. a meccsek túlnyomó része a középpálya közepén dől el, erre te beállnál oda egy hót lassú buszkeccel. #-o
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2017.04.20. 19:35:04

crixus írta:Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
A Juventus pl. nem egyszer játszott már hasonló taktikát Alves- Sandro kettőssel a széleken, de említhetném a Conte-féle Juve-t vagy az idei Chelsea-t. Mindnek jobban ment, mint nekünk az idén. :roll:
Ha jól értettem a te tervezetedben a szűrést középen a Busi-Messi kettős végezné, gondolom erre célzott VEB. Nézz meg egy 3-4-3-as felállást bárhol, ott bent középen mindkét ember olyan, aki a védekezésből is rendesen ki tudja venni a részét. Messivel ezt nem nagyon lehet megvalósítani. Busi meg egymaga nem képes ennyit szűrni, neki kell az egész csapat szervezett védekezése ahhoz, hogy ő is hozzáadja az extra pluszt hátrafelé. Ha 30 m-es sávok vannak szabadon, az ő fizikumával körbefutják szemrebbenés nélkül.
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 19:25:02

visca el barca írta:
ez így meccsenként átlagosan 6 kapott gól. ha ellenfél focizni is tud akkor olyan 10-11.
Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
A Juventus pl. nem egyszer játszott már hasonló taktikát Alves- Sandro kettőssel a széleken, de említhetném a Conte-féle Juve-t vagy az idei Chelsea-t. Mindnek jobban ment, mint nekünk az idén. :roll:
Rinku
Director del Fútbol

2017.04.20. 17:46:58

Messias2 írta:
visca el barca írta: (kb mint sampaoli - ment a sevillával a szekér, mindenki őt akarta, most meg kipukkadtak, 1 hónapja szó sincs róla a fórumon :lol: )
Én még most is őt hoznám.
Én is. Vagy Allegrit, minden vicc nélkül.

Sampaoli esetében: valaki írta még 1-2 éve, hogy Klopp színes kavicsokért hozott el olyan jó kis játékosokat innen-onnan, mint Lewandowski, Blaszcykowski, Kagawa, stb. akiket jó csapattá is gyúrt össze azután. Kukázott egyet és bejött, mert jó edző. Na most én a kis kopasz esetében is így gondolom, mert azért a Sevilla minden, csak nem klasszis csapat. De az összhang megvan. Zsinórban 3 EL győzelem után vette át a csapatot, ahonnan az Átletííí elvitte a legjobb csatárt, és folyamatosan változik a keret évről-évre. Szerintem majdnem 30 fordulóig versenyben lenni a Barcával, madriddal, tovább jutni a BL-ben azért nem rossz kezdésnek, ha tök új vagy a csapat élén. Meg a sztori, hogy csövelt az utcán, csak hogy belépőre maradjon pénze. Pont ilyen őrült barmok kellenek most ide, higgyétek el. :)
Újra rendet tett az agyakban, hozott ezt-azt, aztán látjuk, ügyesen nyomták, ahhoz képest, hogy félprofik. Szerintem van benne finesz bőven, aki két Copát is nyert Chilével, ami szintén max félprofi nagyságú. Lefogadom bármiben, hogy több, mint Unzuében, aki már minden létező dolgot megosztott Peppel, Enriquével és a többiekkel, hogy aztán nézzük együtt a sima torinói 3:0-t és társait. Ha Sampaoli lebőgne, amiben kételkednék, akkor is menne tovább az élet, csak nem agyvérzéssel kezdenénk már nyáron a jövő szezont, ahol szvsz fixen a real lenne a bajnok. Erre a csapatra legfőképp egy kiadós sggberúgás igényeltetik, szerintem az öreg megoldaná, nem hiszem, hogy mernének tökölni nála. Kivéve, ha az egész csapat lázad, mert ott a kapitány sem tud rendet tenni. A puyolos idők elmúltak, ismét tekintély kell. Pep meg Enrique olyan span-főnök volt, újra szigorúság hiányzik. Továbbra is várom őt szeretettel, a Sevillában nem fociznak elég nagy profik ahhoz, hogy a legvégéig ott legyenek az agyban, most ezt az utóbbi egy hónapot rákenni meg szrozni miatta elég túlzó szvsz.

