palesz77 írta:Normandia írta:...
Majdnem teljesen egyetértek, egyesek durván személyes sértésnek veszik, hogy a PSG-be megy innen..

Elég vicces lett a topic így a végére.
Mondjuk az nekem se tetszik, ahogy kezelte az egészet, mert ez nem titkolózás volt, hogy gondolkodó fejeket oszt meg stbstb, de ez lényegtelen is igazából már. PSG meg olyan szempontból érthető lehet, hogy a rengeteg suska mellett ott aztán tényleg ő lehet a vezérbika. És az ilyen játékosok hiányoznak nekik ahhoz, hogy a BL-ben is tényezők legyenek, ő meg gondolom úgy érzi, hogy elég szabadsággal lehet olyan játékos, aki megadja azt a lökést a franciáknak, ami elég lehet egy BL-hez is akár. Azért ne feledjük, elég komoly névsor van ott, Marquinhos, Verratti, Rabiot, Matuidi, TS, jól használják a fiataljaikat is, vannak nem világsztár de jó játékosaik, Meunier, Kurzawa például, tényleg csak a Neymar féle csúcskategória hiányzik a keretükből. Ibrával nem jött össze, Neymarral lehet össze fog, leírni én se írnám le őket egyelőre.
Aztán 3-4 év múlva szerintem is Madrid felé veszi majd az irányt ha itt megunta a kalandot, már ha nekik még mindig kell majd akkor. Addigra kijön vagy 10 új Pelé a piacra, lehet szóba se kerül már majd..
Ezt a túlságos útálatot/sértődést én sem értem.
Nem akrom Neymart felmenteni, mert lehetett volna gerincesebb, de ha belegondolunk ezzel a transzferrel apuci járt legjobban. Lehet, hogy rengeteg pénzt kap, de Neymarnak a karrierjét komolyan visszavetheti, legalábbis könnyen megeshet, hogy nem tudja azt belőle kihozni ami benne van. A faternak persze ez nem sokat számít, ő több pénzt kap, az hogy Neymar mire viheti/vihette volna bőven másodlagos.
Nem hiszem, hogy többet kellene várnia, hogy igazi kihívója legyen Messinek, mintha marad. A PSG valljuk be jelenleg TOP 5-ben sincs és az igazi egyéniségek, akik eddig húzták a klubot, már kimenőben vannak. A Silva-DiMaria-Matuidi, megkockáztatom Cavani-Patore sorban is kb. 2, nagyobn max. 3 év van. Akik még igazi húzóemberek és fiatalok, lehet rájuk építeni az Marquinhos, Verratti, Lucas(?) és Draxler. Aurier, aki vagy jó vagy nem, vagy balhézik vagy nem, építeni nem lehet rá. Draxler is szerintem lassan lépni fog. Főleg ha Neymar nagyobb szabadságot kap.
De még ezek az egyéniségek sem akkorák, hogy, ha csapatnék nem funkcionálnak tökéletesen az élmezőnybe esélyük sincs bekerülni. Így is meg voltak már egyszer fenyítve az UEFA által, most is kötélen táncolnak, a nagy igazolásoknál újra jöhet krach, akkor reszeltek nekik jó időre.
Jelenleg kb. a City szintjén vannak. Szerencsés sorsolással odaérhetnek mondjuk a Bl elődöntőig, de ott elkerülhetetlen egy Bayern-Real-Barca-Chelsae-Juve kvartett, sőt egy Atma-City sem sétagalopp. És ehhez is egy jó sorsolás kell, mert ha már a nyolcad/negyeddöntőben kapnak ilyen ellenfelet könnyen repülhetnek. Ráadásul, ha mondjuk a United is elkezd épülni...
Arról pedig ne beszéljünk, ha mondjuk egy Mbappé-féle tehetség vagy jelenlegi hasonló 18-20-21 éves nagy tehetség eligazol egy élcsapatba és bejön a számítása bőven felveheti a versenyt Neymarral. Tudjuk mennyit számítanak a címek. Egy francia bajnokságot/kupát -bocsánat- le se sz...nak.
Az pedig, egy másik dolog, hogy ha a PSG-n múlik ott öregszik meg. A pénz nem érdekli az arabokat, ha igazán élcsapat akarnak lenni nem engedhetnek el ilyen játékost, kivásárlási ár ugye nincs, verheti az asztalt Neymar, nem tud elmenni. Apucinak sem lesz érdeke mert még a Real sem tudja felvenni a versenyt a fizuval.
Szóval bőven hatalmasat kockáztat a brazil.