csababarca írta:
Nero, neked meg a dizni nagyon piszkálja a csőröd, csak hogy az hogy az SW ilyen nincs köze hozzá.
Ez mindig is egy mese volt. Mese. Fantasztikumokra épülő Mese. Beszélő robotokkal, lényekkel, harcoló macikkal.
Most is ugyan ez. Csak Te már felnőttél, mint ahogy én is, kevésbé jön ez be. De az sw az egy mese volt mindig is. Mesei elemek tucatjaival. Üss fel egy random Andersen mesét, millió áthallást találsz benne.
Lehet ekézni a diznit, de felesleges, robog a szekér, ömlenek a mozijaikra az emberek, dől a pénz. Nincs miről beszélni.
Ezt senki nem tagadja, hogy mindenkiben ott van a nosztaliga-faktor, és részben igazad van, de nekem ott kicsit véget ért a mese része, hogy Anakin lemészárolja a gyerekeket és félholtra ég. Persze mindent el lehet intézni azzal, hogy mese, de attól még nem kifejezetten 6 évesknek kell készülnie.
És nekem is nagyon a begyembe van a Disney, a Lucasfilm-elnök Kathleen Kennedytől meg falra mászok, ha meglátom. Ahogy lent írták tényleg egy PC-maszlag lett az egész, és sajnos az igénytelenebb fajtából.
Aki kicsit mélyebben beleás, nézeget interjúkat az láthatja, hogy sem Gerorge Lucas, sem Mark Hamill nincs elájulva, sőt...
Én úgy tudom, hogy Gerorge már kész 7-8-9 sztorival adta el az egész cuccot a Disneynek és Kathleen elnökasszony mondta, hogy azt fogják megcsinálni, erre kidobták a kukába.
Lehet szidni Lucast, de a sztorik amiket kitalált mind a 6 filmben jók voltak, csak amikor teljhatalmat kapott, akkor a megvalósítás nem lett az igazi. De szerintem egyértelműen meg kellett volna tartani, mint producer, vagy akár csak mint "tanácsadó".
Az meg, hogy dől a pénz, nincs miről beszélni a legrosszabb mentalitás
palesz77 írta:
De nem készült még belőlük film nem? Ott már a megvalósítás miatt lehet bajosabb lenne a megítélés szerintem, sokkal kevesebb a játékidő elvégre, a rendező hozzáad valamit a saját stílusából, és máris borulhat a bili sokaknál szerintem.
Az eredeti trilógiát is 3 különböző rendező hozta össze, érződik is a különbség, mégsem lázongtak az emberek. Talán a 6 után, mert helyenként az is gyerekesebb volt, de az 5. is egy váltás volt a maga komolyabb stílusával, és mégis imádták az emberek.
A filmben pedig voltak kifejezetten tetszetős dolgok, de összességében mégis negatív volt az élmény a rengeteg erőltetett viccel, az értelmetlen Marvel-szinű humorizálással meg az idióta karakterekkel.
Látszik, hogy valami igazán nagyot akartak dobni, amire senki nem számított, de ugye a fingot sem szabad erőltetni, tudjuk miért...
És ez talán a film legnagyobb pozitívuma: hogy nem kiszámítható. Még ha ez úgy is jön össze, hogy mindenki ellentmond saját magának, annak amit 10 perce mondott/csinált, illetve az előz epizódoknak (beleértve a 7-et is)