2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Sok marhaságot szoktál írni, de ezzel viszont nagyon egyetértek. Szerintem a mai fociban már kevés és nem is kell ez a vízfejű, terebélyes vezetés. Lassú, körülményes minden döntés, nem saját zsebe bánja egy-egy rossz döntést, évekig pozícióban maradhatnak olyan tökfilkók, mint akik az igazolásokért felelnek például.Samper írta:Korunkban egyre nagyobb hátrány a Barcanak, hogy megmaradt a régi tulajdonosi és vezetési rendszer. A sociok, a board a régi idők focijához tartoznak: demokratikus, de titokzatos, intrikus és lassú. Különösen zavaró az, hogy a csapat de facto már rég nem a "tulajdonosok" tagdíjaiból él. Utálhatjuk a pénzes tulajdonosokat, a mindenható menedzsereket - de ők legalább tudják, hogy mit akarnak és képesek gyorsan dönteni.
Ebben igazad is van, viszont a Soció rendszer, az ami kikosarazhat egy rossz elnököt, a tulajdonost nem tudod leszavazni.Kovbal88 írta:Én azt gondolom, hogy nem jó elnök, sőt talán nem is ért a focihoz, de ahhoz, hogy a hatalmát megőrizze és megerősítse abban viszont jó.
Egyik sem bajnok, egyik sem kupagyőztes, vagy nyer Bl-t, ha nem erre gondolsz, azt azért fejtsd ki.túl sok pénzt költ a klub, pedig ezeket az eredmények, amiket évről évre produkálunk, más csapatok pl Atletico, Sevilla többé kevésbé a töredékéből hozzák.
Jelenleg Messinek köszönhetően van, egy olyan nyúlfarknyi előnyünk, ami úgye pár év és megszűnik Barto, pedig jéghegynek fogja vezetni a hajót!
miért hazudsz?Kovbal88 írta:pedig ezeket az eredmények, amiket évről évre produkálunk, más csapatok pl Atletico, Sevilla többé kevésbé a töredékéből hozzák.
Én azt gondolom, hogy nem jó elnök, sőt talán nem is ért a focihoz, de ahhoz, hogy a hatalmát megőrizze és megerősítse abban viszont jó. túl sok pénzt költ a klub, pedig ezeket az eredmények, amiket évről évre produkálunk, más csapatok pl Atletico, Sevilla többé kevésbé a töredékéből hozzák.Petr írta:A sociók a garancia arra, hogy a klub megmarad annak, ami. A játékstílus, a képviselt értékek. Minden.
Nagyon nem lenne ugyanez a klub, ha egy tulajdonos kénye kedvére csinálhatna bármit. Nekem jobban tetszik a mostani modell és nem történhet meg az, hogy a tulajdonos kiszállásával csődbe megy a klub, ugyanis most piaci alapon működik. Így nagyobb valószínűséggel nyújtózik a vezetőség addig, ameddig ameddig lehet, mert a források száz százalékosan biztosítva vannak x időre.
Ha pedig egy tulajdonossal nagyon rossz irányt venne a klub, nem lenne igazán számon kérhető. Most akár a vezetőség le is váltható a kellő támogatottsággal.
Személy szerint a soci rendszert jónak tartom. Először is egy focicsapat elsősorban a régióhoz tartozik. Persze a Barca is a külföldi pénzekből gazdag, de mindig is a katalán régió csapata lesz, ilyen alapon pedig jogos a soci rendszer.Samper írta:Korunkban egyre nagyobb hátrány a Barcanak, hogy megmaradt a régi tulajdonosi és vezetési rendszer. A sociok, a board a régi idők focijához tartoznak: demokratikus, de titokzatos, intrikus és lassú. Különösen zavaró az, hogy a csapat de facto már rég nem a "tulajdonosok" tagdíjaiból él. Utálhatjuk a pénzes tulajdonosokat, a mindenható menedzsereket - de ők legalább tudják, hogy mit akarnak és képesek gyorsan dönteni.
