nagyatyesz írta:Na most akkor Mahrez lesz a "nyugtató" a csalódott szurkolóknak, ha nem jön a brazil???
Annyira őt nem ismerem, azt tudom, hogy kifejzetten jobb oldali támadó posztján használható. Ok, hogy Messit kivettük teljesen a jobb oldali támadó pozícióból, de csak engem zavar, hogy azt sem tudjuk milyen rendszerben játszunk majd???
Igazából nem is derülhetett ki.
Az előszezonban megvolt az MSN és gyakorlatilag minden. Most nincs Neymar, nincs Suarez, Dembelé is csak most érkezett, aztán vagy jön még valaki vagy nem, Paulinho meg csak úgy van, Valverde azt se tudja eszik-e vagy isszák a brazilt.
Így abból kellett főzni ami van. 4-3-3-at se nagyon lehetett tolni, mert volt egy Deunk és annyi. Semedot sem láttunk emiatt milyen szerepkörben lesz majd. Ha megérkezik Suarez és Dembelé már kirajzolódhat valami. Lehet, hogy Messi megint szélebbre fog húzódni, mert lesz egy felfutó szélső, akivel tud játszani, mint mikor Alves is itt volt. És akkor Rakitic is játszhatna abban a szerepkörben, ami fekszik neki, amiben a legjobb volt.
Én ebben a 4-2-3-1-ben nem nagyon hiszek. Oda nincs olyan emberünk, akik azt a védekezést el tudnák látni. Messi és Suarez kiesik, így pedig nagyon kevés. Plusz ehhez kellene még egy ember, esetleg a Vidal Deu duóból jönne, de nem hiszem, hogy ezt elbírnánk. Mahrezzel viszont pláne nem. Nem láttam olyan sokszor, de nem igazi szélső volt, kicsit visszavontabban játszotta be az oldalt, úgyhogy lehet valami alapja.
Ez a 4-3-3 még mindig működőképes lehet, csak Rakitic kicsit más szerepkörben gyengébb volt, plusz a formája is rohadtul ingadozott. A necces pont az Ini posztja, amit még a szezon végén úgy volt, hogy pótolunk és megrősítjük a kp-t, csak éppen Neymart elveszítettük, így az másodlagos lett.