danixx írta:
Néhány pontban összeszedem, hogy én hogyan látom most a csapatot. (nem vagyok se edző, se játékos, minden meccset megnézek, és azért vagyok ezen a fórumon mert szeretem a csapatot és sok érdekes, és értelemes hozzászólást látok itt, amit szeretek elolvasni, továbbá eme hsz. nem vitakeltés céljából készül)
Ellenpólusként reagálnék erre, mert sok mindent máshogy látok.
1. Én eleinte szkeptikus voltam Valverdével, de szerintem meg pont azt bizonyította, hogy alkalmas a feladatra. Azért ennyi meccset veretlenül megvívni még Messivel a keretben is igencsak szép eredménynek mondható. Szerintem a rotálás sincs úgy túl tolva, mint az elődjénél. Többnyire logikusan forgatja meg a keretet, ha meg valami nem stimmel ügyesen nyúlt a meccsbe. (Bár az utóbbi időben azért volt mellényúlás is)
2. Ez meg mindig is (vagy legalábbis jó ideje) a csapat védjegye volt. Rengetegszer meg pont a higgadt labdakihozatalból származik előnyünk. Általában jól is hozzuk ki, de nyilván az marad meg a fejekben, amikor valaki hibázik.
3. Múltkor valamelyik topikban volt róla statisztika betéve, hogy Ter Stegen milyen pontosan játsza meg a labdákat. Általában pontosan íveli a szélső hátvédeknek, passzolni meg igencsak jól tud.
Suarezzel kapcsolatban: sokszor kezdi meg ő a presszinget, persze van, hogy lemarad, de az biztos hogy sokat dolgozik a 90percek alatt bent a darálóban. Az meg hogy elől ragad akár a lescsapda kijátszására is irányulhat, olyan ütemben lép vissza, hogy pont ne legyen lesen. A fegyelmezetlenséget én inkább az állandó szövegelésre érteném nála.
4. Coutinhohoz bátran nyúl EV, első félévnek szerintem ez igencsak rendben van. Dembelével nagyon óvatos, biztos vagyok benne, hogy a védekező mozgásával nem elégedett egyelőre ezért nem meri nagy meccsen megpróbálni. De tuti, hogy be fogja építeni. Mina pedig egyértelműen 4. számú KH-nak jött, szerintem ő sem számított többre.
5. Az egyértelmű, hogy Denis, AG, és Vidal nem üti a szintet. Ha jövőre a 3ból egynél több rúgja itt még a lasztit (melegíti a lelátót) az már baj. Amúgy szerintem Denis és AG és mentálisan kevés, komoly szintlépés kéne tőlük.
Azt hogy AG és Vidal is lehetőséget kap én annak a számlájára írom, hogy Valverde profilokban gondolkodik a játékosok és a taktika kapcsán. A hétvégén az Atletico ellen teljesen logikus volt egy magas, papíron jól fejelő, erős testalkatú, küzdős játékos, sajnos, hogy teljesítmény nem párosult a profilhoz. Vidal pedig gyors, kissé a védekezéshez is konyító szélső, ő sokkal közelebb játszik a vonalhoz jobboldali kp-ként, mint Cou, vagy nyilván, mint Rakitic/Paulinho. Denist pedig olyan régen láttuk, hogy hagyjuk is.
Összefoglalva abban szerintem mindenki egyetért, hogy nem ebbe a játékfelfogásba szeretett bele, de én még reménykedem abban, hogy EV-nél az első lépés volt a biztos alapok lerakása, és ezután (lehet csak jövőre) jöhet a fejlődés a támadásban is