Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Arra még nem gondoltál, h innen valaki játszotta/játsza is ezt a sportágat (netán érti) és nemcsak a haverokkal a játszótéren?!Tromort77 írta:"Football is a game of mistakes. Whoever makes the fewest mistakes wins." - Johan Cruyff
https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... nceded_vs/
Itt egy remek lebontása a gólunknak, hogy hogyan is használtuk ki a Chelsea hibáit. Bár én inkább nevezném kikényszerítésnek.
Az egész meccsen kifárasztottuk őket és stabilak voltunk. Ezt baromság lebecsülni.
Láttam itt említve, hogy miért nem kontrázunk. Hát pontosan ezért ami a Chelsea vesztét is okozta. Mert akkor nem tud mindenki pozicióba rendeződni. Mert ez a csapat erőssége, hogy baromi gyorsan képesek visszaszerezni a labdát ha mindenki a helyén van.
De azért tök cuki ahogy a kanapén ülve megfejtitek a Chelsea ellenszerét. Kár, hogy egyikőnk sem tudja EV számát
Most komolyan egy amatőr hibát akarunk megmagyarázni, hogy azt a Barca kényszerítette ki, és hogy ez mekkora teljesítmény? Kapott a csapat ajándékba egy gólt, egy olyan hibából ami u16-ban sem nagyon fordul elő. De persze a pillangó hatást lehet keresni mindenben, vissza lehet vezetni egészen odáig hogy Neymar eligazolt. Csak mondjuk mi van, ha Willian két kapufájából egy beljebb pattan.Tromort77 írta:"Football is a game of mistakes. Whoever makes the fewest mistakes wins." - Johan Cruyff
Itt egy remek lebontása a gólunknak, hogy hogyan is használtuk ki a Chelsea hibáit. Bár én inkább nevezném kikényszerítésnek.
Az egész meccsen kifárasztottuk őket és stabilak voltunk. Ezt baromság lebecsülni.
Láttam itt említve, hogy miért nem kontrázunk. Hát pontosan ezért ami a Chelsea vesztét is okozta. Mert akkor nem tud mindenki pozicióba rendeződni. Mert ez a csapat erőssége, hogy baromi gyorsan képesek visszaszerezni a labdát ha mindenki a helyén van.
De azért tök cuki ahogy a kanapén ülve megfejtitek a Chelsea ellenszerét. Kár, hogy egyikőnk sem tudja EV számát
oké, ez szép és jó, de egyszer tettük meg.Tromort77 írta:
Elment Neymar, aki egy 4-3-3-ba talán a világon a legjobban illik, ami azért azzal is egyet jelentett, hogy az egyik "legerősebb" játékossal gyengült a csapat. Jött erősítésnek Dembelé, jött volna Coutinho, de a francia sérülése miatt az eddigi szezon szinte egészét kihagyta, a brazilt meg csak most tudtuk megszerezni. Ergo ment Neymar és jött egy Denis, Paulinho, Deulofeu pakk. Utóbbi volt az egyetlen, aki alkalmas lett volna a 3 támadós játékba, próbálgatta is Valverde, de ő is, és szerintem mindenki látta, hogy halott ügy. Akkor ki lett volna a harmadik? A totál statikus Paco, Denis vagy Ini? Még Vidalt próbálgatta csereként szélsőnek berakni, de nem mondhatni, hogy sikertörténet.Cestus írta:Nevethetünk azon, hogy stabilnak gondoljuk magunkat, miközben Hazard brutális távoli lövést adott le ellenünk, Willian két bombájától pedig csak a sors keze óvott meg minket. De nem tudhatjuk, hogy ha nincs a Valverde-féle megközelítés, nem tudtak volna-e 3 bomba helyett 15-t tolni ellenünk.recrea írta:Nem fogjuk megpróbálni, ha nem akarunk nyerniMert EV meg a fórum egyezményes véleménye szerint inkább legyünk stabilak, jelentsen bármit is a szó...sztem meg focizni kéne, de mindegy. Sírtok a kreatívitás után, de jobb Paula kezdetése, mint Dembele, jobb a “stabil” 442, mint az attraktívabb 433.
