Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2018.11.25. 09:53:15

Játszottunk ennél jobban, szebben is, az tény. Ami bíztató, hogy már ebben a szezonban is volt olyan meccsünk, ami alap lehet (Tottenham, Inter). A gond a hullámzással van, de ezen pedig úgy gondolom úrrá leszünk. Ha tavasszal az említett játékkép lesz többségben, jönni fognak a trófeák is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Atalanta
Jugador d'estrella

2018.11.25. 09:40:00

Geridoss a lényegre tapintott: ez a Barca nézhetetlen, én nem is néztem a második félidőt, 10 év óta most ilyet tettem. :cry:
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.11.25. 08:56:22

Engem nem zavarna ez a játék, akkor ha nem Messi lenne a pályán, meg a többi drága igazolás a csapatban. Gyenge kerettel vagy közben fiatal játékosok beépítésével meg lehet magyarázni ezt a semmilyen focit. Amiben még mindig vannak azért szép elemek. Pl Pique labdafelhozatalai, ha védőként, már nincs is a topon szerintem ezt elég látványosan csináljuk még mindig.
Vagy a középpálya szélén lévő egyérintős játék is ilyen, egyedül a támadóharmadban lenne jó látni valami Barcás megoldást, amit kb eddig csak Messi mutat néha. Szóval nem olyan vészes ez. De jó lenne ha beépítene minden évben 2-3 fiatalt a csapatba akár először csak csereként. Illetve akkor is játszanának azok a cserejátékosok, akikben van potenciál, Vidal, Legnet pl amikor a kezdők nem sérültek.

Ja a tegnapi meccsen meg idióta volt a kommentátor, mikor az Atletico gólját Stegen kapus hibájának tudta be. A labda az ötös vonalához érkezett, minimum 3,5 méteresnek kell lennie plusz 2-3 métert ugrania annak a kapusnak aki el akar érni egy ilyen labdát. Erre csak Superman lenne képes, de ő meg nem kapus.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.25. 01:43:09

Aktualizálva a dolgot, jelenleg ki játszik jó focit? Senki..
City? Liverpool? Pep Sterling félékkel aláz, Valverde meg Messivel, Suarezzel, Dembelével, Coutinhoval, SR-vel stb. nem tud focit csinálni. :lol:

Másik ..
Miért azonosítjá(tok)k sokan a klub filozófiát meg a Barca focit a Pep érával?
Akkor kiteljesedett sokminden, de nem ezt jelenti valójában a Barca mentalitást.. az egy kiteljesedett, kimaxolt helyzet volt.
LE-vel is volt egy remek időszaka a csapatnak, vagy ott volt a Rijkaard éra 2004-2006 között. De Tito, sőt még Tata focija is magasan verte a mostanit.

De a 90-es évek végén, 2000-es évek elején is, ha eredményesek nem is voltunk, azért élvezhető focit játszottunk, nem véletlenül sokan akkor szerettük meg a csapatot.
ALEXDP
Capitá del Barça

