Roberto Carlos írta:Miért az az általános vélekedés, hogy ezt a bajnokságot a Barcelona vesztette el? Tehát, ha nem buktok a kicsik ellen mondjuk 2 meccset akkor tiétek a bajnokság. Ez ugyanúgy igaz a Realra is, nem? Ha a Madrid nem játszik mondjuk 3:3-mat a Las Palmassal, akkor máris nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy csak 1-2 meccsen múlott a Barcelona ligagyőzelme.
A futball régi, bölcs mondása, hogy bajnokságot idegenben kell megnyerni. Mindez idén sikerült a Barcának: a Bilbao, Valencia, Sevilla, Atlético, Real Madrid ellen, ami komoly fegyvertény. Szerintem a Madrid kiegyensúlyozottabb és kiéhezettebb volt a sikerre, meg is érdemli a bajnoki címet. Viszont vígan nyerhette volna a Barcelona, ha nincsenek azok a random kisiklások a kiscsapatok ellen, mint pl Alaves, Betis, Depor, Malaga. Szerintem ez nem kivetítés néhány kétes vagy szerencsétlen esetre. Ahogy a Real Madrid Las Palmas elleni 3-3-ja is érdekes kivetítés volna, mert ott a Madrid örülhetett a kétes ítéletek, kiállítás és hajrában meccsbe visszatérés miatt az 1 pontnak.
Tehát úgy gondolom a Barcelonának nem szabadna hogy gondot okozzon az alsóházi vagy kiesés elől menekülő csapatok legyőzése, vagy legalábbis stabilabb legyűrése. Idén az ellenük vívott meccsek miatt ment el a hajó. És akkor tényleg nem ragadtam ki a Villarreal elleni meccset vagy a hazai Clásicón Ramos 90. perces fejesét és a többit, mert ezek tényleg a másik oldalon is ugyanúgy megvannak mindig.