Allegri hát meg, látjuk. Olyanokból kovácsol csapatot, akik max középszerűek, vagy máshol lebőgtek, de nagy tanár, összerak mindent, mint egy jó barkácsmester, és ez sem leeht véletlen. Kellett a mi impotens gyökérségünk is hozzá, de elég szépen megszervezte azt a tegnapi védekezést is, pláne a múltheti 0:3-t.

Akármelyikük jönne, már örülhetnénk. De úgyis mondhatnám. Bárki, csak Unzué ne. Mert akkor előre rinyálok, mint egy fürdős...
Football, bloody hell. /SAF/
Messias2
Director del Fútbol

2017.04.20. 17:28:05

visca el barca írta: (kb mint sampaoli - ment a sevillával a szekér, mindenki őt akarta, most meg kipukkadtak, 1 hónapja szó sincs róla a fórumon :lol: )
Én még most is őt hoznám.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 14:06:39

crixus írta:A két szélen én Roberto-t és Alba-t próbálnám első sorban, mindketten jók előre és hátra is, sebességük is megvan, passzjátékuk, több nem kell. Messi és Busquets lenne rajtuk kívül kezdő, kicsit rombuszos alakzat lenne így.
ez így meccsenként átlagosan 6 kapott gól. ha ellenfél focizni is tud akkor olyan 10-11.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 12:54:15

visca el barca írta:
egyelőre egy egyszezonos fiatal gyerek, akiből lehet semmi nem lesz. én biztos nem cserélnék egy le egy évi stabil 30+20-os embert egy ígéretre akiből vagy lesz valami vagy nem (kb mint martial)

(kb mint sampaoli - ment a sevillával a szekér, mindenki őt akarta, most meg kipukkadtak, 1 hónapja szó sincs róla a fórumon :lol: )

azon kívül, hogy 12 évvel fiatalabb semmi nem szól mellette.

de megértelek, az én szememet is bántja lajos bénasága, de amíg termel nagyon nem izgat. ha minden nagy meccsen betli lenne, akkor lehet én is gondolkodnék az eladásán, de így semmi értelme. szerencsére csak mi fantáziálunk, a vezetőség annyira nem lehet hülye hogy eladja a világ egyik legjobb 9esét
az a baj, hogy most nem termel, és pont a nagycsapatok ellen használhatatlan, jobb khv-ek leveszik a pályáról simán idén.
de bízom, hogy egy jobb rendszerben ő is hasznosabb lehet. mint volt 15 tavaszán pl.

én nem vagyok az ilyen egyszezonos csodák híve, de utoljára Suárezben láttam azt még az Ajaxban 2008 táján, mikor 21 éves volt, mint most MBappéban, azért favorizálom őt. persze lehet most tévedek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 12:46:09

csababarca írta:MBappét, szó nélkül.
egyelőre egy egyszezonos fiatal gyerek, akiből lehet semmi nem lesz. én biztos nem cserélnék egy le egy évi stabil 30+20-os embert egy ígéretre akiből vagy lesz valami vagy nem (kb mint martial)

(kb mint sampaoli - ment a sevillával a szekér, mindenki őt akarta, most meg kipukkadtak, 1 hónapja szó sincs róla a fórumon :lol: )

azon kívül, hogy 12 évvel fiatalabb semmi nem szól mellette.

de megértelek, az én szememet is bántja lajos bénasága, de amíg termel nagyon nem izgat. ha minden nagy meccsen betli lenne, akkor lehet én is gondolkodnék az eladásán, de így semmi értelme. szerencsére csak mi fantáziálunk, a vezetőség annyira nem lehet hülye hogy eladja a világ egyik legjobb 9esét
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.04.20. 12:41:00

Normandia írta:
Kovbal88 írta:Először is kell egy tapasztalt edző, LE nem volt rossz sőt, azért amit egy átlagos keretből ki lehet hozni ő azt kihozta. Csak itt egy klasszis keret állt a rendelkezésére. Szóval, ha ezt nézzük, azért több van a csapatban.

