Palesz irta:
Itt afölött a tény fölött szép csendben átsiklotok sokszor, hogy mellette van egy Isco-Kroos-Modric trió, akik minden hiányosságát feledtetik a pályán kb, olyan szinten zseniális triót alkotnak. Rakd be Gomes és Rakitic közé, egész más lenne a megítélése..
Lehet odaszúrogatni azoknak, akiknek egy Barcában fontos a kreativitás és a játékintelligencia egy középső középpályástól, de semmivel nem jobb az, ha ezeket a tulajdonságokat félvállról veszi valaki. Mutassatok már egy olyan sikeres csapatot, aki a miénkhez hasonló játékot tudott úgy játszani, hogy nem volt egy minőségi támadó szellemű középpályása sem. Nekünk ez egyedül Ini jelenleg, aki ha szerencsések vagyunk 25-30 meccset fog tudni játszani jövőre jó eséllyel, lehet annyit se.
Itt volt egész évben a Gomes, Rakitic, Arda trió pl, pont azok a profilok vegyítve amire vágynak itt rengetegen, erő, magasság, akarat, aztán egyik annyira rossz volt a középpályán, hogy csak támadóként használatuk végül, másik kettővel meg büntetni lehetett volna, amikor együtt játszottak.
Azt meg én speciel nagyon remélem, hogy a sikereket hozó filozófiát nem fogjuk elhagyni a rövidtávú eredmények érdekében.. Még mielőtt valaki felhozná a stílusváltást.
Az a baj, hogy sokaknak csak a kreativitás és a játékintelligencia a fontos, és semmi más. Akárki akármit ir, mindig ez jön elő, ez is az egyik divat itt a fórumon.
Igen, a Madridnál van egy Modric-Kroos Casemiro előtt, ezzel egyezek, viszont nem birod ugyanúgy nézni a 2 csapatot, mert nálunk Busquets helye megkérdőjelezhetetlen. Talán ott van példának a Classico, mikor Messi nélkül nagyon megvertük őket, akkor csak annyi hibája volt Zidane-nak, hogy nem merte játszatni Casemirot, helyette berakta Iscot, mert ugye a kreativitás fontos. Ha jól emlékszem, attól a meccstől fogva kirobbanthatatlan a brazil.
Én nem azt várom el,hogy 3 mozambiki néger szaladgáljon a középpályánkon. Én azt várom el, hogy legyen 1 játékos, akinek a fő profilja a labda elvétele, és nem a táncoltatása.
Jelöltekről:
Hiába mondod, hogy Coutinho-Dembele ára 100+, attól én még baromi soknak tartom. Persze most mindenki minket szeretne lehúzni, mert eladtuk az egyik legnagyobb sztárunkat, de attól függetlenül ostobaságnak tartom, hogy ennyit akarunk kiadni tehetségekért. Coutinho talán már nem csak tehetség, de nekem róla mindig az rémlik, hogy lesérül 2 fücsomóban is.
Persze, nem feltétlenül kell feladnunk a stilusunkat, bár nem ugyanazt játszottuk már LE idejében se, mint előtte, mégse beszélt senki sem az MSN büvöletében arról, hogy jajj ,szegény Barca, feladta a stilusát.