Ezzel nekem mindössze annyi a bajom hogy, a managerek sem mindenhatóak, a tulajdonosok tudják mit akarnak, és valójában az ő szavuk dönt, de ez nem feltétlen egyezik a klub, és szurkolók akaratával.Samper írta:Korunkban egyre nagyobb hátrány a Barcanak, hogy megmaradt a régi tulajdonosi és vezetési rendszer. A sociok, a board a régi idők focijához tartoznak: demokratikus, de titokzatos, intrikus és lassú. Különösen zavaró az, hogy a csapat de facto már rég nem a "tulajdonosok" tagdíjaiból él. Utálhatjuk a pénzes tulajdonosokat, a mindenható menedzsereket - de ők legalább tudják, hogy mit akarnak és képesek gyorsan dönteni.
Tudom, mert én is végeztem földrajzot.recrea írta:Én első körben földrajzot végeztem, és a Holdnak meg a Venusznak van együttállása szeptember végén a hajnali órákban, tizenvalahány perc eltéréssel jönnek fel egymás utánszóval ilyen formában nem igaz, amit írsz
Tény 4. Bartomeu feltörölte a gyepet Laportával 2015-ben.Fecooo írta:Tény 1: Laporta Culé, gondolom ehhez nem férhet kétségNormandia írta:Nagyon nem akarok személyeskedni, de a tények azok tények és nem vagdalkozások. Lentebb olvashattam tényeket, nálad csak kijelentéseket tények nélkül, na ez viszont tény.![]()
Tény 2: Laportával kapcsolatos álláspontja VT-nek szintén tény olyanok számára, akik ismerik/ismerték
Tény 3: Barto egész tevékenysége alátámasztja, amit írtam.
Akkor hol írtam olyat, amely nem tényeken alapszik?
Tény 1: Laporta Culé, gondolom ehhez nem férhet kétségNormandia írta:Nagyon nem akarok személyeskedni, de a tények azok tények és nem vagdalkozások. Lentebb olvashattam tényeket, nálad csak kijelentéseket tények nélkül, na ez viszont tény.
Nem ő tehet róla, de ha akkor szétesik a csapat, mert jelzem nem voltunk Bl indulok. Sőt Laporta első éve se indult valami fényesen, fehér zsebkendők 14. hely a tabellán ősszel, majd tavassszal menetelés Davidssal egészen a második helyig.visca el barca írta:aha. laporta tehet róla, hogy pont az ő idején futott ki xavi, ini meg busi. kérlek mesélj mégKovbal88 írta:. És lettünk a legjobbak, olyan játékkal aminek azóta se volt párja, ráadásul főleg saját nevelésű játékosokkal, erre azért Barto nem volt képes. Szóval kettő közül én is Laportára szavaznék.![]()
Nagyon nem akarok személyeskedni, de a tények azok tények és nem vagdalkozások. Lentebb olvashattam tényeket, nálad csak kijelentéseket tények nélkül, na ez viszont tény.Fecooo írta:ez most off lesz, de félig mégis ide szükséges reagálnom:
VT és az objektivitás Laportával kapcsolatosan olyan dolog, ami lehetetlen...
Szerintem totálisan felesleges volt 2 oldalnyi szöveget beírnia...
a tények: Bartolómeó pontosan olyan sunyi és pénzéhes, mint a gazdája volt, akinek a Barca csak egy eszköz a vagyona gyarapítására, míg Laporta ízig vérig Culé volt, és Piqué, ha egyszer elnök lesz, ő lesz hasonló hozzá, ami ezt illeti...
Akkor még 10 évet ki kell bekkelned, mert 2027-es választás előtt nem indulhat Piqué.Fecooo írta:ez most off lesz, de félig mégis ide szükséges reagálnom:
VT és az objektivitás Laportával kapcsolatosan olyan dolog, ami lehetetlen...
Szerintem totálisan felesleges volt 2 oldalnyi szöveget beírnia...
a tények: Bartolómeó pontosan olyan sunyi és pénzéhes, mint a gazdája volt, akinek a Barca csak egy eszköz a vagyona gyarapítására, míg Laporta ízig vérig Culé volt, és Piqué, ha egyszer elnök lesz, ő lesz hasonló hozzá, ami ezt illeti...
A pontosság, a tények és az objektivitás kedvéért jegyezzük meg, hogy Ronaldinhót SANDRO ROSELL akkori alelnök hozta a Klubhoz. R10 leigazolásában Laportának semmilyen szerepe nem volt.Kovbal88 írta:
Azt jegyezzük meg, hogy Laporta a sírból hozta a vissza a klubot, ha ott és akkor nem jön Ronaldinho és az utána következő két év, majd Messi akkor, nem itt tartunk. Akkor nagyon kellett, hogy valaki rendbetegye a klubot.
