Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2018.09.24. 22:29:17

Érdekes, hogy Modric töri meg ezt a Cé-Messi korszakot. Nem gondoltam volna.
Mondjuk sokkal nagyobb a hype most a horvát körül, mint kellene. Az Aranylabda pedig még hátra, addig még sok minden történhet. Még Messi is odaérhet egy Clásico-mesterhármassal, vagy bármivel. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.09.24. 22:09:58

Érdekes, hogy Modric töri meg ezt a Cé-Messi korszakot. Nem gondoltam volna.

Salah Puskás-díjas góljánál meg ő maga lőtt szebbeket, elég vicc kategória ez a díj is már. bár tök szubjektív, de akkor is, jól eltalált valami volt, de nem egyedi, mert a Romának határozottan emlékszem, hogy hasonlót rúgott, csak messzebbről, pontosabban.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
miro.
Entrenador del Barça

2018.09.24. 22:04:07

MatyiG írta:De Gea, Alves és Marcelo mit keres ott a szezon csapatában?

A kommentátor szerint azt is megtudtuk, hogy Messinek közepes szezonja volt. :D
Imadtam a szpikert.
De Gea- Erdekesseg hogy a kapusoknal a top3ba sem volt benne.
Daniel Alves- az ev nagy reszet kihagyta.

:D :D :D meghaltam..
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
MatyiG
Adminisztrátor

2018.09.24. 21:40:43

De Gea, Alves és Marcelo mit keres ott a szezon csapatában?

A kommentátor szerint azt is megtudtuk, hogy Messinek közepes szezonja volt. :D
honsapeter
Jugador del Barça

2018.09.05. 14:11:55

Varatrix írta:As- "Ha nem nyerem meg az aranylabdát, akkor kíváncsi vagyok mit kell tennem még!"-Griezzmann

hátőőőőő :mrgreen:
Mondjuk hagyd abba a focit és menj el pókerezni, ott is több esélyed lehet mint Messi mellett:))))
Petr
Entrenador del Barça

2018.09.05. 13:30:36

Nem hiszem el, hogy nem trollkodik. :D Ennyire senki sem lehet hülye.
Varatrix
Director del Fútbol

2018.09.05. 13:24:37

As- "Ha nem nyerem meg az aranylabdát, akkor kíváncsi vagyok mit kell tennem még!"-Griezzmann

hátőőőőő :mrgreen:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
honsapeter
Jugador del Barça

2018.09.04. 11:50:34

A baj csak az, évekig volt egy "korrekt" szavazás és most teljesen humorba fullasztották az egészet.

Azért aki ma azt mondja, nem Ronci vagy Messi a világ legjobbja az beteg vagy nagyon nincsen képben.
Persze azon el lehet vitázni ki a komplettebb játékos stb, de ez a két ember magasan felette van mindenkinek!

Számomra nincs már értéke ennek az egész szavazásnak!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.09.04. 11:30:55

mess2009 írta:egy dologra jó ez az idei un. "szavazás", ahol a világ jelenlegi legjobb játékosa nem fér be a tízbe:kiállítottak magukról egy hülye vagyok plecsnit mindannyian akik művelték.
Azért az tényleg vicces hogy a jelenlegi aranycipős(+legtöbb gólpasszt adó játékos) a top 3-ba sem fért be :lol:

Szánalmas marketingdíj lett az egész, és Messiék után is ez lesz, csak Mbappét/Neymart/Dembelét/AirSanyit fogják így nyomatni.
honsapeter
Jugador del Barça

2018.09.04. 10:44:58

mess2009 írta:egy dologra jó ez az idei un. "szavazás", ahol a világ jelenlegi legjobb játékosa nem fér be a tízbe:kiállítottak magukról egy hülye vagyok plecsnit mindannyian akik művelték.
Erre tényleg nincsenek szavak!

Jól mondtad: "kiállítottak magukról egy hülye vagyok plecsnit"
mess2009
Director del Fútbol

2018.09.04. 08:38:36

egy dologra jó ez az idei un. "szavazás", ahol a világ jelenlegi legjobb játékosa nem fér be a tízbe:kiállítottak magukról egy hülye vagyok plecsnit mindannyian akik művelték.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.09.04. 04:11:32

Igen valóban a 14es évre gondoltam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2018.09.03. 23:00:37

A 14es tizivel kevered, az valóban ciki volt, szerintem még a madridistákra is rájött a szekunderszégyen, 16ban viszont utolso sorsdöntő volt 4-3nál.

