Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Nero.
Llegenda del Barça

2018.02.11. 20:42:41

Samper írta:Most először nem jöttek be a cseréi. Nem változott meg a csapatjáték tőlük. Némi szerencsével ugyan be lehetett volna nyomni egy gólt, de fölényben legfeljebb percekig voltunk. Fáradtság? A védelem közepén viszont a szükségmegoldások működtek.
Nem kell a hangulatkeltés, a vilagon minden csapatnak vannak gyengébb napjai. Egyenlőre továbbra is veretlenül vezetjük a ligát, 7 ponttal ami azért nem rossz. Most egy kicsit leapadt az elony, de úgy látszik a kupa donto nem ingyen volt.

Ha kiesünk a Chelsea ellen lehet mérgelődni, de egyenlőre minden messze a várakozások felett alakul.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2018.02.11. 20:27:53

Most először nem jöttek be a cseréi. Nem változott meg a csapatjáték tőlük. Némi szerencsével ugyan be lehetett volna nyomni egy gólt, de fölényben legfeljebb percekig voltunk. Fáradtság? A védelem közepén viszont a szükségmegoldások működtek.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.09. 13:09:57

de ez a trükk a fociban alap
Bárcsak minden játékosunknál alap lenne... :)

Amúgy szerintem 4312 lesz a jövőben a felállás.
Középen Rakitic (Paulinho/Arthur) - Busi (Samper) - Cou (Ini)
előttük Messi, elöl Suárez (Paco) - Griezmann (Dembélé)

Legalábbis ez tetszene. :)
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.02.09. 13:09:20

Szerintem Dembélé azon a poszton halott ügy. Fegyelmezettségben és védekezésben sem elég erős szvsz. Őt mindenképp támadó poszton kellene játszatni.

Egyébként meg közel sem biztos, hogy ott képzeli el Valverde. Nincs annyira kőbe vésve ez a 4-4-2, mióta itt van pl. Coutinho, sokat használjuk a 4-3-3-at is, tegnap is így játszottuk a második félidőt.

Szerintem hosszútávon a fő elképzelés még mindig a 4-3-3, Coutinhoval Iniesta posztján, Dembélével a támadósorban. A szezon elején is inkább kényszerből jött a 4-4-2 mikor Dembelé lesérült. Az más kérdés, hogy nagyon bevált eddig.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
visca el barca
Presidente del Barça

2018.02.09. 13:01:31

Chino írta:a nagy kérdés Dembouz, hogy hová, kivel képzeli el.
jobb oldali kp-snak, hova máshova. az az egyetlen egy poszt ami nála nem fix, ide még nem talált embert. játszott már itt dembelé, paula, rakéta, SR, AG, meg coutinho is. egyértelmű h jelenleg ez poszt a gyenge láncszem a kezdő 11-ben.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.09. 12:53:57

Boldog 54. születésnapot a Tanár Úrnak(ahogy Mina hívja)! =D> =D>

Most már nagyok az elvárások, kilátások a szezonnal kapcsolatban, mert mindenhol nagyon jól állunk, épp ezért durva belegondolni, hogy mi mindent tett a csapattal ezalatt a fél év alatt, pedig féltünk hogy egy flop lesz(emlékszem első pár meccsből már sokan lemondtak róla, hogy semmi sem változott)

Azt hiszem már félszezonban is nagyon nagy köszönetet mondhatunk neki, hogy sikerült a csapatot helyre hozni, és problémák tömkelegével is hihetetlenül magas eredményt nyújtani.

Az egész felfogáson, a csapaton látszik a profizmus, magabiztosság és az hogy Valverde felméri a helyzetet, és tudja hogy hogyan hozza ki a legtöbbet belőle.

Utoljára a 2014-15-ös csapaton éreztem ezt a magabiztosságot, és azt hogy legyen akárki az ellenfél, szép esélyekkel mehetünk ki ellenük a pályára, mert ha esetleg ki is kapunk, az sem úgy lesz hogy azt sem tudjuk milyen rendezvényen vagyunk.

