Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Majd meglátjukdaffy írta:Nekünk a skótokban elsősorban az időjárás tetszikszeretjük a hűvösebb,nedvesebb területeket.
Én azért is szeretném kezdésnek a workaway-t egy pár hónapig,hogy szokjuk a nyelvet,a közeget és nem ugrunk bele hirtelen mindenféle hülyeségbe,amit tapasztaltabban már nem tennénk. Nem büdös a munka,a mostani jó életemet beáldozom és mosogatok,ha kell. Csak annyit szeretnék,hogy kényelmesen,könnyedén éljünk. Nem spórolni akarok egyáltalán,mindössze nyugodtan élni.
Én 2 és fél éve jöttem ki, abból fél év London de nekem bejött csak jobb munkalehetőség miatt mentem el Cambridgebe. Ez egy kicsit nyugisabb, de ez is elég zsúfolt de nekem tetszik a big city life.Nero,ha jól vettem ki a szavaidból már korábban,te Londonban élsz ugye? Neked milyen? Te hogy bírod? És mióta vagy kint?
Nem, de ha van benne pénz szólj azonnalFoglakozik itt valaki kriptovalutákkal?
daffy írta:Igencsak közeledik a külföldre költözésem kitűzött ideje. 2018 vége nevezetesen. A barátnőmmel havonta spórolunk és nagyjából 1,5 milliónk lesz a kinti élet elkezdéséhez. Nagyon beleszerelmesedtünk Skóciába,januárban megyünk is ki körülnézni pár napra. A gond,hogy ő nem beszél angolul,csak németül(középfokú),míg én fordítva. Azt találtuk ki,hogy a workaway oldalon jelentkezünk pár hónap kinti munkára,mely fizetséget nem ad,hanem pl farmon segítünk egy családnak,aki ezért ételt és lakhatást biztosít. Ez azért tűnik jó ötletnek,mert addig is tanuljuk a nyelvet,szokjuk a kultúrát és nem fizetünk be mindenféle hülyeségre hirtelen. Hátránya,hogy utolérhet minket a brexit.
Nézegetem neten,hogy ausztriában,németeknél is van (mint kb mindenhol) aljamunka,melyet nyelv nélkül is el lehet vállalni. pl gyári meló 1500 euróért.Nekünk ami szóba jöhet,azok a brit országok,a skandinávok és a német-osztrák vonal,főleg utóbbiak hegyekkel tarkított része.
A kérdésem,hogy aki kint él,az hogy került ki? Mi a saját története? Munka,anyagiak,lakhatás,nyelv?
Tamás!! Már te is itt hagyod az országot?daffy írta:Igencsak közeledik a külföldre költözésem kitűzött ideje. 2018 vége nevezetesen.
Én utóbbiakról tudok nyilatkozni. 3 évet tanultam Salzburgban, egy éve költöztem Németországba, ide már dolgozni. Mindkét országban példaértékű az életszínvonal, jól vannak kiépítve a szociális rendszerek. Bürokrácián könnyen átküzdi magát az ember. Egészségüggyel hál'istennek nem volt szükségem találkozni, de persze messze jobbak a viszonyok mint otthon. Fizetésből Európában talán itt jön ki a legjobban az ember, ha azt nézzük, hogy a adott helyi átlagfizetésekhez hogyan viszonyul az élelmiszer és az alapvető szolgáltatások ára.daffy írta: a német-osztrák vonal,főleg utóbbiak hegyekkel tarkított része.
Azt én is eszem néha, úgy hogy nem, nem olyan volt. Ez valami baromi sós és nekem nyersnek tűnt. Mind1 a vodka jót tett a gyomromnak.visca el barca írta:kb olyan mint itthon a ruszli amit ecetes sóban pácolnak. az is egy ehetetlen vmi, nálunk anyám van oda érte...
rikko írta:Normandia írta:Én a lengyeleknél ettem valamilyen halat, talán hering volt, ami kumma sós volt és még nyers is. Én imádom a halat minden formában, de az valami borzalom volt és meg kellett ennem, mert nem akartam megsérteni a vendéglátókat. Egész este liftezett a gyomrom, kb féléves só mennyiséget vettem magamhoz.Legalább 3 vodka kellett a felejtéshez és 2 üveg barnasör.
Ahaha, azt a halat direkt vodkázás mellé szokták enni. Nem nyers az, csak nem a magyar gyomor által megszokott állag. Van, hogy egy évig sóban tartják és az érleli meg. Csak akkor maradhat nyers, ha túl korán veszik ki belőle![]()
![]()
Normandia írta:Én a lengyeleknél ettem valamilyen halat, talán hering volt, ami kumma sós volt és még nyers is. Én imádom a halat minden formában, de az valami borzalom volt és meg kellett ennem, mert nem akartam megsérteni a vendéglátókat. Egész este liftezett a gyomrom, kb féléves só mennyiséget vettem magamhoz.Legalább 3 vodka kellett a felejtéshez és 2 üveg barnasör.
Ha főzöd a gyömbért, akkor az úgy lightosabb. Nyersen kegyetlenS.Agüero írta:Undorítóra az ízét értettem, nem maga a kaját.
Amúgy azért ettem, mert rohadt náthás vagyok/voltam, hatott szerencsére, de 3-4 harapás után gyorsan lenyeltem inkább, pedig szeretem a csípőst, de ez már túlzás.Múltkor teában is kóstoltam, fél bögrényit magamba tuszkoltam.