A portugál EB valóban kamu volt, de sajna megtörtént és el kell fogadni. Ahogy már korábban párszor írtam, ki gondolta volna 2016 év elején amikor az MSNel örömfociztunk hogy bejön 3 Real BL meg egy portugál EB...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.09.03. 22:18:05

Nero. írta:
csababarca írta:de ez volt 2016ban is, csak belőtt a végén egy tizit, meg feszített a 70 kilójával, és akkor jár a keksz. felesleges ezen mérgelődni, bár én is megteszem.
Azt a tizit be is kell lőni erről a mi kecskénk tudna mesélni, de azért elotte a Wolfsburg ellen az ő mesterhármasával fordítottak, Roma ellen is lőtt oda-vissza (Roma khhm....) de ami egyértelművé tette az aranylabdáját az az hogy a hullagyenge portugálokkal EBt nyert amiből kivette a részét.
nyilván, de semmi tétje nem volt már 3-1nél az utolsó percben. erre annyira verte magát, mintha eldöntötte volna. amúgy meg az írásom arra ment ki, hogy abban az évben a realból sem volt a legjobb.
portugál eb győzelemmel meg ne hergelj, az a görögnél is vérlázítóbb volt. (ahol mellékesen a legfontosabb meccsen a padon onemanshowzott, csak hogy ne a társakat mutassák).

mindegy, a lényeg hogy idén is elviszi a hype-ja az aranybogyót, majd megnézik a statokat a bl pár meccséről, aztán megy az X.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.09.03. 21:57:49

csababarca írta:de ez volt 2016ban is, csak belőtt a végén egy tizit, meg feszített a 70 kilójával, és akkor jár a keksz. felesleges ezen mérgelődni, bár én is megteszem.
Azt a tizit be is kell lőni erről a mi kecskénk tudna mesélni, de azért elotte a Wolfsburg ellen az ő mesterhármasával fordítottak, Roma ellen is lőtt oda-vissza (Roma khhm....) de ami egyértelművé tette az aranylabdáját az az hogy a hullagyenge portugálokkal EBt nyert amiből kivette a részét.

Nem akarom Piedesztálra emelni a portugált, de a 16os aranylabdája vitathatatlan.

Na mindegy, remélem Messi tavasszal a BLben is megcsinálja azokat a dolgokat amiket most a Huesca meg a Mallorca ellen, de nekem az is elég ha “nem is csinált semmit csak rúgott 5 gólt 180 perc alatt oda-vissza”
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.09.03. 21:46:37

Ronaldo fogja kapni, Modricot megettették most ezzel az UEFA díjjal, és csókolom.
Szégyen, nem szégyen, a hype fog nyerni megint. Majd nov-dec magasságában elkezdi lőni a gólokat a Juvéban is, és akkor pláne.

Nyilván a realból lehet kiemelni 2-3 játékost simán, aki CR felett hozott teljesítményben, Ramos,Varane, Modric,Kroos, Marcelo de ez volt 2016ban is, csak belőtt a végén egy tizit, meg feszített a 70 kilójával, és akkor jár a keksz. felesleges ezen mérgelődni, bár én is megteszem.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.09.03. 20:58:00

Salah, Modric, Ramos persze :lol:

Nekem is tele van a zsákom a Real és a portugál tündökléséből, de aki nem aludta végig a tavaszt annak egyértelmű hogy kinek kell kapnia.

Ahhoz nem kell zseninek lenni hogy valaki megállapítsa hogy idén is Messi volt a legjobb nettóban. A vagyonomat feltenném rá hogy az elmúlt 10 évben átlagban mindig neki volt a legjobb whoscored stb. osztályzata. De mindannyian tudjuk hogy az Aranylabda nem így megy.

Ezért volt jobb mint amikor volt egy FIFA év játékosa (nettó legjobb teljesítmény) meg egy France Football Aranylabda ahol a címeket meg a karriert is nézték.
mess2009
Director del Fútbol

2018.09.03. 19:54:35

Fecooo írta:Amúgy mindent egybevéve én minden további nélkül odaadnám Salah-nak az FF aranylabdáját... persze nem fogja megkapni, de ha eredményeket nézünk, Modric jobban rászolgált, de ha a BL-t nézzük, Ramos is többet tett cuncinál...
feltétlenül....kinyírta Salah-t :mrgreen:
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.09.03. 19:50:07

Jó lenne ha nyílvánosságra hoznák, hogy milyen kritériumok alapján döntenek. Akkor le lehetne szépen vezetni.

Ha BL gólokra kell adni akkor CR.
Ha VB-re, akkor nehéz, mondjuk Modric, de Griezmann VB+EL is versenyben kéne, hogy legyen

Messi lőtte a legtöbb gólt, adta a legtöbb gólpassz, legtöbb helyzetet alakított ki, legtöbb sikeres csel, legtöbb meccs legjobbja Európában. Meg az említett két trófea sem az ölébe esett.

