Ebbe belekötnék. Tényleg nem volt a gála csapat az a Barca, de egy kapufán meg egy tévesen beintett lesen múlt a hazai dupla. Ő volt az utolsó edző akivel oda-vissza megvertük a Realt, a BLben is okosan haladtunk de végül a sérülések kinyírtak minket és akkor még senki nem számolt az Atleticoval.
Nem azt akarom mondani hogy top edző, később az Argentínoknál is kiderült hogy "nem tud nyerni", de nekem vele kapcsolatban nincsenek olyan rossz emlékeim. Végülis jobb hogy elment, mert vele aligha nyertünk volna annyi trófeát mint Enriquével.
Inkább azt akartam kihozni ebből, hogy ami számunkra "gyenge", vagy trófea nélküli szezon, azok se voltak olyan vállalhatatlanok. Pl. 2007ben nem nyertünk semmit, de csak centiken múlt a bajnokság, 2008 rossz emlék, de abszolút partiban voltunk a BL elödőntőben a BL győztes Uniteddel, de a 12es vagy a tavalyi Barca is abszolút erős volt, csak egyre több volt a "rossz nap."
Azért egy egész szezont ráhúzni két momentumra elég húzós, főleg a 38 meccses bajnokságot. Teljesen megérdemelten lett bajnok az Atletico, a Real is jobb volt a kupadöntőben. Tavasszal vallatni lehetett a játékunkkal, egy jó meccsünk volt, a Klasszikus. Az tényleg nagy győzelem volt, de nem vált ki fél gyenge szezont. Messi is Martino alatt hozta a legrosszabb szezonját, a hozzáállásával is komoly bajok voltak, és ha marad az argentin, akkor könnyen meglehet, hogy következő szezonban sem szedi össze magát, ugye elég kemény volt LE-nek is megrendszabályozni, február környékén feszült volt köztük a helyzet nagyon.
Rijkaardhoz már nem mennék vissza, de 2012-es Barcában nem volt átütő erő, a meccseink meddő labdafölényről szóltak kreativitás nélkül, ott is jól jött a váltás mindkét félnek, még ha Pep az eredményei miatt simán érdemelt volna még esélyt, de volt annyira intelligens szerencsére, hogy belátta, mindkét félnek jobb lesz a különválás.
Szerintem mennie kéne, egy új edzőnek első szezonban szerintem minimum egy kupa (abból is inkább a bajnokság/BL a beugró, lásd. Martino), de innen már nagy művészet lenne elbukni a bajnokságot. A 7 pont nem sok (nem is kevés, szerintem az Atleticosok nem nagyon reménykednek bajnoki címben) de nagyon combos tavasz kéne a matracosoktól hogy ezt behozzák, nekünk meg gazdagon kéne Xelgetni.
Én ezt nem kupákhoz kötném, hanem játékhoz. Az új edzőkkel rendre jól kezdtünk ősszel, de aztán a tavasz mindig eldöntötte, ki bizonyul kevésnek. Szegény Titoval pl. behúztuk a bajnokságot, de az is egyértelműen bebizonyosodott, hogy a rangadókhoz kevés. Martinoval pedig elfogyott az edző hozta lendület. A kérdés, hogy Valverde melyik utat járja be. A remek ősz megvolt nála is, de most azért látványos a visszaesés, az eredmények még egyelőre jönnek, a játék viszont roppant gyenge volt az utóbbi meccseken. A következő 3 hónapra szintet kell lépni, különben a BL-ben szinte garantált az elvérzés. A bajnokság már valószínű meglesz, de ha a játék nem javul, vagy legalább szezon végéig nem lenne vmi pozitív előjel a következő szezonra ezen a területen (pl. Dembelé és Coutinho beépítése), akkor nem lennék elégedett, és biztos vagyok benne, hogy sokan mások is így lennének.
Nyilván néhány gyengébb meccs után még senki nem kezd komolyan elégedetlenkedni, de még 8-10 hasonló meccs után biztos vagyok benne, hogy felerősödnének ezek a hangok.
Bár alapvetően mindenkinél mások az elvárások. Én inkább választanám a szép halált, mint a csúnya győzelmet, aztán lehet, hogy ezzel egyedül vagyok a fórumon.