2019.02.02. 20:49:34
Ha 12 ember ellen játszunk hazai pályán (értve ezalatt az ellenfelet + a bírói kart), akkor fejben és csapatként kell leginkább rendben lenni a győzelemhez. Ezt láttuk a legutóbbi kupameccsen,
ma annak töredékét.
Csak vélemény, mert hát hogy is jövök én ahhoz, hogy világsztárokat kritizáljak. De:
Ter Stegen az első gólnál a csatártól 5 méterre vette fel a "hokikapus" pózt, de nem volt elég közel ehhez. Ilyenkor hagyatkozhatna a statikus védési szándék helyett másik erősségére, rendkívüli reflexeire.
Két belső védőnk bármikor gólveszélyes, magunkra nézve. A félmagasan, vagy földön belőtt gyors labdákra már nem csak épphogy, hanem méterekkel maradnak le.
Valverde az első félidőben nem vette észre, hogy a Valencia 5 középpályással mozog, közülük négyen gyorsak, képesek az előre játékra. Ezzel szemben nálunk alapból 3 középpályás volt ugyanitt, kettő közülük védekező feladattal/képességekkel.
Csatársorunk nem segített a középpályának, ami így gyakran nem is volt jelen.
Ma - minden tiszteletem mellett - a pálya első harmadában Messinek volt a legtöbb eladott labdája, sikertelen csele. Tudom, hogy ő hozta az X-et, de azt a jövőre nézve ijesztő volt látni, hogy ha nem megy neki, akkor egy a Valenciánál jobb csapat (februári ellenfeleink zöme) biztosan több gólt tud lőni, mint a Barca.
Ha ez a csapat - az indokolt - rotáció mellé mindig tudna megfelelő taktikával, csapatként, és egyénileg is rendezetten pályára lépni, mindent képes lenne megnyerni.
Attól tartok, ez idén tavasszal egyszerűen nem lehetséges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Zsono 2019.02.02. 21:04:43-kor.