Szóval olyan edző kell aki,
-aki ért a védekezéshez és az állított helyzetekhez és még kontratámadást is össze tud rakni.
- aki a fiataloknak is ad lehetőséget kisebb meccseket, finoman rotálva, ami még belefér.

Aztán szerintem az MSN-t jelenleg elől nem képes kiszolgálni a csapat. Úgyhogy, ha úgy alakul Neymar mehetne jó pénzért. Helyére pedig egy gyors ember aki egyszerűen megoldja a feladatot pl Di Maria és másik oldalra pedig Dembélé és még Messit valahogy csapatba tenni. Ezáltal elég egy védekező felfogású jobb oldali hátvéd és megvagyunk.
Nekem Dembélé nagyon kellene.

Ennek a passzolok a mellettemállónak Barca-taktika, már nagyon nem működik. Kell valami új.

Más. Én Xaviban, mint edzőben egyáltalán nem hiszek, túl nyugodt az a fickó, egy Puyol, már azt mondom, hogy igen. De ezt nehéz így megállapítani.
Nem tudom, hogy érdemes e lecserélni egy 25 éves világklasszis top 5 Neymart, aki egyébként a tavaszunk egyik legjobbja, egy 29 éves Di Mariára. Nekem, azon kívül, hog baromi sok pénzt kapnánk érte, nem tűnik valami nagy üzletnek. Mondjuk a logikádat sem vágom, de ez az én hibám lehet, hogy nem a "kiszolgálókat" reformáljuk meg, hanem csatársort alakítjuk a kiszolgálókhoz.
Annyi a logika, hogy Neymar játéka nem illik bele a mai fociba, mert nem hatékony, jelenleg nagyobb a reklámértéke a pályán, mint a teljesítménye.

Vannak jó meccsei, de azt gondolom az kell is ilyen pénzek mellett. Abból nem lesz gól, hogy sarokkal le tudja venni a labdát a félpályánál, vagy elszórakozza a helyzeteit.
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.20. 12:04:01

Kovbal88 írta:Először is kell egy tapasztalt edző, LE nem volt rossz sőt, azért amit egy átlagos keretből ki lehet hozni ő azt kihozta. Csak itt egy klasszis keret állt a rendelkezésére. Szóval, ha ezt nézzük, azért több van a csapatban.

-aki ért a védekezéshez és az állított helyzetekhez és még kontratámadást is össze tud rakni.
- aki a fiataloknak is ad lehetőséget kisebb meccseket, finoman rotálva, ami még belefér.

Aztán szerintem az MSN-t jelenleg elől nem képes kiszolgálni a csapat. Úgyhogy, ha úgy alakul Neymar mehetne jó pénzért. Helyére pedig egy gyors ember aki egyszerűen megoldja a feladatot pl Di Maria és másik oldalra pedig Dembélé és még Messit valahogy csapatba tenni. Ezáltal elég egy védekező felfogású jobb oldali hátvéd és megvagyunk.

Ennek a passzolok a mellettemállónak Barca-taktika, már nagyon nem működik. Kell valami új.

Más. Én Xaviban, mint edzőben egyáltalán nem hiszek, túl nyugodt az a fickó, egy Puyol, már azt mondom, hogy igen. De ezt nehéz így megállapítani.
Nem tudom, hogy érdemes e lecserélni egy 25 éves világklasszis top 5 Neymart, aki egyébként a tavaszunk egyik legjobbja, egy 29 éves Di Mariára. Nekem, azon kívül, hog baromi sok pénzt kapnánk érte, nem tűnik valami nagy üzletnek. Mondjuk a logikádat sem vágom, de ez az én hibám lehet, hogy nem a "kiszolgálókat" reformáljuk meg, hanem csatársort alakítjuk a kiszolgálókhoz.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.04.20. 11:47:49