És lettünk a legjobbak, olyan játékkal aminek azóta se volt párja, ráadásul főleg saját nevelésű játékosokkal, erre azért Barto nem volt képes. Szóval kettő közül én is Laportára szavaznék.
aha. laporta tehet róla, hogy pont az ő idején futott ki xavi, ini meg busi. kérlek mesélj mégKovbal88 írta:. És lettünk a legjobbak, olyan játékkal aminek azóta se volt párja, ráadásul főleg saját nevelésű játékosokkal, erre azért Barto nem volt képes. Szóval kettő közül én is Laportára szavaznék.
Azt jegyezzük meg, hogy Laporta a sírból hozta a vissza a klubot, ha ott és akkor nem jön Ronaldinho és az utána következő két év, majd Messi akkor, nem itt tartunk. Akkor nagyon kellett, hogy valaki rendbetegye a klubot.Mathieu18 írta:Nem igazán tudom, hogy melyik topik a megfelelő arra, hogy a Máté által, a Blogon elkövetett véleményre reagálni kelljen, hol van annak megfelelő helye. Ezért ide írom, aztán ha valamelyik admin szerint ez helytelen, kérem tegye át oda, ahol jobban elfér. Köszönöm.![]()
Igazándiból próbálok nagyon finom, visszafogott és korrekt lenni. Ez az írás nélkülözi a szakmaiságot, a korrektséget, az objektivitást. Értem én, hogy a szerző számára Joan Laporta az isten, a tökéletes elnök mintaképe, s ezen a "sokdioptriás" szemüvegen keresztül figyeli az eseményeket, de akkor ezt - talán - az elején illett volna tisztázni.
A Laporta-féle tökéletesség pár szinonímája: Zlatan-ügylet, Csigrinszkij, Keirrison, Caceres, Henrique, Alekszander Hleb leigazolása, aki között van olyan brazil, akiért úgy fizetett 19,5 millió eurót, hogy Keirrison a Camp Nou kapuját át se lépte. Csihrinszkijen csak 15 milliót buktunk, Ibrán meg vagy 50-60 milliót. A sor folytatható, csak a leglényegesebbeket említettem meg. Ez lenne tehát a tökéletes Laporta-éra.
Azt is lefelejti a blogban megjelent írást jegyző szurkoló, hogy Joan 2008 nyarán hajszál híján elzavarták a sociók. Másjél évig abajgatta még azt a Rijkaardot, akiről 2007. januárban lehetett tudni, hogy sokmindenre képes, de megújulásra nem.
A nyáron tapasztalt átigazolási mizéria esetén pedig csupán azt a tényt felejti el az illető, hogy a brazil "árulása" sok mindent megváltoztatott, az addig érzékelhető írott és íratlan szabályok megszűntek létezni, azokat sárba tiporták, azokat ki lehet dobni a szemétdombra. Ahogy Uli Hoeness fogalmazott tegnap: most már nem Klubokkal kell versenyre kelnünk, hanem országokkal, akiknek semmi sem drága, aki mindent megtehetnek, mindenkit megvehetnek. Azért ezt a tényt is érdemes lenne figyelembe venni.
Félreértés ne essék: nem védeni kívánom Bartomeut, meg senkit, hiszen ennek sok értelme nincs is. A döntés nem a mi kezünkben van, hanem a sociókéban. Ők pedig döntöttek 2015 nyarán, és ezen a szeptemberen is. A klub tulajdonosainak nagyobbik része elégedett a jelenlegi vezetéssel. Én NEM. Ennek hangot is adtam. Nagyon sok téren helytelenül, a Klub hagyományainak a félretolásával igazgatják a Klubot. A pénz lebeg a szemük előtt, a dollárkötegeket számolgatják, mikor vannak dolgok, amiket pénzben nem lehet, és nem is SZABAD kifejezni!
A cikkel nekem csak ennyi a problémám: részrehajló, az objektivitást teljes egészében nélkülöző gondolatsor. Szerintem. Én ezt gondolom. S azt is, hogy semmi sem fehér, semmi sem fekete. Mint ahogy Bartomeunak is számtalan hibás döntése van, volt, úgy nem volt ez másképp Laporta idején sem. Nem véletlen, hogy a sociók körében amennyire népszerű, ugyanannyira "utált" is.