Komolyra fordítva, szerintem elhozzák valahogy Coutinhot, valakivel robbantani kell, és ha már Verratti nem jön, más nagy név nem igazán maradt.
Egyedül azt sajnálnám, hogy így Ini a padra szorulna.
Ellenpéldának ott van De Gea, mindenáron menni akart, lelátóra rakták, még mindig dobbantani akart, aztán lejárt a garancia a faxgépről, és sajnos augusztus 31.-én elromlott, és azóta is a MU büszke játékosa. Gondolom azóta esze ágában sincs kijelenteni, hogy a Realba vágyik, mert Mou nem az a fajta, aki 1-nél több esélyt ad valakinekcrixus írta:Szerintem alapvetően azzal van a baj, hogy egy ember megér 220 millió eurót.Egyes országoknak kisebb az éves költségvetése.
![]()
Visszatérve a focihoz. Még mindig az az érzésem, hogy mivel emberekről van szó, akik ha nem érzik jól magukat a munkahelyükön, akkor elgondolkodnak azon, hogy váltsanak. Első sorban még mindig a játékos akarata dönt. Egy csapatnak sem hiányzik a bomlasztó elem az öltözőbe, egy edzéseket hanyagoló, motiválatlan ember. Ha Neymar marad akkor az azért van, mert nem érzi magát rosszul Barcelona-ban sem, nem akar minden áron a tevehajcsárokhoz menni.
De ott van Verratti is, aki nagyon rosszul nem érezheti magát Párizsban, ha még csak fel sem szólalt amellett, hogy váltani akar. Ha akár egyikük is minden áron távozni akarna, kieszközölné. Igaz ez bármelyik játékosra.
Ha rám reagáltál, Neymar esetében természetesen elismerem a teljesitményét, de mostanság kevés olyan brazil jött ki, aki hosszú ideig a csúcson tudott maradni. Persze marketing szemponthoz nem értek, lehet, hogy az 1. hónapban visszajön mezeladásból az áraNero. írta:Neymarért megéri kifizetni a 220at
Pont ezaz, hogy a hosszú szerződések csak a gyenge és öreg játékosokat védi, a többieknek hátrány. Douglas is rajtunk fog megzöldülni, mert aláirattak vele az okosok egy évtizedes szerződést.Kovbal88 írta:
Sajna butaságokat beszélsz. Hiába lenne Verrattinak 200 milliós kivásárlási ára, ugyanúgy nem tudnánk elhozni. Neymarnak is a 220 már olyan magas, hogy józan ésszel nem éri meg elhozni ennyiért. Gazdaságilag nem fér bele a dologba. És eddig a focit a gazdasági érdekek mozgatták és nem az egyéni megalománia. (kivéve a Real)
A szerződések hossza, pedig a játékosokat is védi, éppen ezért nehéz megszabadulni pl Douglastól. Ilyen esetekben nem csak a sztár játékosokra kell gondolni, hanem az összes játékosra. Sokszor pont a játékos szeretne hosszabb szerződést magának. Főleg az idősebb játékosoknál van ez.
Egy szerződés hosszabbítás csak annyit jelent, hogy drágábban tudják eladni a játékost és nem azt, hogy eladhatatlan.
Szóval a lényeg minden játékos mozdítható lásd Neymar. Az ár attól függ, el akarja-e engedi a klub és hogy az adott klubnak mennyi pénze van. A játékosok és menedzsereik valamint a klubok képviselői tisztában vannak a játékszabályokkal. És ismerik a kiskapukat. Azért tart napokig hetekig egy szerződés létrehozása.
Sajna butaságokat beszélsz.
Sajna butaságokat beszélsz. Hiába lenne Verrattinak 200 milliós kivásárlási ára, ugyanúgy nem tudnánk elhozni. Neymarnak is a 220 már olyan magas, hogy józan ésszel nem éri meg elhozni ennyiért. Gazdaságilag nem fér bele a dologba. És eddig a focit a gazdasági érdekek mozgatták és nem az egyéni megalománia. (kivéve a Real)hajnesz írta:Szerintem nem azzal van a baj, hogy egyes játékosoknak van kivásárlási áruk, hanem azzal, hogy a klubok megtehetik, hogy 5+ évre iratnak alá szerződéseket, ezzel ellehetetlenitve a játékosok szabad mozgását. Ha 2éves szerződések lennének, akkor rögtön más lenne a leányzó fekvése.