Nagyon profi a hozzáállása, a türelemre intő játékstílusa, palesz linkelt egy videót, érdemes megnézni hogy mennyire nagy mágus =D>
Sok mindenre ráérzett, Alba szerepére, a Busi-Rakéta középső kettős potenciáljára, és még lehetne sorolni estig a sort.

És persze főként: Megtanította a csapatot arra, hogy nem túl attraktív játékkal, de nyerni tudjunk nehéz terepeken.
Régebben ez nagyon szenvedés volt, ha gyengén játszottunk rendre ki is kaptunk mint a huzat, míg Valverdével a nehéz terepeken is nem mindig látványos(szigorúan Barca mércével!), de magabiztos teljesítményt nyújtunk, ami hatalmas kincs minden sorozatnál.
Chino
Llegenda del Barça

2018.02.09. 12:44:08

Amin én csodálkoztam, hogy nem kapta le Suarezt, amikor vezettünk. Persze jó volt így, hogy Ini kicsit pihenhetett és Piquének sem kellett végigjátszani a meccset, de ez elég kockázatos húzás volt. Az uruban bármikor benne van egy lap, képes a 93. percben is bekapni egyet, az pedig nagy érvágás lett volbna a Sevilla ellen, főleg, hogy ennyire elkapta a fonalat. Alcacer cserének vagy kiscsapatok ellen elmegy, de egy kupadöntő más tészta. Tavaly mák volt, hogy relatíve könnyű ellenfelet kaptunk, de akármilyen formában is van a Sevilla nem jósolnék könnyű meccset.

Arra leszek nagyon kíváncsi, hogy a két új embert hogyan fogja beépíteni. Coutinhoval szemmel láthatóan nem lesz gond, a nagy kérdés Dembouz, hogy hová, kivel képzeli el. Jó lenne ha az ő tudását is maximálisan ki tudnánk aknázni.

Ami számomra a legnagyobb fegyvertény vele kapcsolatban, hogy egy egységes csapatot alkotott és megtalálta Rakitic igazi helyét, ezzel egy nagyon hatékony taktikát kialakítva. Az Busi-Rakitic duó iszonyatosan működik, a horvát szinte minden meccsen a top3-ban van ami legjobb teljesítményeket illeti.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol

2018.02.09. 09:01:24

S.Agüero írta:
(pl Semedo fut fel, Busi rá néz, és ehelyett beküldi Messinek a tömegbe a kis helyen)
Ez Valverde előtt is ugyanúgy megvolt. Busi-Messi kapcsolat nagyon fontos a játékunkban, semmiből is képesek lehetőséget teremteni. Szóval ez inkább Busi zsenialitása, mintsem Valverdéé.
eszemben sincs elvitatni......de ez a trükk a fociban alap....van aki (szinte pofátlanul a közönségnek játszva műveli, van aki finomabban, inteligensen)
Samper
Director del Fútbol

2018.02.09. 05:46:09

Valverde eddig minden elé kerülő feladatot megoldott. Van rá remény, hogy ezután is így legyen. Nyilván egy egészséges Dembelének is talál majd szerepet. Egyedül az kár, hogy Coutinho a BL-ben nem játszhat - de helyette is húzhat váratlant, ha végre elfelejti az "ötöket".
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.05. 17:46:58

(pl Semedo fut fel, Busi rá néz, és ehelyett beküldi Messinek a tömegbe a kis helyen)
Ez Valverde előtt is ugyanúgy megvolt. Busi-Messi kapcsolat nagyon fontos a játékunkban, semmiből is képesek lehetőséget teremteni. Szóval ez inkább Busi zsenialitása, mintsem Valverdéé.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.05. 17:26:30

palesz77 írta:Getting to know Valverde's Barca: THE 4 PRINCIPLES

Akit érdekelne, egy 20 perces videó Valverde Barcájáról. Angol sajna kell hozzá.
Remek videó, érdemes volt végig nézni, sok mindent megtudhatunk Valverde taktikáiról.
Látszik hogy nagyon magas szinten űzi a Mester, és nem véletlen hogy ilyen jól állunk minden porondon. =D>

