daffy írta:Nekünk a skótokban elsősorban az időjárás tetszik

szeretjük a hűvösebb,nedvesebb területeket.
Én azért is szeretném kezdésnek a workaway-t egy pár hónapig,hogy szokjuk a nyelvet,a közeget és nem ugrunk bele hirtelen mindenféle hülyeségbe,amit tapasztaltabban már nem tennénk. Nem büdös a munka,a mostani jó életemet beáldozom és mosogatok,ha kell. Csak annyit szeretnék,hogy kényelmesen,könnyedén éljünk. Nem spórolni akarok egyáltalán,mindössze nyugodtan élni.
Majd meglátjuk

Nekem sok olyan ismerősöm van, aki még Észak-Angliából is elköltözött mert ott is elviselhetetlenül sokat esett az eső.
Én soha egy szöget be nem vernék ingyen, de ha biztonságosabbnak érzed ezt a megoldást akkor hajrá, ketten 3-3500 fontból elég jó élet színvonalon fogtok élni és félre is tudtok majd tenni.
Nero,ha jól vettem ki a szavaidból már korábban,te Londonban élsz ugye? Neked milyen? Te hogy bírod? És mióta vagy kint?
Én 2 és fél éve jöttem ki, abból fél év London de nekem bejött csak jobb munkalehetőség miatt mentem el Cambridgebe. Ez egy kicsit nyugisabb, de ez is elég zsúfolt de nekem tetszik a big city life.

Azért azt meglepőnek találom hogy 2000 fontból nullára jössz ki, az nettóba már elég komoly fizetésnek számít. Persze ha egyedül egy teljes lakást kibérelsz akkor elhiszem hogy elmegy. Nekem bejött a multikulti, én jól érzem magam olyan közegben ahol 8 emberből 8 különböző nemzetiségű.
Még egy fél évet tervezek maradni, igazából alapból csak egy évre jöttem ki, de megtetszett és jól érzem magam + a fizetésem is itt tart. Reális indokom nem lenne haza menni (szerintem azok akik kijönnek azoknak a 80%a itt is marad), de azért a presztízs hazahúz hogy kipróbáljam otthon is helyt tudok-e állni.
Mit tanulsz amúgy ha megkérdezhetem? Gondolom collegeba nyomod. Én is gondolkodtam hogy elkezdjek-e kint valamit, mert időm lenne rá csak semmi ötletem. Repülőpilóta szívesen lennék, hatalmas kereseti lehetőség + órisái munkaerőhiány de sajna tokkal-vonóval együtt 20 milla.
Foglakozik itt valaki kriptovalutákkal?
Nem, de ha van benne pénz szólj azonnal

Ismerőseim forexeznek, bitcoinoznak, elég szép summákat tesznek el.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”