2018.11.25. 00:57:01

johdepp írta:
ALEXDP írta:A több mint egy klub , az nem abban áll , hogy jobbak, szebbek, tisztábbak vagyunk másoknál.
Hanem hogy különbözünk.
És én ezt még most is érzem.
Ha TI ezt attól teszitek függővé, hogy alázzuk-e extra focival a világot, akkor csalódni fogtok.
Amit akkoriban csináltunk, az annyira volt valószínűtlenül tökéletes minden szempontból, hogy mi sem tudjuk megismételni azóta sem, nem hogy mások.
De azért ha akárki ellen játszunk , még mindig a miénk a kisebb szorzó, ellenféltől függetlenül.
Én egy szóval nem mondtam, hogy jobbak, szebbek, tisztábbak "vagyunk" másoknál.
Nagyjából tudom, mit akar jelenteni a szlogen. Nem feltétlenül azt, hogy mások "vagyunk"... Szóval, ja.
Ellenben én nem érzem ezt a fene nagy "különbözünköt."
Miben másabb a klub most a Reáltól? Az elmúlt 5 évben milliárdnyi eurót öntöttek ki az ablakon igazolásokra. Az utánpótlást lehúzták a budin. A mezt eladták először Katarnak, aztán most meg a kétes hírű japó kereskedős oldalnak. Persze, tudom, kell a mezből a reklámbevétel, mert csak úgy lehet tartani a lépést a nagyokkal, de nem hiszem el, hogy nem lehetett volna találni valami tisztább szponzort egy millióval kevesebbért, mondjuk.
Abidalt elküldték a történtek után úgy, ahogy, Cruyff tiszteletbeli címét visszavették, Neymart Santosból megvásárolták occón' igen jól, két igazolási ablakból eltiltatták magukat bizonyos tevékenységek miatt, lehetne még sorolni. A klub tettei mögött sajnos az elnök keze van. És az előző két elnök eleget tett azért, hogy a klub kevésbé legyen "más", mint a többi klub. Illetve gondoskodott róla, hogy legyen több is valami, mint több negatív hírrel címlapra kerülés, meg több pénzmosás, meg hogy a klub több, személyes (pénzügyi) érdekek ugródeszkája legyen. Gondolok itt Bartó kétes, építőipari cégének ügyleteire valahol Kína környékén és hasonlók.
Pont azt mondom, hogy külön kell választani, azt , hogy a köz megítélése a döntő, vagy más ...
Nekem is nagyon bejött amikor nyolc tíz sajátnevelés alázta a világot, a válogatottban is...
Mindenki ide akart igazolni, és a többi..
Ez esetben ugyanaz igaz, amit már írtam is, aki erre vár, annak türelemből sok kell...
Aktualizálva a dolgot, jelenleg ki játszik jó focit? Senki..

Másik ..
Miért azonosítjá(tok)k sokan a klub filozófiát meg a Barca focit a Pep érával?
Akkor kiteljesedett sokminden, de nem ezt jelenti valójában a Barca mentalitást.. az egy kiteljesedett, kimaxolt helyzet volt.
geridoss
Director del Fútbol

2018.11.25. 00:25:29

Itt most nem a klub által képviselt értékekről van szó (bár az is megérne egy misét az utóbbi időben). Nem is arról van szó, hogy már kevésbé mes que en club. Én anno a Rijkaard féle csapatnak kezdtem el szurkolni. Egy 3. helyezés volt a legrosszabb bajnoki eredmény, amit szurkolóként átéltem. De az engem csak erősebben a klubhoz kötött.

Itt most hiába vezetjük a Ligát, nem tudok azonosulni ezzel a játékkal. És én nem a címer miatt, nem a gyönyörű város vagy a stadion miatt kezdtem el szurkolni a csapatnak, még csak nem is a mes que un club miatt, mit tudtam én anno 10 évesen, hogy mi is az. A játékba, a filozófiába lettem szerelmes. Ez persze valamilyen szinten változott azzal, hogy felnőttem, és végig követtem a csapatot. De az alap tézis maradt. A játék. Lehet egyedül vagyok vele, de én azért nézek focit, hogy szórakozzak, jól érezzem magam, kikapcsolódjak, és ehhez hozzátartozik az, hogy szétizgulok az agyam a meccsek alatt, örülök, sírok, kiabálok, ugrálok. Ez hozzátartozik a szurkolói léthez. De mostanában mi van? Fapofával végignézem - ha végig bírom - a meccset, aztán legtöbbször csak bosszankodom, hogy mi volt ez a nagy kerek 0 teljesítmény.

Itt van a lényegi különbség. És teszek rá, hogy mit képvisel a csapat Ázsiában, vagy Katalóniában, amíg a játék nézhetetlen semmi.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.25. 00:02:54