Ami erről lejött nekem:
*Sokszor kétértelmű a játékunk, és amikor adná magát a helyzet, nem azt a lépést választjuk, hanem egy kevésbé egyértelműt, ez sokszor az ellenfelet is összezavarja.(pl Semedo fut fel, Busi rá néz, és ehelyett beküldi Messinek a tömegbe a kis helyen)

*Türelmesek vagyunk, a labdatartás a legfőbb cél, és főleg 1 gólos vezetésnél azzal az elvvel játszanak, hogy ha túl rizikós akkor inkább meg sem próbálják, azzal az elvvel hogy" majd lesz nemsokára mégjobb helyzet", a Villarreal elleni példa is remek volt, ahol 0-1-nél nem léptük meg a kockázatos passzt, és rá pár percre jött egy sokkal jobb helyzet
Valószínű ezért is van az, hogy összességében kevesebb helyzetünk van, de jobban kihasználjuk

*Nagyon jól kidolgozta Valverde a taktikát, hogy hogyan hozzuk ki a labdát ha letámad az ellenfél

Egyedül azt remélem, hogy van terve arra is, ha esetleg Messit szándékosan kiveszi a játékból az ellenfél, amire számítani is lehet azért.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2018.02.05. 14:21:21

Getting to know Valverde's Barca: THE 4 PRINCIPLES

Akit érdekelne, egy 20 perces videó Valverde Barcájáról. Angol sajna kell hozzá.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.01.29. 22:35:17

S.Agüero írta:Mi a lőtávol? Az Atléticónak 8-9 pont? Sosem hoznák be.
Akörül, valószínűleg tényleg nem, de őket is jobb lenne 12 fölött tartani, hogy amikor jönnek a BL meccsek akkor 1-2 bajnokira tényleg csak a cseresor menjen fel, akárki is az ellenfél.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2018.01.29. 22:28:29

Mi a lőtávol? Az Atléticónak 8-9 pont? Sosem hoznák be.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.01.29. 22:00:43

LG írta:
Az eddigiek alapján teljesen megbízom Valverdében, de szerintem tegnap sok hibát követett el.
Szerintem ebben benne volt az is, hogy kihasználta az alkalmat egy kis kísérletezésre és pihentetésre. 11 pontos előnynél szerintem ennyit megengedhet magának.
Meg, de azért fájó lett volna ezt a meccset nem behúzni. Nem vagyok telhetetlen, a bajnoki menetelésre eddig nincsenek szavak (pláne egy ilyen nyár után), de azért az Atleticot hiba lenne lőtávolba engedni.
Szerintem teljesen evidens volt, hogy Coutinho azon a poszton Messi mögött csak szenvedni fog.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.01.29. 21:49:05

Az eddigiek alapján teljesen megbízom Valverdében, de szerintem tegnap sok hibát követett el.
Szerintem ebben benne volt az is, hogy kihasználta az alkalmat egy kis kísérletezésre és pihentetésre. 11 pontos előnynél szerintem ennyit megengedhet magának.
noname
Llegenda del Barça

2018.01.25. 10:01:17

Ideje volt egy ilyen típusú edzőt hozni. Pep fantasztikus volt, de váltani kellett, kiismertek minket, Tito ugye szerencsétlen eset volt, senki hibája.

Martino egyszerűen nem rendelkezett semmiféle tisztelettel. Elég csak most ránézni arra a Messire, aki Martino aladt aludt el a pályán, most meg félpályányit fut vissza h szereljen.