Először is kell egy tapasztalt edző, LE nem volt rossz sőt, azért amit egy átlagos keretből ki lehet hozni ő azt kihozta. Csak itt egy klasszis keret állt a rendelkezésére. Szóval, ha ezt nézzük, azért több van a csapatban.

fcjoc
Entrenador del Barça

2017.04.20. 11:23:45

Na. Véleményem szerint simán mehetne valami új. 12 éve regeltem, ide, olvastam és írtam is már sok mindent a taktikáról, igazolásokról. De meglehetne jövőre próbálni egy 4-2-3-1-et ..
4 védő adott, az hogy kikből fog felépülni, szerintem nem kell nagy unagi..
Jobboldal: Vidal+Kezdő jobbhátvéd..
Közép: Piqué, Umtiti, Marlon, + Masch ha marad.. Matyi pá
Baloldal: No Q.
Ami középpályát illeti szerintem simán lehetne két sokatmozgó szűrővel, vagy egy szűrővel és egy boxtobox-al játszani.. Busi marad, ahogy Robi és Rafinha is (bár utóbbira nem vennék mérget). Denis és Gomes közül egy tuti out, egyszerűen ordít hogy mennyire nem tesznek hozzá a játékhoz minőségit.. max Denisnek adnék egy évet még.. FONTOS HOGY KP-ra kell egy világklasszis játékos! Nincs kecmec, tolni kell bele lóvét.
Elől Neymar Suarez és Paco megoldanak 2 posztot akár rotálva is, Jobboldalon nem Messi, hanem egy Delu vagy igazolni egy jobbszélsőt és ők ketten lennének. Csatár mögött pedig Messi és Ini rotálva.. Arda out

Amit látni kell hogy Messi idővel visszajön irányítónak, és nem fog folyamat vonal melletti szélső játszani..

én 3 posztra igazolnék, minőséget!!! jhv, kp, jsz.

FM off. :mrgreen:
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 10:57:43

Olvasok sok olyan dolgot itt a fórumon ami szerintem abszolút nem igaz. És abszolút nem értek vele egyet.
Egyrészt 22 fős keretünk van. Ez a keret számszerűleg tökéletes. Se nem túl sok, se nem túl kevés. Nem mondanám azt, hogy rövid a pad. Sőt. A gond inkább azzal van, hogy sok olyan játékos ül ezen a padon, akiknek szinte semmi hasznát sem vesszük, ill. nem lehet őket bedobni, mert nem passzolnak a taktikánkba.
Másrészt "nagy" keretfrissítés. Nem a fél csapatot kell lecserélni, hanem egy olyan taktikát kell kidolgozni, amihez a keretet hozzá lehet igazítani, 3 max 4 igazolással.

Én hogy gondolom? Hosszú lesz, de ezt most leírom. :wink:
Három lehetőség van, egyik esetben sem kell 3nál több játékost idehozni. Kapusokkal nem foglalkozom, mert Stegen és Cilessen tökéletesen elegek ketten is, ha Masip marad, az ő baja, ha megy, akkor nem kell pótolni sem. Tehát:

