recrea írta:Megyek márciusban Bilbao elleni ki, valaki írjon már pár sort, h mit kötelező megnézni 2,5 nap alatt. Helyi különlegességek is érdekelnek, kocsma, étterem, enni akarok jó paellát. Voltam már párszor meccsen, de csak 1-1 éjszakát, tengerparton voltam, de várost nem volt idő/igény nézni.
Egyébként repjegy, transzfer, 3 éjszaka 4 csillagos hotelben reggelivel, meccsjegy 120-ba van cuzámmen.
A neten rengeteg nevezetességet ajánlanak, én csak párat írnék le, amit "kötelező" megnézni, ha már egyszer ott vagy. 2,5 napba nem is hiszem, hogy több belefér.
Güell Park: Szerintem látványra a Vallcarca megállótól érdemes a leginkább megközelíteni, majd gyalog nincs (annyira) messze a Sagrada Família sem, amit ha már ott vagy, azért illik megnézni.
Olimpia park: Arra van a Font Mágica szökőkút is, ami este egész feelinges, ellenben a tömeg azért elég nagy. Szép környék.
A La Rambla sétálóutcán végigsétálva elérsz a Kolumbusz emlékműhöz, ahonnan pazar végigmenni a tengerpart mellett a kikötők felé.
Érdemes gyalog közlekedni, ha van rá lehetőséged, ugyanis remek hangulata van az egész városnak és szebbnél szebb épületeket látni mindenhol.
Kajálni pedig a
Salamanca éttermet javaslom, annál jobb tengeri paellát még nem ettem.
Két éttermük van, a következő címre gondolok:
Calle Almirall Cervera, 34, 08003 Barcelona, Spanyolország