Cseri írta:Ezek szociális problémák nem fajiak. Szóval aki nem rasszista az álomvilágban él,nájsz...
Részben, mert azért a genetikát lebecsülni dőreség lenne. És ezzel most nem más rasszokat akarok lehúzni, csak arra világítok rá, hogy ha két gyermek ugyanazokat feltételekt kapja, akkor sem ugyanaz lesz az eredmény, hiszen más-más képességeket örököltek. Most aztán el lehetne lőni a valamiben mindenki tehetséges közhelyet, csak ez megint nem igaz.
Aztán itt bejön még egy tényező, a saját akarat, a szorgalom, hogy ki mennyire akar változni, fejlődni, vagy itt jelen esetben beilleszkedni.
Tehát hiába termtenéd meg nekik a szociális feltételeket, ha gyenge képességeket örököltek és az akarat is hiányzik, akkor adtunk egy pofont a kakinak, egy jó drága pofont. Akiknél viszont ez az utóbbi két feltétel megvan, azok be tudnak illeszkedni, vagy már be is illeszkedtek, de sajnos ez a kissebség közüllük. Akik meg nem ilesszkedne be, azok bizony komoly problémát jelentenek, és egyre komolyabbat fognak. Mivel a liberális demokráciák nem kezelik ezt a problémát (sem), így törvényszerű a szélsőségek megerősödése, aztán jöhetnek a drasztikus megoldások, aztán meg a sírás. Volt már ilyen a történelemeben, nem is egyszer, de csak nem tanul az emberiség.
Egyébként én nem vagyok rasszista, de ebben benne van, hogy vannak pozitív tapasztalataim IS más rasszokal. De én is ismerek olyat, akinek a kisebbségi szomszédjai jelentősen és napi szinten keserítik meg az életét. Őket azért meg lehet érteni, ha nem liberálisan gondolkoznak a témában.