Egyrészt marad a 3-4-3.
A védelembe Mascherano-val 1 évet hosszabbítani kell, többet fog játszani, első számú csere lesz, Marlon előtt. Ezen felül hozni kellene egy kezdő középhátvédet, aki Piqué és Umtiti mellett az alapcsapat oszlopa lesz hátul. Távozna így Mathieu és Digne. Előbbi minőség okok miatt, utóbbi nem illene sehova a taktikában. Öt középhátvéddel meg is lennénk.
A csatárokkal folytatom, mert ide kell egy igazolás mindenképp Neymar-Suárez-Deulofeu jól hangzik, de a spanyol helyet hozhatunk mást is, csak ne aprózzuk el, mert a kezdőbe keresünk embert. A kezdő hármas mögött Rafinha és Paco elég kell legyen. Esetleg megpróbálhatnánk Tello-t is, mint kiegészítő embert megtartani, hátha tol valamit az árán, mert így végül ő is ingyen fog lelépni. Paco- Munír viszonylatban én Munír mellett vagyok, de nem tudom, hogy végül ő csak kölcsönbe ment, ha igen akkor mennyi időre. Ha csak 1 évre és visszajön, akkor Paco-tól megválnék. Menne nálam Turan és adott esetben akkor Paco is. Neymar-Suárez-? plusz Rafinha, Paco/Munír, Tello? bőven elég lenne előre.
És akkor a középpálya. A két szélen én Roberto-t és Alba-t próbálnám első sorban, mindketten jók előre és hátra is, sebességük is megvan, passzjátékuk, több nem kell. Messi és Busquets lenne rajtuk kívül kezdő, kicsit rombuszos alakzat lenne így. A cseresorba pedig szélre megtartanám Denis-t Alba helyett és Vidal-t Roberto helyett. Iniesta Messi helyett mehetne előre többet, de akár Alba helyett is jó lenne 1-1 félidőre. Busquets helyett én első sorban Rakitic-et favorizálnám, aki hihetetlen nagy melós. Ide akár Gomes is elmenne cserének, de eddig annyira idegen test volt, hogy tartanék tőle. Bár ha én alakíthatnám a keretet, akkor a középpályára Alba,Messi,Busi,Roberto,Rakitic,Vidal,Iniesta, Samper 8assal vágnék neki a szezonnak. Bennük bennük lenne egy amolyan rombusz-alakzatos játék és egy igazi széljátékra képes középpálya is.
Összességében kellene egy középhátvéd, egy jobbos csatár, ill. Samper + Munír,Tello. Menne: Turan, Gomes, Denis, Mathieu + Paco,Masip. 21 fő bőven elég kellene legyen. Idén is ennyien voltunk, ha Masip-ot leveszem.

Másrészt marad a klasszikus 4-3-3.
A védelem közepe Piqué-Umtit páros mögött Mascherano és Marlon tökéletes lenne. Ha Mascherano távozik, akkor kell valaki a helyére, aki első számú cserének megfelel. A széleken Alba,Vidal, Digne helye biztos. Kell egy klasszis jobbhátvéd és meg is vagyunk. Az én favoritom Bellerín, de ez szubjektív. Matyinak mindenképp mennie kell.
Elöl marad az MSN, nem kérdés, mögöttük Turan, Rafinha és Paco/Munír elég. Egy Turan-Deulofeu cserében benne lennék, de minden attól függ, hogy mennyit kapnánk a törökért, mennyire hajlana ő is a váltásra.
Középpálya a legnagyobb gond itt. Busquets az alfa-omega jövőre is, de én szívesen látnám első számú csereként Samper-t, mert idén akárkit dobtunk itt be, elég vérszegény volt a középpálya. talán Rakitic volt a legjobb, ő legalább hátra adott valami pluszt.Többiek: Iniesta helyett kell egy klasszis ez nem is vitás. Coutinho hatalmas játékos, de nem ő kell ebbe a csapatba, mert nincs meg benne az a plusz, ami hátrafelé kell az MSN miatt. Thiago vagy Verratti már annál inkább passzolna, mert bennük hátra és előre is megvan a magabiztosság. Ide kell költenünk a legtöbbet a nyáron, ha ez a variáció valósul meg. Rakitic és Roberto pedig megoldanák a 3. középpályás posztot, versenyezhetnének a kezdő tagságért.
Így tehát az összkép. Stegen,Cilessen-?,Vidal,Piqué,Umtiti,Mascherano/?,Marlon,Alba,Digne-Busquets,Samper,Rakitic,Roberto,Iniesta,?-Messi,Suárez,Neymar,Turan/Deulofeu,Paco/Munír,Rafinha és kész. Biztosan távozik: Mathieu, Masip, Gomes, Denis. Biztosan érkezik: Jobbos, Középpályás, Marlon.

