2017.08.13. 11:52:27
sziasztok! ezer éve nem írtam erre a fórumra, ez az átigazolási időszak viszont annyira feldühített, hogy muszáj kiadnom magamból.
szóval akkor számoljunk egy kicsit: (euróban) Paulinho - ha jön, adja az ég, hogy ne így legyen! - 40 millió, André Gomes 35 millió, Arda Turan 34 millió, Paco Alcácer 30 millió, Mathieu 20 millió, Vermaelen 15 millió, Douglas 4 millió, ez együtt 178 millió és csak az alapokat vettem, a bónuszokat nem.
a Barca arról híres, az a filozófiája, hogy a saját nevelésű fiatalokra épít. na most ebből mit láttunk az elmúlt pár évben? André Gomes helyett játszhatott volna kb. bárki, Rafinha mondjuk, Pákót bőven pótolná Sandro, Paulinho totálisan és mérhetetlenül fölösleges, Arda olyan sokat nem tett hozzá a csapathoz, hogy azt akár Munir ne tudta volna, Mathieu egyszer eldöntött egy clásicót, köszönjük neki, de ezenkívül sokszor siralmas volt, főleg bal szélen, akár maradhatott volna helyette Bartra, Vermaelent hagyjuk, nem is játszott, állandóan sérült volt, Douglas kis túlzással a mennyeibe való, helyette is maradhatott volna Montoya. ezzel 1) megspórolta volna a csapat mondjuk Coutinho és Seri átigazolási díját, 2) nem üldözték volna el a saját neveléseket, 3) nem lenne a keretben jó néhány sokat kereső, de haszontalan ember.
és ne értsetek félre, szerintem a Xavi, Busquets, Iniesta középpálya (csúcskorszaka) futballtörténelmileg is kiemelkedő lesz, a következő évtizedekben se látunk hasonlót, tehát nem az van, hogy majd jön Coutinho és megoldódik a probléma, amit Iniesta öregedése jelent. sajnos nem, de az, hogy a világklasszis szinten nem éri el a középpálya, csak eggyel több ok arra, hogy ne haszontalan emberekre költsenek el horror pénzeket.
Neymarról direkt nem is beszélnék, legfeljebb annyit, hogy ott a kedves papa személyisége (pénzéhessége) állhat a háttérben, de ha a vezetőség az ő távozását úgy képes lereagálni, hogy megveszik 40 millióért (!!!) a nem megfelelő emberekkel telített középpályára Paulinhót, aki egyrészt nem fért be egy Tottenhambe, másrészt tulajdonképpen brazil Dzsudzsákként elvileg a pályája csúcsán elment levezetni egy komolytalan bajnokságba, akkor tényleg alkalmatlanok. és ha ez az építési ügylet van a háttérben, amit írtatok, akkor viszont vizsgálódjon az adóhatóság... mikor lesz elnökválasztás? szerintem nekünk azt lassan jobban kell várnunk, mint az új igazolásokat...
Visca el Barça!