ALEXDP írta:A több mint egy klub , az nem abban áll , hogy jobbak, szebbek, tisztábbak vagyunk másoknál.
Hanem hogy különbözünk.
Ha TI ezt attól teszitek függővé, hogy alázzuk-e extra focival a világot, akkor csalódni fogtok.
Amit akkoriban csináltunk, az annyira volt valószínűtlenül tökéletes minden szempontból, hogy mi sem tudjuk megismételni azóta sem, nem hogy mások.
De azért ha akárki ellen játszunk , még mindig a miénk a kisebb szorzó, ellenféltől függetlenül.
Én egy szóval nem mondtam, hogy jobbak, szebbek, tisztábbak "vagyunk" másoknál.
Nagyjából tudom, mit akar jelenteni a szlogen. Nem feltétlenül azt, hogy mások "vagyunk"... Szóval, ja.
Ellenben én nem érzem ezt a fene nagy "különbözünköt."
Miben másabb a klub most a Reáltól? Az elmúlt 5 évben milliárdnyi eurót öntöttek ki az ablakon igazolásokra. Az utánpótlást lehúzták a budin. A mezt eladták először Katarnak, aztán most meg a kétes hírű japó kereskedős oldalnak. Persze, tudom, kell a mezből a reklámbevétel, mert csak úgy lehet tartani a lépést a nagyokkal, de nem hiszem el, hogy nem lehetett volna találni valami tisztább szponzort egy millióval kevesebbért, mondjuk.
Abidalt elküldték a történtek után úgy, ahogy, Cruyff tiszteletbeli címét visszavették, Neymart Santosból megvásárolták occón' igen jól, két igazolási ablakból eltiltatták magukat bizonyos tevékenységek miatt, lehetne még sorolni. A klub tettei mögött sajnos az elnök keze van. És az előző két elnök eleget tett azért, hogy a klub kevésbé legyen "más", mint a többi klub. Illetve gondoskodott róla, hogy legyen több is valami, mint több negatív hírrel címlapra kerülés, meg több pénzmosás, meg hogy a klub több, személyes (pénzügyi) érdekek ugródeszkája legyen. Gondolok itt Bartó kétes, építőipari cégének ügyleteire valahol Kína környékén és hasonlók.
ALEXDP
Capitá del Barça

2018.11.24. 23:37:29

johdepp írta:
geridoss írta:Rossz nézni ezt a csapatot. Biztos vagyok benne, ha most kezdenék el focit nézni, messziről elkerülném a Barcelonát.

Egyszerűen hétről hétre egyre kevesebb lelkesedéssel várom a meccseinket. És nem akarom elhinni, hogy én vagyok az egyetlen, aki így érez. Nézhetetlen, élvezhetetlen.

Egyszerűen ez a csapat az én részemről szerethetetlen. Eddig próbáltam valahogy lenyelni, de most már nem bírom tovább.

Szűk két órányi szenvedés nekem nem hiányzik. Ez az ember pont azt ölte ki a csapatból, ami miatt annyira szerethetőek voltunk.
Sajnos nem vagy egyedül. Mondhatjuk, hogy körülbelül teljesen ugyanezt érzem. Jó lenne bevezetni a hozzászólásokra dobható lájkokat, erre dobnék egyet.
És emellé még én idevenném a foci mögötti dolgot is. Gyerekként mindegy volt, hogyan játszottak, milyen volt a klub, akkor focisták miatt szurkoltam egy-egy csapatnak. A Bayernnek Élber miatt, a Juvénak Del Piero miatt. Aztán elkezdtem "felnőni", és találtam egy olyan csapatot, ahol maga a klub is képviselt valami olyat, amit nem sok más klub. Vagy szinte egyik sem. És most nem arra gondolok, hogy katalán elnyomás, meg hogy mekkora katalán jelkép (volt) a klub. Nekem ezek innét Magyarországról semmit nem mondanak, annak ellenére, hogy nagyjából ismerem a történelmet, a klub történetét.
Laporta távozása óta egyre kevésbé szerethető a klub számomra. Egyre több a kétes ügy, egyre több a volt barca-elnökök börtönben eltöltött napja, ami nem éppen hízelgő. Szóval ja, ha ez így megy tovább, akkor óriási szívfájdalom lesz, de lehet, teljesen elfordulok a klubtól is, a csapattól is. Tényleg siralmas.
És a világ valaha volt legjobbjának az utolsó évei meg tényleg pörögnek le a semmibe közben.
A több mint egy klub , az nem abban áll , hogy jobbak, szebbek, tisztábbak vagyunk másoknál.
Hanem hogy különbözünk.
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.24. 23:01:14

geridoss írta:Rossz nézni ezt a csapatot. Biztos vagyok benne, ha most kezdenék el focit nézni, messziről elkerülném a Barcelonát.

Egyszerűen hétről hétre egyre kevesebb lelkesedéssel várom a meccseinket. És nem akarom elhinni, hogy én vagyok az egyetlen, aki így érez. Nézhetetlen, élvezhetetlen.

Egyszerűen ez a csapat az én részemről szerethetetlen. Eddig próbáltam valahogy lenyelni, de most már nem bírom tovább.