LE igazi fanatikus volt, fel tudta rázni a csapatot alaposan, de a taktikai tudás hiánya miatt nem tudott hosszú távon jó edzővé válni.
A Fifa egy szégyen
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2018.01.25. 06:31:52

Samper írta:Szöget ütött a fejembe Valverde kijelentése, hogy nincs vége az átigazolási időszaknak és bármelyik nap meglepetést hozhat.
Nem hiszem, hogy további érkezőkre célzott. Maximum Deu és Vidal távozásával alakulhat még a keret. Jó lenne mindkettőn már most télen túladni...
Samper
Director del Fútbol

2018.01.25. 02:10:05

Szöget ütött a fejembe Valverde kijelentése, hogy nincs vége az átigazolási időszaknak és bármelyik nap meglepetést hozhat.
Cestus
Director del Fútbol

2018.01.22. 16:27:29

Nero. írta:Valverde - a profi.
Én nem nagyon hittem benne, de úgy látszik Xavi és Guardiola tudtak valamit. Kivancsi vagyok mi lesz a BLben, sajnos azt legtöbbször nem feltétlenül a legerősebb nyeri meg, meg korai bármiról is beszélni de idén bármi megtörténhet.
Konyit a szakmához az öreg az tény
Nagyon tetszik nekem a pragmatizmusa. A bajnoki győzelmeket gyakorlatilag mindig kipréseli, hiszen az - első megközelítésben - sosem gond, ha több pontunk van. A kupa- és BL-csoportkörös meccsek egy részét adja maximum le. A bajnokságban ezen a ponton feltűnő nekem, hogy minden meccset behúztunk, kivéve akkor, amikor valamilyen rendkívüli körülménnyel nem számoltunk.

Az Atlético ellen ez a rendkívüli körülmény az volt, hogy a hazai csapatnak az első új stadionban vívott Barca meccs komoly löketet adott, a Valencia ellen ez bíró által elvett gól volt, a Celta Vigo ellen Umtiti váratlan lesérülése, és az annak következményeképpen bekapott egyenlítő gól.

A szezon második felében ez változhat természetesen, de jelenleg úgy néz ki, hogy Valverde tökéletes gépezetet rakott össze, amely rutinból nyeri a meccseket. A játékunk központi eleme Messi, de a taktika minden játékosunk erősségeit figyelembe veszi: pl. Alba ügyes kiugrásai, Roberto labdás felfutásai, Paulinho gólerőssége. Coutinho a távoli lövéseivel szerintem szintén bele fog illeni az első félidőinkbe is, amikor visszavontabban játszunk, közelről nem támadjuk annyira a kaput.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.01.22. 15:59:17

Valverde - a profi.
Én nem nagyon hittem benne, de úgy látszik Xavi és Guardiola tudtak valamit. Kivancsi vagyok mi lesz a BLben, sajnos azt legtöbbször nem feltétlenül a legerősebb nyeri meg, meg korai bármiról is beszélni de idén bármi megtörténhet.
Konyit a szakmához az öreg az tény
corol
Entrenador del Barça

2018.01.22. 15:42:13

davi10 írta:
Samper írta:Ezért tavasszal se nagyon lehet nagy berobbanást várni (talán Mina?), viszont a középpályás és a támadó játék lényeges fejlődését igen.
Coutinho!

Sokat várok a gyerektől, már Liverpoolban is nagy kedvencem volt. Nem vagyok 'pool szurkoló, sőt... De nemegyszer leültem megnézni őket csak a srác miatt.
Még be sem mutatkozott, de tényleg olyan érzése van az embernek, hogy a csávó arra született, hogy nálunk játsszon.

Illetve én még Dembelét se írnám le, ha nem sérül le többször akkor reméljük tavasszal még nagyobb lesz az előny és nem fog ennyire stresszelni a srác.

