Varatrix írta:https://hu.ign.com/bohemian-rhapsody/42 ... temetoknek
Inkább idehozom, mint a filmekhez. Tudom, hogy sokszor megbeszélt téma a PC, de nekem már esküszöm, a gyomrom is forog ettől a hülyeségtől.
Hollywood szerint tényleg az Freddie életében a legfontosabb, hogy meleg, és AIDS-es? Szorítsák azt háttérbe, hogy zseniális énekes és zeneszerző?
Kérdem én, hogy egy olyan ember, aki valami súlyos betegséggel küzd, vagy küzdött élete során, vagy a szexuális orientáltságát, fontosabbnak tartja mint az elért eredményeit?
Annyira rossz megközelítéssel fordulnak ezekhez a filmekhez (szerintem):
- Turing: elsősorban homoszexuális (arról kevesebbet beszélünk, hogy egy zseni)
- Hawking: a neurobetegsége sokkal fontosabb, mint hogy mit ér el a fizikában.
Olyan nagy emberről meg minek is csinálnának nagy játék filmet, aki se nem fekete, se nem beteg, heteroszexuális és még fehér is...
De félreértés ne essék, azok közé tartozom, akik a legjobban várják a Bohém rapszódiát (hatalmas Queen rajongó vagyok), de az én szememben, inkább határozta meg a zenéje ezt az embert, mint a szexualitása.
Nagyon egyetértek, ez a PC világ tömény hányinger...
jön a fekete James Bond, a női Thor, most Superman-t cserélik le (Cavill-t), és ki az egyik esélyes utód? Persze hogy Michael B. Jordan... Lassan nem lesz olyan téma, ahol az eredeti karaktert nem erőltetik egy másik színbe/szexuális irányultságba...
Nincs sorozat, ahol ne legyenek melegek, nincs sorozat amelyben a szivárvány minden színéből ne raknának be embert...
Ez bőven a pozitív diszkrimináció kategóriája már... Mi lesz a következő? Keresnek egy legendás karakternek szereplőt és kizárják az összes olyan jelentkezőt, aki vele egy rasszból származik, kivéve, ha fekete?
Egyébként ennyi erővel Tiger Woods, vagy Michael Jordan életét is megfilmesíthetnék fehér színészekkel... (isten őrizz!)
Nem vagyok rasszista, DE! Megírtak egy karaktert anno, nagy sikert aratott! Most csak a PC miatt át kell alakítani? muszáj?
Vagy mondok jobbat: El tudjátok képzelni, hogy Elton John-t heteronak mutassák be majd egyszer? Ugye, hogy nem... Nem vágyok rá, szó sincs róla, de ha a PC nem a pozitív diszkriminációról szólna, akkor megtörténhetne... de arról szól...