Szűk két órányi szenvedés nekem nem hiányzik. Ez az ember pont azt ölte ki a csapatból, ami miatt annyira szerethetőek voltunk.
Sajnos nem vagy egyedül. Mondhatjuk, hogy körülbelül teljesen ugyanezt érzem. Jó lenne bevezetni a hozzászólásokra dobható lájkokat, erre dobnék egyet.
És emellé még én idevenném a foci mögötti dolgot is. Gyerekként mindegy volt, hogyan játszottak, milyen volt a klub, akkor focisták miatt szurkoltam egy-egy csapatnak. A Bayernnek Élber miatt, a Juvénak Del Piero miatt. Aztán elkezdtem "felnőni", és találtam egy olyan csapatot, ahol maga a klub is képviselt valami olyat, amit nem sok más klub. Vagy szinte egyik sem. És most nem arra gondolok, hogy katalán elnyomás, meg hogy mekkora katalán jelkép (volt) a klub. Nekem ezek innét Magyarországról semmit nem mondanak, annak ellenére, hogy nagyjából ismerem a történelmet, a klub történetét.
Laporta távozása óta egyre kevésbé szerethető a klub számomra. Egyre több a kétes ügy, egyre több a volt barca-elnökök börtönben eltöltött napja, ami nem éppen hízelgő. Szóval ja, ha ez így megy tovább, akkor óriási szívfájdalom lesz, de lehet, teljesen elfordulok a klubtól is, a csapattól is. Tényleg siralmas.
És a világ valaha volt legjobbjának az utolsó évei meg tényleg pörögnek le a semmibe közben.
Dantes
Jugador del Barça

2018.11.24. 22:52:29

Nem vártam mást: görény A.madridot és borzalmas játékvezetést...(szimulációk tömkelege a matracosoknál...számomra rejtély, hogy maradt el a piros... de tök mindegy).. arra jó volt, hogy felmérjük fejben hol vagyunk: remélem tavaszra mindez jobb lesz, mert provokálásokkal nem kéne hátrányba kerülni.

D
davi10
Llegenda del Barça

2018.11.24. 22:44:58

Előzetesen aláírtam volna az X-et, szóval nem vagyok teljesen csalódott.

Azt viszont továbbra se értem, hogy miért kell megvárni, hogy az ellenfél lőjön előbb gólt.

Illetve azt még megkérdezném a főnöktől, hogy mi járt a fejében, amikor Rafinha-t küldte be...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.11.24. 22:44:11

Ez a legszomorúbb.Nem az hogy 4 éve nem nyertünk BL-t, és dagadtra vernek minket, hanem hogy egy olyan csapat, akinek elég régóta meghatározó játékképe volt, most leül az ember megnézni a meccsét, és egy ilyen förmedvényt lát, amitől egy kívülállónak nemhogy a Barcának szurkolástól, hanem még a focinézéstől is elmegy a kedve.

Tavaly még elfogadható volt ez a "stabilitás minden felett" eszme, működött is, de most már nem működik, cserébe az előrejáték is 0.
geridoss
Director del Fútbol

2018.11.24. 22:31:54

Rossz nézni ezt a csapatot. Biztos vagyok benne, ha most kezdenék el focit nézni, messziről elkerülném a Barcelonát.

Semmi elképzelés, semmi taktika, semmi stílus. És emellé sokszor semmi eredmény. Meddig hagyják még vandálkodni ezt testidegen Valverdét? Mit kell még mutatnia, hogy elzavarják Katalóniából? Vallatni lehetne a meccseink 95%-ával. Nem számoltam ki pontosan, lehet, hogy még keveset is írtam.

Egyszerűen hétről hétre egyre kevesebb lelkesedéssel várom a meccseinket. És nem akarom elhinni, hogy én vagyok az egyetlen, aki így érez. Nézhetetlen, élvezhetetlen. Ha a hátralévő 8 percben ezt megfordítjuk, akkor is áll a véleményem. Messi utolsó évei pörögnek le egy kókler edzőnek hála. Kókler. Mert ehhez a játékhoz nem ért, abszolút testidegen az egész pali ennél a csapatnál. Nagyon sajnálom, hogy elveszett a meccsnézés varázsa. Egyszerűen ez a csapat az én részemről szerethetetlen. Eddig próbáltam valahogy lenyelni, de most már nem bírom tovább.