És ha már Valverde topik:
Tényleg nem tudom elégszer dicsérni a mestert. Kicsit aggódtam amikor bejelentették, bevallom nem nagyon hallottam róla azelőtt, és első ránézésre egy ilyen nagyon semmilyen figurának tűnt.
Azóta viszont lejött, hogy elképesztő profi a pali. Kihozta a lyukas keretből a maximumot, hihetetlen profin nyilatkozik, jól tud belenyúlni a meccsekbe és tényleg nem egy szívrohamos típus, ahogy a játékosok is mondják.
Kedvencem amikor pár hete mutatták a kispadot és ott ásítozott meg majdnem bealudt :D

Nagyon remélem, hogy a Coutinho + Dembelé (+Griezmann?) pakkal a támadójátékot is felhozza olyan magas szintre, mint amilyenre a védekezést sikerült.
Ernő bá' -éledezik, a végén még Simeone lesz belőle :D :D :D =D> .
https://www.fcbarcelona.com/football/fi ... cbarcelona" target="_blank
davi10
Llegenda del Barça

2018.01.20. 20:15:14

Samper írta:Ezért tavasszal se nagyon lehet nagy berobbanást várni (talán Mina?), viszont a középpályás és a támadó játék lényeges fejlődését igen.
Coutinho!

Sokat várok a gyerektől, már Liverpoolban is nagy kedvencem volt. Nem vagyok 'pool szurkoló, sőt... De nemegyszer leültem megnézni őket csak a srác miatt.
Még be sem mutatkozott, de tényleg olyan érzése van az embernek, hogy a csávó arra született, hogy nálunk játsszon.

Illetve én még Dembelét se írnám le, ha nem sérül le többször akkor reméljük tavasszal még nagyobb lesz az előny és nem fog ennyire stresszelni a srác.

És ha már Valverde topik:
Tényleg nem tudom elégszer dicsérni a mestert. Kicsit aggódtam amikor bejelentették, bevallom nem nagyon hallottam róla azelőtt, és első ránézésre egy ilyen nagyon semmilyen figurának tűnt.
Azóta viszont lejött, hogy elképesztő profi a pali. Kihozta a lyukas keretből a maximumot, hihetetlen profin nyilatkozik, jól tud belenyúlni a meccsekbe és tényleg nem egy szívrohamos típus, ahogy a játékosok is mondják.
Kedvencem amikor pár hete mutatták a kispadot és ott ásítozott meg majdnem bealudt :D

Nagyon remélem, hogy a Coutinho + Dembelé (+Griezmann?) pakkal a támadójátékot is felhozza olyan magas szintre, mint amilyenre a védekezést sikerült.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sinya22
Director del Fútbol

2018.01.20. 20:13:27

Samper írta:Ősszel rengeteget fejlődött a csapatjáték - különösen védekezésben. Viszont egyetlen játékosról se lehet mondani, hogy berobbant volna. (Talán Paulinho, de ő is ahhoz képest, amire sokan tartották.) Ezért tavasszal se nagyon lehet nagy berobbanást várni (talán Mina?), viszont a középpályás és a támadó játék lényeges fejlődését igen.
Hát Dembelé kihagyta az őszt,így más érkezőnk nem is volt Paulán kívül,ha ezt nézzük. Tavasszal meg talán Coutinho,bár ha lehetne cserélnék,és inkább a Bl-ben játsszon,a bajnokságba meg megoldjuk valahogy :D Semedo helyzete érdekes,eleinte kb hibátlanul játszott(például a Juve ellen volt pár nagy mentése) aztán voltak gyenge meccsei,mostanában meg szinte csak a kupában játszik,vagy ha Robertonak kell egy kis pihi. De ő is berobbanhat még,akár idén is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sinya22 2018.01.20. 20:25:17-kor.
Samper
Director del Fútbol

2018.01.20. 19:54:59

Ősszel rengeteget fejlődött a csapatjáték - különösen védekezésben. Viszont egyetlen játékosról se lehet mondani, hogy berobbant volna. (Talán Paulinho, de ő is ahhoz képest, amire sokan tartották.) Ezért tavasszal se nagyon lehet nagy berobbanást várni (talán Mina?), viszont a középpályás és a támadó játék lényeges fejlődését igen.
Válasz küldése