Nyilván nem lehet ezt ennyire leegyszerűsíteni, de azért kikívánkozik belőlem: a besztlíg 4. helyezettje ellen, idegenben látványosan meg voltunk illetődve, és Palika fejesén kívül gyakorlatilag lehoztuk helyzet nélkül a meccset. Innen lehet akárhogy csűrni, csavarni ("irányítottunk", "hibára kényszerítettük őket"

), nekem ez ordenáré nagy csalódás.
Azt vártam Valverdétől, hogy taktikailag előhúz valamit a kalapból, mert egy rendkívül jó edzőnek tartom ilyen téren. Ehhez képest gyakorlatilag ugyanazt csináltuk, mint az elmúlt 10 év bármelyik BL párharcában, csak sokkal ötlettelenebbül, erre a játékra tökre alkalmatlan összeállításban. Tehát t.szogattuk a labdát ide oda, és kb ennyi.
Az meg, hogy irányítottuk a játékot...

Egyeseknél az, hogy 70%-ban nálunk van a labda egy olyan csapat ellen, ami egyáltalán nem is akar amúgy labdát birtokolni, az egyenlő azzal, hogy mi irányítunk.

Én ezzel szemben meg azt láttam, hogy a 70. percig (amikor óvodás hibát vétett a védőjük) pontosan az történt a pályán, amit Conte és a Chelsea akart. Innentől én nem mondanám, hogy kézben tartottuk a meccset.
Én tényleg azt vártam EV-től, hogy mivel már megmerte húzni azt, hogy kidobja a 4-3-3-at, a tiki-takát, akkor már megpróbál valami olyat húzni taktikailag, amivel kicsit különbözik majd az összkép az elmúlt évek BL párharcainktól. Esetleg vissza állunk, kontrázunk, vagy bármi, ami különbözik attól, hogy felállt védelem ellen megy a céltalan, eredménytelen tili-toli. Hát ordenáré nagyot csalódtam.
Ez a sorozat úgy látom nem nekünk való, ahhoz tököt is kéne növeszteni végre. (Megjegyzem, lehet szidni a túloldalt, én is szoktam, de ott bowling golyó méretű tökökkel szaladgálnak az urak a BL-ben. Ezért is nyerik annyiszor, amennyiszer.)