"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Fecooo
Llegenda del Barça

2018.11.24. 20:44:45

csabimo írta:XI: Ter Stegen,Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Arthur, Busi, Roberto, Messi, Suarez, Vidal..
Minél stabilabb a középpálya, annál inkább átrohannak rajtunk... Vidal biztos vagyok benne, hogy megteszi a tőle telhetőt, de ez olyan impotens lesz megint előrejátékban, hogy Messin múlik, mi lesz a meccs kimenetele...
rikko
Capitá del Barça

2018.11.24. 20:09:09

Umtiti ?? Pont most ? :shock:
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.11.24. 19:44:28

Akkor ez 4-4-2 lesz. Nem is baj, EV úgyse tud mással eredményes lenni. Az más kérdés, hogy ez mennyire elfogadható egy Barcelonánál...
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
csabimo
Capitá del Barça

2018.11.24. 19:40:29

XI: Ter Stegen,Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Arthur, Busi, Roberto, Messi, Suarez, Vidal..
Alcantara
Director del Fútbol

2018.11.24. 14:24:20

davi10 írta:
Alcantara írta:Én örülök, hogy a keretben van, remélem játszik is, mert felemelő a Spíleren hallgatni Méhes Krisztiánt, amikor "Malcolmozik". A Vajna csatornánál még nem volt egy ember, aki szólt volna neki.
Nem kötözködésből, nincs Spíler 2-m de nem Méhes Gáborra, vagy Matuz Krisztiánra gondolsz? :D
Inkább az utóbbura tippelnék, Méhes azért elég profi...

És az Inter ellen az M4-en is a csávó Malcolmozta folyamatosan.

Igazad van, összeraktam a két nevet! :lol: Méhes Gábor volt az, aki közvetített. Végig csapatta a Malcolmot.
davi10
Llegenda del Barça

2018.11.24. 13:49:25

Alcantara írta:Én örülök, hogy a keretben van, remélem játszik is, mert felemelő a Spíleren hallgatni Méhes Krisztiánt, amikor "Malcolmozik". A Vajna csatornánál még nem volt egy ember, aki szólt volna neki.
Nem kötözködésből, nincs Spíler 2-m de nem Méhes Gáborra, vagy Matuz Krisztiánra gondolsz? :D
Inkább az utóbbura tippelnék, Méhes azért elég profi...

És az Inter ellen az M4-en is a csávó Malcolmozta folyamatosan.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alcantara
Director del Fútbol

2018.11.24. 13:05:58

Én örülök, hogy a keretben van, remélem játszik is, mert felemelő a Spíleren hallgatni Méhes Krisztiánt, amikor "Malcolmozik". A Vajna csatornánál még nem volt egy ember, aki szólt volna neki.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.11.24. 11:22:56

Barca_10 írta:Malcom benne van a keretben vagy ez a szerencsetlen megint kihagyta?
Körülbelül 5 másodperc és 3 kattintás utána nézni, és akkor ezzel a minősíthetetlen stílusú beböfögéssel se kell emelned a fórum színvonalát.

http://lmgtfy.com/?q=barcelona+match+sq ... t+atletico" target="_blank

Szívesen.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Barca_10
Entrenador del Barça

2018.11.24. 10:42:28

Malcom benne van a keretben vagy ez a szerencsetlen megint kihagyta?
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
geridoss
Director del Fútbol

2018.11.24. 09:56:36

vargazoli írta:Lehet, hogy már mindenki tudja, de ha nem: kegyet gyakorolt a Spíler 2 tv, és a mai Athletiko elleni meccset a Spíler 1 is fogja közvetíteni
=D>
Hogy oda ne rohanjak. Eddig meg le volt sz..va,hogy kb a lakosság egy negyede tudja nézni. Micsoda kegy.

Visca el Barca!
vargazoli
Jugador del Barça

2018.11.24. 09:10:34

Lehet, hogy már mindenki tudja, de ha nem: kegyet gyakorolt a Spíler 2 tv, és a mai Athletiko elleni meccset a Spíler 1 is fogja közvetíteni
=D>
Alcantara
Director del Fútbol

2018.11.24. 08:10:59

A mai kezdőt elnézve, úgy látom csak a fórumon látják rosszul, hogy Sergi Roberto nem jobbhátvéd és sorra kapjuk róla a gólokat. Hány meccs fog még úgy eltelni, hogy valaki rájöjjön, nem ez a posztja ennek a gyereknek ellentétben a Semedo nevezetű játékosunkkal, aki ma megint nagyot fog alakítani a kispadon. Az egyik legstabilabb emberünk ott, abban a pozícióban.
Válasz küldése