Stalkyard írta:Jelenleg, aki egyértelműen szebb focit játszik, mint mi, az szerintem max a PSG.
Náluk is nagyon hullámzó a dolog, 2 éve még volt egy jó koncepciójuk és alapjuk, manapság inkább a Lucho féle Barcára hajaznak, az első hármas vagy eldönti, vagy szenvednek. Én az ő játékukat egyáltalán nem irigylem, szerintem mi pl taktikailag sokkal jobban állunk idén, "csak" náluk van jelenleg Európa legjobb csatártriója. De volt már több olyan meccsük nekik is - amit láttam azok közül legalábbis -, amikor ugyan megnyíltak a végére a gólcsapok, de a játék igencsak halovány volt összességében. Persze gálából is volt már nem egy, ez tiszta sor, és képesek baromi jó meccseket is játszani, de nálam ők nem az a kategória akiket irigylek - kinek mi nyilván, csak leírtam a véleményem róluk.
Szerintem akik csapatként élvezhetőbb focit játszanak az a City és a Napoli, de ez meg ahogy Bob is írta ízlés kérdése inkább.
Stalkyard írta:Andris írta:Viszont jobban jatszanak, mint mi anno Pep alatt
Bocs, hogy ezt így kiragadom, és azt is bevallom, nem láttam minden City meccset idén, de azért egy párat igen. Ez szerintem elég erős kijelentés. Sem a 08/09-es, sem a 10/11-es Barcánál nem láttam még jobb csapatot azóta, szerintem ez a City sem az. Angol szinten nyilván nagyon kiemelkednek, de szerintem még nincsenek sem a Pep-féle csúcs Barca, sem a Pep-féle csúcs Bayern szintjén. Persze eddig, mert még hosszú a szezon.
Szerintem ez a City sokkal sebezhetőbb, mint mi voltunk anno. Meg kell nézni a kezdőjüket igazából, ott is van az oka. Nem tudják úgy kontrollálni a meccseket mint mi anno, mert Pep nem is próbálja meg. Fernandinho előtt van 2 támadó középpályás, a PL folyamatosan lüktető focijába ez nagyon fekszik, a BL-ben már kérdéses, hogy mire lesz elég. A Napoli is mindkét meccsen volt, hogy jobb és veszélyesebb volt, nem egy "érinthetetlen" csapat ez a City szerintem, de amit meg csinálnak, abba kegyetlen jók. Ez vitán felüli, és eddig ez elég is volt szinte minden meccsen a győzelemhez. A BL-ben Pep miatt utánunk nekik drukkolok legjobban, de meglepne azért, ha ilyen formában végigtolnák a szezont. Ennél kisebb lángon égve meg szerintem meg lehet őket fogni azért. De majd tavasszal kiderül.
Többihez nem igen tudok mit mondani, számomra jópofa csak, hogy mennyire máshogy látjuk ugyanazt a sportot - pont ettől is ilyen népszerű persze. Ini lehet, hogy kopott kicsit, de nélküle még mindig haldoklik a középpálya támadópotenciálja - és nem csak azért, mert a többiek olyan gyengék -, Busi meg most annyi idős, mint Xavi volt a 09 tavaszán, de már van aki a kora miatt lassan nem is számolna vele. Felfogom amúgy annak a hsz-nek is a tartalmát, csak mondom, nekem jópofa, hogy ilyen szinten máshogy látjuk a dolgokat. Van szó pl arról, hogy manapság az atletikusság az első, ehhez képest a Chelsea szenved idén, a City és a Napoli meg vezetik a bajnokságukat, lövik a gólokat tucatszám, pedig egyik középpálya se felel meg az itt sokszor hangoztatott "modern kritériumoknak". Egy szem Fernandinho van - meg talán Allen -, aki beillik a fizikálisan top kategóriába, de a sebessége neki is elég "visszafogott" hogy úgy mondjam. PSG amúgy szintén erre példa, Rabbiot és Verratti az állandó kezdők, közülük meg egyik se az az atletikus buldózer, csak erőszakosak. Szerintem még mindig a jól működő szisztéma ami inkább a nyerő, nem a fizikális adottságok, de aztán persze lehet, hogy év végére mindegyik általam kiemelt csapat hoppon marad - a Napoli most pl nagyot gyengült Ghoulam elvesztése miatt.