Nem azt mondom, hogy Messinek kell kapni, csak azért ő se futott rossz szezont, a többiekhez képest pláne. Magához képest meg jól mondjátok, hogy közepes volt. :D

Értelmetlen így, hogy nem mondják meg mi számít.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.09.03. 17:43:03

Lehet, hogy bejött egy új kritérium, hogy "Magához képest" :D :D

Akkor viszont Messi soha többé nem kap.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.09.03. 16:18:41

Végül CR, Modric és Salah hármasból kerül ki a győztes.

Last season:

Mohamed Salah: 43 goals, 14 assists, 0 trophies.
- Shortlisted for Player of the Year

Leo Messi: 45 goals, 18 assists, 2 trophies.
- Snubbed for Player of the Year
Chino
Llegenda del Barça

2018.09.03. 15:19:35

nagyatyesz írta:Érdekes ez az Aranylabda dolog. Az szerintem egyértelmű, hogy Messi és Cr nem tűnik úgy ki a többiekhez képest, mint korábban éveken keresztül. Nálam Messi a legjobb, kb az elmúlt 10 évben 8szor kapta volna meg szerintem, ha tényleg a legjobbnak járna. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a klub és nemzeti csapatok sikereivel kapcsolják össze magát a díjat, így jogos Ronaldo sok aranylabdája is, még akkor is, ha játékban az utóbbi években nagyon elfogyott, viszont gólokban jeleskedett.
Igazából nem értem ezt a "de Cr csak úgy fossa a gólokat", meg a kieséses szakaszban fontos gólokat lőtt dumát. Az utóbbi két évet ha megnézzük Messi ebben is előtte járt, de 6-7 évre visszamenőleg is legfeljebb X, még úgyis, hogy itt volt egy Neymar és egy Suarez, akik szintén szépen termeltek, és nem rá volt kijátszva minden. De ott van a Bl is, a fontos góljaival, ahol max. a Juve visszavágóig lehet említeni. Mellesleg a Pool-ban Salah szintén rendesen odatette magát gólokban szélsőként, büntetők nélkül, de megvan esélyesként említve is a neve!? Pechjére marokkói. Viszont, ha a VB ennyit számít a portugálok is eléggé lebőgtek vagy itt akkor mi halyzet?!.
Szóval ez a hatalmas gólgazdagság, meg fontos meccsek is csak közhelyek. Amikor pl. a Bayern ellen hajszálon függött a továbbjutás én nem emlékszem, hogy akkora vezér lett volna, de a döntőben sem.

Nem akarok elvenni az érdemeiből, mert ami jár, az jár neki, korszakos játékosok közé tartozik ez nem vitás, de az, hogy aranylabdát kapjon arra amit idén letett az röhej tárgya.
Forca Barca!!!!
Fecooo
Llegenda del Barça

2018.09.03. 14:40:21

Amúgy mindent egybevéve én minden további nélkül odaadnám Salah-nak az FF aranylabdáját... persze nem fogja megkapni, de ha eredményeket nézünk, Modric jobban rászolgált, de ha a BL-t nézzük, Ramos is többet tett cuncinál...
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.09.03. 14:32:18

Érdekes ez az Aranylabda dolog. Az szerintem egyértelmű, hogy Messi és Cr nem tűnik úgy ki a többiekhez képest, mint korábban éveken keresztül. Nálam Messi a legjobb, kb az elmúlt 10 évben 8szor kapta volna meg szerintem, ha tényleg a legjobbnak járna. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a klub és nemzeti csapatok sikereivel kapcsolják össze magát a díjat, így jogos Ronaldo sok aranylabdája is, még akkor is, ha játékban az utóbbi években nagyon elfogyott, viszont gólokban jeleskedett.
Ha a teljes idényt, és kizárólagosan a teljesítményt nézném, valamint a megnyert díjakat, akkor Modric és Griezman jöhetne szóba. Utóbbinak csak beesett egy Európa Liga, egy spanyol ezüst, és egy vb cím (mondjuk a vébén iszonyat gyenge volt, de ha azt vesszük Cr is az volt az Eb-n). De jobban járna ez a díj most Modricnak, akit ugyan túltolt a sajtó a vb alatt, de az utóbbi évek egyik legjobb középpályása, még ha Reálos is. Ennek ellenére Cr fogja kapni és tényleg 5-6 jó meccsre összesen. Viszont kíváncsi leszek, ezt is ugyanúgy "csalásnak" mondják majd, mint ahogy Ini előtt Messi nyerte meg 2010-ben...
MatyiG
Adminisztrátor

2018.09.03. 14:06:56

Legalábbis amikor megpróbálnak meggyőzni arról, hogy Ronaldo a legjobb, akkor olyan érzésem van, mintha odaállna, hogy miért nem dugom meg az Ő barátnőjét, amikor sokkal csinosabb, jobb a teljesítménye az ágyban is, mint az én barátnőmnek.
És te azt mondod, hogy nem rossz, de csak a befejezésben jeleskedik. :mrgreen:
Válasz küldése