Egy ideje ez az új mániám, úgyhogy leírom ismét, hogy szerintem a sebesség hiánya a legnagyobb gondunk. Nem hiszem, hogy a City, a Real vagy a Bayern átpasszolta volna a felállt Chelsea-védelmet, de abban biztos vagyok, hogy alkalomadtán szétfutották volna az angolokat. Tőlünk ez hiányzik nagyon, és nem feltétlenül azt mondom, hogy váljunk kontracsapattá, csak azt, hogy egy mozgékonyabb kp-val sokkal több babér teremne nekünk. De szerintem ezt felismerte már a klub, és az új igazolások ennek fényében (is) lettek/lesznek nyélbe ütve.
Dembélét mindenképpen meg kellene próbálni beépíteni a kövi bajnokikon, már csak azért is, mert jelenleg egy bombaformában lévő versenytársa sincs a poszton, akivel előrébb lennénk. Még ha gáz is lenne a gyerek valójában, csak a neve miatt borzasztóan figyelnének rá az ellen védői, és így több terület nyílna a Messinek, Iniestának meg Suáreznek.
Ez jogos, de egyik középpályásunk sem gyors, sőt. 1v1-ben megverni az embert úgy, hogy előre haladjon a labdával csak Iniesta tud. Plusz ugye láthattuk, hogy a minimálisnál is kevesebb kockázattal akartunk játszani. De azért néha mentek a labdák Messi felé, ha fellazult a Chelsea védelme, ami annyit takar, hogy nem 10-en álltak 30 méteren belül, hanem csak 8-an.Azt nem értem, ha van előttünk üres terület, miért nem indulunk meg lendületből...ahogy Kante tette, de mondhatnám Modricot, Gündit, mi meg forgunk visszafelé. Kicsit haladni kéne más irányba is, mint ez a tötymörgés.
igen tudom...mint ahogy azt is, hogy akkor mozdulok egy labdára, ha van esélyem...ha nem a vakvilágba rúgják.csababarca írta:Akkor ezt még egyszer. Tudod egy passznál van aki adja, van aki fogadja. Ez két emberes buli, akár tetszik akár nem. Álló helyzetben várja valaki a labdát, nyilván nem lesz az övé.mess2009 írta: -TerStegen: hiába sértődik meg (valaki) a kirúgásai szinte kivétel nélkül ellenfélhez mentek ez tény. ami még feltűnt, hogy régen nem láttam már "lefagyni" örültem is ennek, de most újra volt kettő...tudom, a kapufa mellé kerülő lövések védhetetlen kategória, de 18-ról azért nem lehetetlen oda érni...
5 éves gyerekeknek beleverik a fejébe jobb helyeken, hogy lépni kell a labda felé, támadni a labdát.
A másik, hogy nézd meg a két lövést meg a gólt. Full takarásban mindegyiknél, egy nagy erővel előtt labda volt. Esélye nem lett volna odaérni, persze szépen mutatott volna ha behomorít egyet full feleslegesen.
Akkor már inkább a helyezkedést vegyük elő, vagy a védelmet hogy így hagyták lőni, de hogy lefagyott, na bumm.
Kb a belga kapus is alibiből dőlt el Messi góljánál, tudta hogy vége van, de eldőlt. Végeredmény? Gól lett abból is.
erről beszélek, ez dühített a chelsea ellen is főleg.recrea írta: Azt nem értem, ha van előttünk üres terület, miért nem indulunk meg lendületből...ahogy Kante tette, de mondhatnám Modricot, Gündit, mi meg forgunk visszafelé. Kicsit haladni kéne más irányba is, mint ez a tötymörgés.
