2017.07.28. 14:49:30
Üdvözletem Neymar Jr.!
Most ez komoly? Nekiállsz p*csáskodni az edzésen? Komolyabb gondok vannak itt fejben.
Mi, Barcelona szurkolók nem tudhatjuk, ténylegesen mi történik a háttérben, ez nem is ránk tartozik. De emlékeztetnélek pár dologra. 2013-as érkezésed előtt a világ a csapat lábai előtt hevert. Még az ellenfelek szurkolói is elismerően nyilatkoztak, ha a Barcelonáról esett szó. Tudod, hogy mi vezetett a sikerekhez? Az alázat! Az, hogy bárki is került a csapat kötelékébe, az a futballal foglalkozott, megismerkedett a klub filozófiájával, és alárendelte magát annak. Példát is szeretnél? Henry, az Arsenal legendája. Villa, a Valencia ikonja. Sztárok, akik mellőztek mindenféle negatívumot, ami a nagy névvel jár. Már nincsenek a csapatnál, de mindenki szívesen gondol vissza rájuk, és a sok emlékezetes meccsre, melyet játszottak.
Sok emlékezetes megmozdulásod, meccsed neked is volt, no de kérdem én: nem pont ezért igazolt le a klub?
Minőséget hoztál a csapatba, a világ legnagyobb tehetségeként érkeztél, hellyel-közzel ezt igazoltad is, de ne feledd: a sikereket a csapat éri el, nem egyedül Te magad!
Az utóbbi időben mutatott magatartásod csúcsa volt ez a jelenet Semedoval. Elfogadhatatlan tartjuk mi, szurkolók, hogy bármelyik játékos bomlassza a csapategységet, és önérdekek vezessék.
Üzenetem végén engedj meg egy teljesen személyes gondolatot:
Kérlek téged, távozz a klubtól, menj Párizsba. Talán emlékszel egy Ronaldinho nevű játékosra. Amíg a futballal foglalkozott, mindenki imádta a Camp Nou-ban. (Sőt, még a Bernabeúban is). De amint fontosabbá váltak számára a szabadidős tevékenységek, mint a munkája, távoznia kellett. Ha távozol, ígérem senki sem fogja számon kérni rajtad, ha ha edzések vagy meccsek helyett a nővéred szülinapján vagy, vagy a riói karneválon, vagy bármelyik luxusjacht fedélzetén másnaposan.
És hogy hogyan oldjuk meg a pótlásod? Amiatt ne aggódj! Sok-sok játékos van, aki él-hal a klubért, és büszkén viseli magán a címert. Lehet nem akkora nevek, mint te, de az alázatukkal előrébb vagyunk, mint a te "zsenialitásoddal".
ui.: Juan Carlos Unzué szavait soha ne feledd. Intelligensebb ember, mint Te vagy, és ahogy látom lassan, de biztosan haladsz afelé, hogy beigazolódjanak sejtései.
Üdvözlettel: egy Barcelona-szurkoló, akinek valószínűleg többet jelent a klub, mint Neked.