2017.12.27. 11:45:38
Én örülök, hogy a klasszikusok egyre inkább nem arról szólnak, hogy szétrugdalnak minket.
Sajnos volt egy időszak (műringyó kezdte el), mikor szó szerint vérre ment egy-egy meccs.
Természetesen ilyenkor is a Real ellen volt a bíró, mikor nem vette észre a Villa kezére taposást, meg Messi könyökkel való szájba verését, meg hasonlókat. Szerencsére mostanában már egyre inkább a focival próbálnak foglalkozni. Sajnos Ramos javíthatatlan, ő már csak ilyen marad, és örüljünk, hogy Pepe legalább lelépett.
Egy Real ellen nem lehet megúszni helyzetek nélkül. Volt is a Realnak három az első félidőben, de ne feledjük el, hogy nekünk is kettő, meg ott a meg nem adott tizi is. Ja, mert nekünk fújt megint a bíró. Ahogy nem adott sárgát Ini fejbe rúgásáért, vagy szöglet járt szabadrúgás helyett, mikor letaposták. De ezek mondhatni apróságok. Továbbra sem értem, hogy a Realnak mire járt volna két tizi is? Valaki mondja már el, mert tegnap ismerősöm is ezzel jött, de csak hebegett.
Szerintem igenis megvertük a Realt, az első félidőben is. EV elmondta, hogy nagy nyomásra számít az első félidőben. Így is játszottunk. Régebben is megpróbáltak minket lerohanni, és ez bizony sokkal jobban sikerült is. Főleg azért, mert a Real játékosai kontrában a legjobbak.
De mivel mi visszazártunk, ezért nem tudtak futószalagon jönni a helyzetek. Jöttek a beívelések jobb híján, amiket Piqué folyamatosan kifejelt. CR a világ legjobbja egy emlékezeteset alakított ezen a meccsen, mikor lukat rúgott.
Szépen elfáradtak már az első 30 percben, és akkor fokozatosan átvette a Barca a labdabirtoklást. Ők ráértek, nem kellett sietni gólt rúgni.
Aztán a második félidőben minden megváltozott.
Messit próbálták már máskor is emberfogással kiiktatni, de ezt is sikerült a csapat javára fordítani, lásd első gólt.
A kezezésért nem venném mindenáron a védő fejét a tizi előtt, lehet, hogy nem ő lett volna az egyetlen, aki megteszi. Ramosnak is voltak ilyen húzásai, amiket volt, hogy megúszott.
A végén még akadt helyzete a Realnak is, mikor már az összes támadó a pályán volt, de ugyanakkor a Barca is vághatott volna még jó párat, ha nem bénázzák el. Szóval lehetett volna akár ez a meccs is 2-6.
És jön a sok ha...
Miben változott volna a játék képe, ha a Real szerzi meg a vezetést?
Szerintem annyiban, hogy akkor visszaálltak volna kontrára. A Barca nem hiszem, hogy akkor fejvesztve támadott volna. Kivárták volna akkor is az idejüket.
Szerintem egy kifejezetten jó meccs volt.
A szuperkupa döntőben persze elvertek minket, de ott egy új edző volt, új elképzelésekkel, és még nem ismerte úgy a játékosok képességeit, mint most. Okosan alkalmazkodott a Real taktikájához, és szépen felőrölte őket.
Ahogy Varane nyilatkozta a meccs végén: egyszerűen elfáradtak.