Szerintem a pangás oka leginkább az ,hogy bár relatív sok regisztrált tag van, igazán aktívnak kb.5-6 ember mondható. Van nagyjából 20-30 fő akik ritkán ugyan, de megnyilvánulnak, és nagyjából ugyanennyi akik kizárólag csak olvasni járnak a fórumra.
Nagyon jó lenne, ha új arcokat is látnánk, nem csak hugyos valamelyik reinkarnációját.
Továbbá felgyorsult világunk (oké, ez kicsit közhelyes

) megváltoztatta az online közösségeket, tény hogy hosszabb cikkeket, hozzászólásokat már nem olvasnak végig a népek (ezért igyekszem én is rövidre fogni), egyszerűen azért mert az olvasási szokások is megváltoztak sajnos.
Sokkal egyszerűbb facebookon, messengeren, stb. párszavas kommentet odabökni, mint megfogalmazni a mondanivalót. Persze így nincs is mélysége ezeknek a "beszélgetéseknek".
Hogy a régi arcok miért tűnnek el annak az egyik lehetséges oka amit Bob is írt, a mindennapi élet képes arra hogy felzabálja a szabadidőt, kapcsolatokat, más dolgok lesznek fontosabbak. De az is lehet hogy úgy vannak vele mint pld. én is, ha nincs olyan téma amihez szívesen hozzá tudnék szólni akkor inkább nem teszem. Ha már nem járnak ide a komáim akikkel jót tudtam dumálni, én sem jövök. Persze ez csak egy tipp.
Bob! Én is gratulálok a kislányhoz! Mikor az én lányom született, a fél fórumot felvertem hajnalban az sms-ekkel