Makanaki írta:
Tudnál légy szíves pár olyat írni amit csak Gomes tud adni, esetleg akár Alenat is ide lehet sorolni, mert sajnos én nem nagyon látom, de megígérem hogy figyelni fogok.
Az az egyik legnagyob bajom, hogyha ilyen cseréket veszünk és nincs az akadémián, akkor az utánpótlás-nevelést be kell zárni. 5-8 év alatt egy SR miatt? Inkább megvesszük.
Paulinho baromi erős és képes párharcokat nyerni, viszont az ő előnye pont abban van, hogy szabadon mozog a pályán. Ami előre fele szerencsés egy ilyen csapatban, főleg, mert Messihez tökéletesen tud idomulni. De védekezésben rendszeresen rosszul vált emberre illetve hagy túl nagy területeket. Letámadásnál sem érzi tökéletesen, hogy mikor mennyire kell kitámadni. Gomes például simán bevált ha Busi vagy Ini ép kirohan a labdás emberre. Nagyobb fegyelmet igénylő meccseken nagyon kell, hogy a megfelelő emberek legyenek Paulinho mellett szerintem. (Raki, Busi, SR)
Alena és Denis más típus. Alena-ról nem tudok nyilatkozni, mert nagyon keveset láttam és rendre olyan meccseken ahol a védekezés kevésbé volt fontos. De Denis képtelen védekezni. Nekem mindig olyan érzésem van mintha Özil-t nézném, csak ő legalább fut és a zónavédekezésben segít.
Az itt lévő emberek közül Gomes ezekben jobb és több stabilitást tud adni a csapatnak. Közhely, de ebben a csapatban kevés fontosabb dolog van, mint, hogy stabilak legyünk.
Nekem túlzás az akadémia túl idealizálása. Mindig is vegyes emberekből ált a keret. De hova legyenek fiatalok ameddig sztárok vannak a kezdőben? Ott van Grimaldo például. Lehet, hogy jó lehetett volna akár a kezdőbe de van egy legjobb korban lévő Alba-nk akit hülyeség lenne padoztatni. Ha meg marad Grimaldo akkor meg valószínűleg sose éri el azt amire amúgy képes, mert a padon nehezen születnek sztrájátékosok.
Alapvetően nem a csapat van az utánpótlásért hanem az utánpótlás van a csapatért. Ha van olyan fiatal aki méltó az első keretre akkor én vagyok a legboldogabb, de nem lesznek minden évben Xavik.