Harmadik lehetőség pedig egy olyan variáció, ahol 4-3-3-ban maradunk, de a középpályát átreformáljuk. Ez első sorban legalább egy kezdő melós játékos (N'Zonzi, Bakayoko, Kanté, stb.) leigazolását, egy jobbszélső és egy jobbos csatár mellett jelentené. Ha a középpályáról Busquets-et levesszük, nincs szervező, kell tehát egy Messi, aki mögött két "izom-pitbull" (egyik lehet Rakitic is) "kidobóember" biztosítana. Ha pedig Busquets marad, akkor mellé kerül Rakitic vagy Roberto mellett egy Rakitic-nél is agresszívebb középpályás (én "álmom" ide Arturo Vidal lenne). Ez felfogható lenne akár 4-5-1-nek is. Ide viszont szinte bármit be lehetne írni.
Én most az én favoritomat írom, ami teljesen szubjektív EBBEN a kategóriában.
Stegen(Cilessen)-Bellerín(Vidal),Piqué-Umtiti (Mascherano,Marlon),Alba(Digne)-Vidal,N'Zonzi(Rakitic,Roberto)-Messi(Iniesta),Neymar(Rafinha,Denis,Iniesta),Deulofeu(Rafinha,Roberto)-Suárez(Paco/Munír)

Összességében akármelyik variáció is valósul meg, az idei évvel szemben muszáj lesz kicsit visszafogni a rotációt és az egyes játékosokat 1-1 pozícióba/szerepkörbe kell beleszoktatni, ahonnan csak kivételes esetben (sérülés, eltiltás) mozdítanánk ki őket. Az állandóság nagyon hiányzott az idei Barca-ból, többnyire ennek is tudható be a sikertelenség.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 10:45:45

visca el barca írta:oké, de játsszunk egy kicsit és mondjuk nem túloztál tegnap. tegyük fel eladjuk. ki felelne meg neked a helyére, úgy hogy mondjuk lenne egy 50-60 milliós deificit belőle? hozzuk ide dybalát, aubemayangot, agüerot, girzmannt, firminhot, anyámkínját 100 millióért, csak hogy "ne legyen a szemed bántva"? cserébe uo. leszünk gól statban (vagy nem)... ez most komolyan megérné? ennek mi az értelme? 30 éves játékos, 90 milliót senki nem fog fizetni érte, egy normalis csatár meg ott kezdőik hogy 100 milla.
Én abból indulok ki, hogy 60-70ért mehetne. minimum.
de igen, a probléma, hogy nem tudunk eladni, pedig fel lehetne Lajost is marketingelni 90 millióra kis hozzáértéssel, ne feledd, azt a vak Higut is megoldották.

Kit hoznék? MBappét, szó nélkül.

de jah, 50-60 milliós garantált deficittel senkit, van komolyabb gondunk is a csapaton belül.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 10:41:28

oké, de játsszunk egy kicsit és mondjuk nem túloztál tegnap. tegyük fel eladjuk. ki felelne meg neked a helyére, úgy hogy mondjuk lenne egy 50-60 milliós deificit belőle? hozzuk ide dybalát, aubemayangot, agüerot, girzmannt, firminhot, anyámkínját 100 millióért, csak hogy "ne legyen a szemed bántva"? cserébe uo. leszünk gól statban (vagy nem)... ez most komolyan megérné? ennek mi az értelme? 30 éves játékos, 90 milliót senki nem fog fizetni érte, egy normalis csatár meg ott kezdőik hogy 100 milla.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 10:33:49

visca el barca írta:
2014/15: 43 meccs 25 gól, 24 assist
2015/16: 53 meccs 59 gól, 26 assist
2016/17: 46 meccs 32 gól, 19 assist

142 meccs, 116 gól, 69 assziszt

csaba, tőled kérdezem, ha eladnánk barca áron 20 millióért, kit vennél a helyére, aki meglőné ezeket a gólokat. vagy neked az fontosabb, hogy "ne bántsa a szemdet a bénasága", mint az, hogy gólokat lőjjön?
nem tudom, de engem ezek a statok nem befolyásolnak.
nekem kedvencem, még ajaxos volt, akkor mondtam hogy jöjjön, hozzuk, mert kincs.
de nem tudom túltenni magam azon, hogy egyszerűen alaphibákkal küszködik labdakezelésnél, illetve, hogy magának nagyon nem tud helyzetet kreálni.

