Az érem másik oldala viszont, hogy ha nem lennének az olajosok, akkor 4, maximum 5 nagy csapat hosszú távon uralná az európai focit, ahogy ez történt is az elmúlt években.
Persze lehet mondani, hogy egy Barca vagy egy Real nem véletlenül van ott ahol. De a közösségi médiának köszönhetően azok a csapatok, akik éppen népszerűek és sikeresek voltak 2010-es évek elején hatalmas, szinte behozhatatlan előnyre tettek szert, amit pl. egy Valencia a büdös életbe nem hoz be, holott 2000-es évek első felében közel egy szint volt, bajnoki címeket nyert, BL döntőket játszott. Vagy úgy lehet odaférni a zsírosbödönhöz, ahogy PSG vagy a City teszi, vagy sehogy.
Sajnos pár év múlva mi is, igaz nem olajpénzből, de összevásárolt csapat leszünk. Akkor ne is induljunk a BL-ben?
Ez is jogos felvetés. A Guardiola érában csak saját nevelésekből volt korrekt összerakni egy csapatot, most már lehet vásárolni is, csak nem olajpénzből. Szponzorjaink vannak nekünk is, és szerintem a multik sem sokkal jobbak, mint az olajos sejkek.
Viszont ha potenciális ellenfelekként nézünk rájuk, akkor viszont jobb lenne a PSG-t elkerülni.
Én a Realt sem nézném le, a decemberi Klasszikusból nem indulnék ki, szerintem nem tükrözi a reális különbséget az eredmény a két csapat között. Most nekünk nagyon megy a szekér, ők szenvednek, de közel sem biztos, hogy márciusban, áprilisban vagy májusban is így lesz.
Ma Valencia-Real, fontos meccs a dobogóért. Egy győzelemmel kicsit megnyugodhat a Real, de ha kikapnak, egyrészt folytatódik a válsághangulat, és ha nyer Villarreal, akkor lecsúsznak az 5. helyre. Igaz, ott van még az elmaradt meccsük, de azért mégiscsak jó lenne őket abban a pozícióban látni.