A kör szerintem elég jó, én rettegtem tőle, bár biztos dobott rajta, hogy kiskoromban láttam először.
Ragyogás nálam nem horror, inkább pszichothriller, bár annak zseniális.
Psycho klasszikus, Rec nekem megmondom őszintén nem tetszett, bár végig remegtem az idegtől (

), de valamiért rossz szájízzel gondolok arra a filmre. Lehet újra kéne nézni felnőtt fejjel.
Démonok között tényleg a műfaj egyik legjobbja, ahogy az Insidious részek is tetszenek, nekem a 4 is hidegrázós volt január elején a moziban.
A legnagyobb baj a mai horrorokkal nem is a sok klisé, hanem a lezárás. Én nem akarom elhinni, hogy amikor egy film elkészül, minden utómunkálat lezajlott, gondolom valaki végignézi, és azt mondja, hogy ez remek. Gondolok itt Mama, Sinister, Lights out és még sorolhatnám a középkategóriás horrorfilmeket, amiknek olyan bugyuta ostoba lezárást adnak, hogy értékét veszti az egész film. Pedig ezekben mindben ott lett volna a potenciál, hogy betömjék a hatalmas tátongó űrt, amit a jó horror filmek hiánya okoz.
Egyik kedvencem a műfaj, de remekművet csak elvétve találni.
U.i.: Most eszembe jutott a Boldog halálnapot. Azt is moziban láttuk, és tök jól indult, abból is ki lehetett volna hozni valami remek filmet. Most eltekintve attól, hogy néhány tetszetős rész azért került a filmbe - pl. az alapgondolat szerintem elég egyedi, legalábbis számomra az volt - , annyira amerikai lett (bugyuta zenék, oda nem illő poénkodás, már-már kellemetlen, mintsem vicces szituk), hogy nem vette be a gyomrom. Nem tudom ezekkel pl. miért teszik nézhetetlenné a filmeket - költői kérdés volt, gondolom amcsiban ezzel lehet eladni még a sz*rt is

.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!