2017.10.17. 23:42:06
Én hiszem, hogy van feljebb, mert vannak ambiciózus edzők, MTK-nál is nagyon jó munka folyik megint, Diósgyőrt említettem már. Viszont azzal egyetértek, hogy félő, hogy lezuhannak ők is, mert egyszerűen a közeg elnyomja őket, nem kapnak munkát, vagy kicsinálják mint ugye pl Sousa-t. Nem akarom pl Horváth Ferit bántani, de hogy a viharba kap ő még mindig NB1-es csapatot miközben kb a hatodikat ejti ki vagy közeli a kieséshez segíti.
Vagy ugye mikor Bölöni jött volna, de világosan megmondta, hogy kitenne jó pár embert. Ezek nem pénzkérdések, hanem koncepció kérdés. Eltervezem, hogy mit akarok és tűzön-vízen át azt végrehajtom. Elmondom, hogy x éves terv és ennyi. Egy Izland se azért sikeres, mert lett két Maradonájuk, hanem mert van koncepció, a játékosaik felépítésre szinte ugyanazok és van egy rendszer. Storckot ezért sajnálom, mert mint írtam megint kezdődik az elejéről.
Mindegy sokat tudnék erről írni, mert vannak elképesztő dolgok (több pro licenszes edzőnk van mint jó pár európai országnak, s nem miniállamoknak, hanem német vagy angol. ) És hozzáteszem, hogy a szurkolói résszel is gond van, s itt nem a helyén kell kezelni a dolgokat aspektusra gondolok, hanem a türelemre és a mindig mindenki jobban tudja dolgokra. A miért egy csatár van, a miért ez játszik és társai.
Viszont abban biztos vagyok, hogy nem az alap futball tehetséggel van gond, hanem nincs lefektetett út. Lehet hozni a németeket, franciákat. Utóbbit jobban ismerem, hát bakker mindegyik szélvész gyors és erős felépítésű. Ez a foci, erre tették le a voksot ilyen embereket választanak ki.Írtam ugye Izlandot, hogy mindegyik ugyanolyan, de még arcra is szinte. Nálunk évekig szélső hátvéd gond volt, hát hogy az atyaúristenben lehet ez. Bakker ha lenne egy út és lefektetve x éves kortól, akkor kiválasztásban profil kiépítésben olyan embereket kell válogatni. Nagyon jó példát hallottam, lemegy valaki úszni megnézik alkalmas-e a teste ha nem, akkor menjen vízilabdázni. Nem egy nagy ördöngőség ez, el kell dönteni mit akarunk és csak olyan gyerekeket kiválasztani, csak arra nevelni.
Hosszú, én nagyon sajnálom, de részemről a bizalom és a reménykedés örök marad.