Normandia írta:Meséld már el, hogy nyúlja le, ha nem igazolunk? Komolyan, olyanokat bírtok mondani, hogy az eszem megáll. Mond azt, hogy nem szimpi azt húzzon a fenébe. El tudom fogadni.
Ezt a Barto fórumból hoztam. Eszembe jutott egy 2 évvel ezelőtti sztori, ami velünk esett meg. Kis falucskámban borsod megyében felkerültünk a megye 1-be és folyamatosan igazolt a vezetőség a diósgyőri, barcikai ifistákat a nagyba és egyszer hopp, megszűnt a csapat. Elfogyott a lóvé.
Félig évig nem volt itt csapat, mire 3 jóvágású emberke bejelentkezett a klubbért és átvették az irányítást. Azt nem gondolta a falu polgármestere (aki a klub elnöke volt addig, amúgy az edző meg a fia), hogy az új vezetőség felfog bérelni egy könyvelőt és jogászt, hogy nézzék át a papírokat. Mivel addig semmiféle edzés nem volt, csak hétvégente összejöttünk focizni, így konkrétan semmire sem kellett költeni, csak a nevezést. Az önkormányzat állta a vizet, közmunkások dolgoztak a pályán, a buszt is az önkormányzat állta, ilyesmik.
Kiderült a papírok alapján, hogy 6 millió forinttal támogatta előző évben a klubbot a TVK, illetve az önkormányzat még 3 misivel + kisebb cégektől/vállalkozóktól bejött még majdnem 4 millió forint. Ez úgy összesen felkerekítve 13 millió forint.
A TVK-s 6 milliós támogatás úgy volt elkönyvelve, hogy heti 3 edzésre a víz, áram, dolgozó (aki mos, nyit, zár, blabla) és pályakarbantartásra fordítják. Ehhez annyit fűzök még, hogy nem volt sosem edzés, a melós közmunkás volt szóval neki nem a klub fizetett.
Az összes játékos úgy volt leírva, hogy amatőrök, hobbiból játszanak, nincsen még meccspénz sem!!!!
Ennyi pénz egy megye 1-ben és elfogyott. Most úgy vagyunk megye 2 középmenzőnyben, hogy senki sem kap semmit, csak helybéliek játsszunk és kijövünk szezononkénti 2 misiből, amit az önkormányzat ad.
Gondoltam ezt megosztom veletek, hogy egy ilyen pici csapatnál is mekkora sikkasztások folynak, ha valaki ebbe belekerül, nem fog tudni leállni. Remélem a Barcelona vezetőségét rosszul ítéljük meg (tisztelet a kivételnek) és becsületesen dolgoznak minden percben.
Ezt nem Normandiának szántam, hanem úgy mindenkinek érdekességképpen.