Akkor ezt még egyszer. Tudod egy passznál van aki adja, van aki fogadja. Ez két emberes buli, akár tetszik akár nem. Álló helyzetben várja valaki a labdát, nyilván nem lesz az övé.mess2009 írta: -TerStegen: hiába sértődik meg (valaki) a kirúgásai szinte kivétel nélkül ellenfélhez mentek ez tény. ami még feltűnt, hogy régen nem láttam már "lefagyni" örültem is ennek, de most újra volt kettő...tudom, a kapufa mellé kerülő lövések védhetetlen kategória, de 18-ról azért nem lehetetlen oda érni...
Nevethetünk azon, hogy stabilnak gondoljuk magunkat, miközben Hazard brutális távoli lövést adott le ellenünk, Willian két bombájától pedig csak a sors keze óvott meg minket. De nem tudhatjuk, hogy ha nincs a Valverde-féle megközelítés, nem tudtak volna-e 3 bomba helyett 15-t tolni ellenünk.recrea írta:Nem fogjuk megpróbálni, ha nem akarunk nyerniMert EV meg a fórum egyezményes véleménye szerint inkább legyünk stabilak, jelentsen bármit is a szó...sztem meg focizni kéne, de mindegy. Sírtok a kreatívitás után, de jobb Paula kezdetése, mint Dembele, jobb a “stabil” 442, mint az attraktívabb 433.
Nem fogjuk megpróbálni, ha nem akarunk nyernivisca el barca írta:mondjuk annál, hogy 40 méterre a kaputól forgolódtunk és passzolgattunk (többnyire hátra), biztos több veszélyt jelentett volna. nem kell oda direkt fejes, elég egy lecsorgó, vagy rossz felszabadítás, ellenfélhez fejelt hazai labda és máris ott a LEHETŐSÉG. nem azt mondom h ezentúl legyen ez a taktikánk, de egy ilyen meccse, ahol látszólag mindenki gyenge és ötlettelen, nyugodtam meg lehet próbálni még egy barcának is, nem szégyen.recrea írta:Kölyök korom óta követem a Barcát, nagyjából 10 gólt rúgtunk azóta beadás-fejes kombóból felállt védelem ellen, biztosan rengeteget lőttünk volna belőle tegnap.
mondjuk annál, hogy 40 méterre a kaputól forgolódtunk és passzolgattunk (többnyire hátra), biztos több veszélyt jelentett volna. nem kell oda direkt fejes, elég egy lecsorgó, vagy rossz felszabadítás, ellenfélhez fejelt hazai labda és máris ott a LEHETŐSÉG. nem azt mondom h ezentúl legyen ez a taktikánk, de egy ilyen meccse, ahol látszólag mindenki gyenge és ötlettelen, nyugodtam meg lehet próbálni még egy barcának is, nem szégyen.recrea írta:Kölyök korom óta követem a Barcát, nagyjából 10 gólt rúgtunk azóta beadás-fejes kombóból felállt védelem ellen, biztosan rengeteget lőttünk volna belőle tegnap.
Ez engem is érdekelne.S.Agüero írta:Milyen vérfrissítés?én azt érzem itt komolyabb vérfrissítés kellene a nyáron
Mondjuk az a 442 elég sokszor volt 4312 a pályán. Nem klasszikus 442-t játszunk azért, az meg már ízlés kérdése, hogy ki minek nevezi papíron a szerepeket. Én is jobban örülnék, ha Dembélé visszatérne, és újra Messi mellett egy villámléptű ember, aki a szélen megbontja a védelmet, szerintem ez is lesz jövőre inkább a taktika, de ezt a rendszert is lehet használni attól még, nem működik ez rosszul.S.Agüero írta:Remélem, hogy ezt a 442-t elfelejtjük jövőre, sosem voltam a híve, a keret meg nem alkalmas rá, többre hivatott. 433, 4231, 4312, mind jobb opció lenne.