de lehet igazatok van, és normális edzőnél és szerkezetben jobb lehetne. nem tudom.
én finnyás vagyok, engem zavar az, hogy tudom ha rápasszolják a labdát, akkor átlag 2,6 méterre pattan el tőle, legyen akármilyen erősségű a felpassz. ez kritikán aluli dolog.

az asszitjait meg hozzá számokban, de ez is baromi csalóka dolog, de bele sem kezdek.

Oké, tegnap túloztam, igazából ez egy olyan elbaltázott szezon, hogy alapembereket nem adnék el valóban, lássuk mire megy ez a brigád egy VEZETŐEDZŐVEL, meg egy tényleges jobbhátvéddel, adja az ég, egy elit kp-val.
palesz77

2017.04.20. 10:26:52

Az angolok megint megrebesgették az Arda-Arsenal házasságot. Annyiszor írtak már róla, hogy nem tudom lassan eldönteni, hogy csak a saját sztorijukhoz ragaszkodnak ennyire, vagy tényleg lehet valami alapja.. :D
visca el barca írta:
mvik írta:Tielemans
90%, hogy megy a monacoban
Szerintem okosan is csinálja. Legalábbis amit én láttam belőle, az alapján még talán túl nagy ugrás lenne egy top klub, a Belga bajnokság színvonala finoman fogalmazva is lényegesen gyengébb. Arra a gyerekre kíváncsi leszek nagyon amúgy, mert már kb 3-4 éve bent van a neve a köztudatban, aztán még mindig nincs 20.. :D Az alapjai jók, az eddigi karrierje alapján az esze is a helyén van, én drukkolok neki, jó középpályásokból sosem elég.
visca el barca írta:
Legendinho írta:Valverde nekem olyan "Gomes" féle igazolás lenne, egyáltalán nem tartom egy Barca szintnek.
valszeg még így is klasszisokkal jobb edző mint a tesco-s unzué
Persze, de Gomes is jobb mondjuk Agbonál, attól még nem lesz jó a Barcába. Meglátjuk, én remélem, hogy a Sportnak lesz igaza, szerintem Valverdével teljesen ez a vonal menne tovább, amit most csinálunk - nem csak játékban, igazolások és egyéb szinten is. Persze ha ő jön végül, akkor drukkolok majd neki, az esélyt ő is megérdemli a bizonyításra.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 10:00:39

mvik írta:Tielemans
90%, hogy megy a monacoban
Legendinho írta:Suarezt szerintem eladni felesleges lenne, nem találnánk nála jobbat.
mi már csak ilyenek vagyunk, van most egy gyengébb periódusa és valaki már eladná...

2014/15: 43 meccs 25 gól, 24 assist
2015/16: 53 meccs 59 gól, 26 assist
2016/17: 46 meccs 32 gól, 19 assist

142 meccs, 116 gól, 69 assziszt

csaba, tőled kérdezem, ha eladnánk barca áron 20 millióért, kit vennél a helyére, aki meglőné ezeket a gólokat. vagy neked az fontosabb, hogy "ne bántsa a szemdet a bénasága", mint az, hogy gólokat lőjjön?

neymar amúgy is lófütty góllövés terén, 3 meccsenként talál egyet, ami legtöbbször ilyen ajándék tizi és ennyi. volt két aránylag gólerős éve, én a második után megmondtam, h jegyezzétek meg, mert mélg1x nem lesz ilyen éve, ő nem az a gólvágó típus. és ezt tartom a mai napig, hogy ott volt (góllövés szempontjából) két jó kifutott éve és ennyi.

Legendinho írta:Valverde nekem olyan "Gomes" féle igazolás lenne, egyáltalán nem tartom egy Barca szintnek.
valszeg még így is klasszisokkal jobb edző mint a tesco-s unzué
Kép
Válasz küldése