Igy sokkal többet érne mondjuk a klubhüség, meg a többi manapság elcsépelt fogalom
Mi van, ha már készülnek arra hogy a függetlenedés esetén nem indulhatnak a Spanyol Bajnokságban és ezért a Brazil bajnokságra gyúrnak rá?nagyatyesz írta:Nekem ezzel a Coutinho transzeffel, ami most elvileg a levegőben lóg 2 bajon akad:
Az egyik, amit már többen írták, hogy túl sok lesz az EU-n kívüli játékos a keretben
Van benne igazság, DE ha 2 éves szerződésekről beszélnénk akkor évente kellene nagyjából szerződést megújítani, az meg embertelen, plusz nagyobb ütemben emelkednének a fizetések ha egy jó játékost akarna a klub magáénak tudni.hajnesz írta:Szerintem nem azzal van a baj, hogy egyes játékosoknak van kivásárlási áruk, hanem azzal, hogy a klubok megtehetik, hogy 5+ évre iratnak alá szerződéseket, ezzel ellehetetlenitve a játékosok szabad mozgását. Ha 2éves szerződések lennének, akkor rögtön más lenne a leányzó fekvése.
Igy sokkal többet érne mondjuk a klubhüség, meg a többi manapság elcsépelt fogalom
A bilincs meg a láncolás elég durva kifejezések. A szerződésüket saját akaratukból írták alá, innentől nincs miről beszélni. Ha lenne is kivásárlási áruk, mivel kulcsjátékosok csapataikban, valószínűleg irreális magas összeg lenne, pl. 200 millió, azt meg úgysem fizetnénk ki, szóval ugyanott lennénk.A másik oldalról pedig azért van nagy jelentősége, mert ha például Verrattinak lenne kivásárlási ára akkor az arab nem tudná magához láncolni. Azt írtad, hogy nem divat, pedig éppen ez történik. És még várjuk meg, ha igaz a Coutinho ügy, hogy mi lesz belőle. Jelenleg ott is bilincs van...
Szerintem óriási jelentősége van a kivásárlási árnak! Pont azért, mert iszonyatosan elszabadultak az árak. Arab, orosz, kínai, jenki tulajok röhögve mossák a lóvét. Amiről 2-3 éve azt hitte a klub, hogy lehetetlen kifizetni az mára már nem gond. Lásd Neymart például. 222 millát pár éve nem tudott senki elképzelni, hogy letesznek érte...Kovbal88 írta:Amelyik 30-at Daniloért és 80-at MoratáértRivaldo11 írta:Nem tudom melyik csapat fizetne Munirért 25-öt, ezt egyszerűen nem hiszem el. Azt meg pláne nem, hogy, nem adnánk oda ennyiért.
Coutinho szerintem hasonlóan reménytelen, mint Verratti, bár szívesen látnám, de nemigen élem bele magam.Ilyen árak vannak, attól, hogy mi olcsón adunk (ingyen) és drágán veszünk a piac az ilyen.
Ez a kivásárlási áras dolog meg olyan, hogy nem hinném, hogy lenne jelentősége. Ha egy játékos menni akar azt el szokták adni. Ronaldo is ha azt mondaná, hogy elég volt a Madridból lép, szerintem semmit se tudnának csinálni, nem divat egy játékost a klubhoz láncolni. Max kap egy jobb szerződést és akkor marad, de ha menni akar, akkor megy. Ibrát is odaadtuk 24 ért a Milannak, mert oda akart menni.
Matthieunak volt, amúgy kivásárlási ára, vagy csak mondta a Valencia hogy, 20 millió mi meg letettük?
Volt, azt tettük le érte, mert kevesebbért nem adták.Kovbal88 írta:Matthieunak volt, amúgy kivásárlási ára, vagy csak mondta a Valencia hogy, 20 millió mi meg letettük?
Amelyik 30-at Daniloért és 80-at MoratáértRivaldo11 írta:Nem tudom melyik csapat fizetne Munirért 25-öt, ezt egyszerűen nem hiszem el. Azt meg pláne nem, hogy, nem adnánk oda ennyiért.
Coutinho szerintem hasonlóan reménytelen, mint Verratti, bár szívesen látnám, de nemigen élem bele magam.
Jól tudod. Kivásárlási ár Spanyolországban kötelező tudtommal, Franciaországban nemBojinov írta:Tudtommal Verratti szerződésében nincs rögzítve kivásárlási ár...csabooo írta: akkor meg mi miert nem tudjuk kiperkalni Verrattiert a kivasarlasi arat, s akkor a tevehuszar mind pattoghat, ugyanugy mint mi, el kell adja, nem ?
Tudtommal Verratti szerződésében nincs rögzítve kivásárlási ár...csabooo írta: akkor meg mi miert nem tudjuk kiperkalni Verrattiert a kivasarlasi arat, s akkor a tevehuszar mind pattoghat, ugyanugy mint mi, el kell adja, nem ?