Ezzel viszont egyetértek. Lucho első szezonjában talán még emlékeznek itt páran arra, hogy az első időszak fő taktikája az volt, hogy Alba és Alves a védelem mögé bekerül és jönnek a beadások. Mondanom se kell, nem véletlen váltott LE még abban az évben taktikát..S.Agüero írta:Beadogatni meg lehetett volna kedden, de előkészítés nélkül annak sincs semmi értelme, egy helyből beadni terület nélkül nem lehet, belepüfölni az előtte álló védőbe meg megint nincs értelme.
Milyen vérfrissítés? Most jött Dembélé és Coutinho.én azt érzem itt komolyabb vérfrissítés kellene a nyáron
Ha így esnek ki akkor az lesz a búcsúmeccse.csababarca írta:Nyilatkozatából úgy tűnik, hogy nem nagyon fog változtatni, max valami sérülés esetén.Nero. írta:
1-1, innen a Chelseanek kellene jönnie, de lehet hogy Conte megint ezt a focit választja,
Nyilatkozatából úgy tűnik, hogy nem nagyon fog változtatni, max valami sérülés esetén.Nero. írta:
1-1, innen a Chelseanek kellene jönnie, de lehet hogy Conte megint ezt a focit választja,
Arról nem beszélve, hogy nem olyan egyszerű felépíteni egy támadást, sanszos hogy egy ilyen távoli lövésből kirúgás lenne, az ellenfél kapusa rendszeresen húzza az időt, máris buktunk egy támadást meg egy 5-6 percet a meccsből.A másik, azért nem lehet kapura lőni, mert nincs se idő, se hely rá, nem lehet előkészíteni a lövést, ahol 10 ember védekezik, ha meg lövünk, akkor úgy járunk ahogy Ini meg Suarez. Szerintetek ez még egyik edzőnek se jutott eszébe?
Ezt az irdatlan baromságot képesek voltatok kigondolni és leírni?visca el barca írta:na ez a másik amin tegnap kiakadtam. ez a pali SOHA, egyetlen egyszer nem tudta úgy kirúgni a mezőnybe (értsd min 30 méterre) a labdát h hozzánk kerüljöndanixx írta:továbbá Ter Stegent tanítsa már meg valaki kirúgni a labdát.
Lecsúszott neki van ilyen, de nem volt rossz próbálkozás plusz jó helyzetben is volt. Amúgy gáz lenne kiesni, főleg hogy a Real továbbmegy.visca el barca írta:tegnap ini is elengedte a balostlics írta:Engem egyetlen egy dolog zavar, valki mondja meg mert én hülye vagyok szerintem... De miért nem lehet lőne 16oson kívülről kapura? Miért csak Coutinho képes erre és nyílván mivel a blbe nem játszhat ezért csak a kupa meg bajnokság az ahol legalább látok lövést 20ról akár. Nem hinném, hogy Coutinhon kívül más ne lenne rá képes.vhol a 24. és 30. sor között landolt.
A nagy részével egyet értek, a végével nem egészen, legalábbis febuárban korai még ilyen következtetéseket levonni. Szerintem lehet még több a csapatban, előzőleg már voltak sokkal jobb meccseink is, most látványos a visszaesés, főleg játékban, de tavaszra még újra jók lehetünk, az sem kizát, hogy a szezon hajrájára már Dembelét is sikerül vmilyen szinten beépíteni, és képesz lesz pluszt adni.csabimo írta:Ebben igazad van, de én ugy érzem hogy a Cselszki nem adja meg a tiszteletet, hogy mi vagyunk a Barca és nincs tele a gatyájuk, még1-0 után is, akkor ök is lerendezhették volna ezt a párharcot..
Az 1-1 kiváló eredmény de ez nem Valverde érdeme, az 1 kapott a szerencséjé, az 1 rugott meg a mázli számlájára irható
Idén vártam egy Dembele-Semedo jobb oldalt, és Robika középpályát, ebből semmi sem valósult meg, ez a tavalyi csapat-Neymar+stabilitas, igy elég nehez lesz Bl-t nyerni..ebben a csapatban ennyi van sajnos..