Ernesto Valverde
-
- Entrenador del Barça
Nem vagyok EV fan, de a tegnapi meccset jól összerakta.
Egyedül Cou melletti döntés nem volt jó, előbb cserélni kellett volna.Összességében azt kell mondani, hogy jól kitalálta,mit kell csinálni
Egyedül Cou melletti döntés nem volt jó, előbb cserélni kellett volna.Összességében azt kell mondani, hogy jól kitalálta,mit kell csinálni
Amíg triplát hoz, vele és ezt kell folytatni - azon az áron is, hogy halasztódik egy új, nagy csapat tudatos felépítése.
Ennyi a taktika, és ennyi is kell.davi10 írta:Azért megint volt egy periódus, amikor az lehetett az ember érzése, hogy annyi a taktika, hogy "védekezzetek, aztán rúgjuk fel, aztán Messi remélhetőleg megoldja..."
"It is what it is."
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Valahogy mindig az van, hogy "nem ért hozzá, kevés ő ide"..A saját érzéseim szerint is...
Mégis ma is bebizonyította, hogy nem csak mozizza a sorokat, hanem tudja hogy mi is történik valójában....
Amolyan hátsó sötét ember, aki távolból nézi a dolgokat, észrevétlenül, de fontosak a döntései!
10-ből hány edzőnek jutott volna az eszébe a mai?! Kevésnek..Nyert?! NYERT! NEM KICSIT, NAGYON!!
Mégis ma is bebizonyította, hogy nem csak mozizza a sorokat, hanem tudja hogy mi is történik valójában....

Amolyan hátsó sötét ember, aki távolból nézi a dolgokat, észrevétlenül, de fontosak a döntései!

10-ből hány edzőnek jutott volna az eszébe a mai?! Kevésnek..Nyert?! NYERT! NEM KICSIT, NAGYON!!
- davi10
- Llegenda del Barça
Azért megint volt egy periódus, amikor az lehetett az ember érzése, hogy annyi a taktika, hogy "védekezzetek, aztán rúgjuk fel, aztán Messi remélhetőleg megoldja..."
Viszont most volt értelme a cseréknek, nem a szokásos Arthur-Arturo és Coutinho-Dembele ment, ez nagy pozitívum.
A Semedo csere jó húzás volt, de ha meg merte lépni a Suarez-Dembele cserét, akkor nem értem miért várt vele a 90. percig, ha a kontrajáték volt a taktika, akkor Dembele hasznosabb lett volna.
De ugye a győzelmet nem kell magyarázni, és nagyon bízom benne, hogy nem tolnak mégegy Roma-féle visszavágót.
Viszont most volt értelme a cseréknek, nem a szokásos Arthur-Arturo és Coutinho-Dembele ment, ez nagy pozitívum.
A Semedo csere jó húzás volt, de ha meg merte lépni a Suarez-Dembele cserét, akkor nem értem miért várt vele a 90. percig, ha a kontrajáték volt a taktika, akkor Dembele hasznosabb lett volna.
De ugye a győzelmet nem kell magyarázni, és nagyon bízom benne, hogy nem tolnak mégegy Roma-féle visszavágót.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
talán nem szőrszál hasogatás:Bob_Marley írta:Elfogadom, hogy utána kikaptunk. Én úgy értelmeztem ahogy lejjebb írták is, amíg nem volt meg a cím, vereség se volt, de legyen akkor. Így is két év három vereség, ne vicceljunk már, parádés.
a bajnokság megnyerése az szabályokhoz kötött és félreérthetetlen: megnyerte? igen mikor? ha nem képes senki többet teljesíteni! addig veretlen volt? igen! akkor veretlenül nyert!
de:nem volt képes veretlenül végig játszani az idényt.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Elfogadom, hogy utána kikaptunk. Én úgy értelmeztem ahogy lejjebb írták is, amíg nem volt meg a cím, vereség se volt, de legyen akkor. Így is két év három vereség, ne vicceljunk már, parádés.

crixus írta:Azt kifejthetned hogy mi a a bajod azok utan hogy a csapat megvedte a bajnoki cimet. Gyenge szezonunk volt, sok szenvedös meccsel es sok veszitett ponttal ez igaz, de ettöl függetlenül mindenki masnal jobbak voktunk, 3 forduloval a vege elött ünnepelhettünk. Ezt nem kell magyarazni.
EV-be bele lehet kötni egyes jatekosok kihagyasa vagy epp nem ki nem hagyasa miatt. Azt viszont nem tudhatjuk hogy melyik jatekos erkezett az edzö keresere es ki az akit a vezetöseg hozott es az edzö elkepzeleseibe amugy nem passzol (Coutinho..)
Pontosan ez, ami Sanama mond. Ki a lótúrót nem érdekel, hogy a bajnokság matematikai megnyerésekor veretlen volt még a csapat? A spanyol élvonalban 38 meccset játszanak, nem 34-et. Az Arsenal megcsinálta 15 évvel ezelőtt, az volt a veretlen bajnokság, nem az, amit tavaly nyomtak a srácok. Senki nem fog erre emlékezni, hogy "ja, hát majdnem veretlenül lett bajnok a Barca." Bajnok lett, bajnok lett, de nem veretlenül. Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen módon adták le a veretlenséget... Főleg a római szégyen után egy hónappal.Sanama írta:Számomra a bajnokság akkor teljes, ha lement mind a 38 meccs, és mindenki játszott mindenkivel. 38 meccs után nem volt veretlen a csapat. Az, hogy sorolások és egyebek miatt hamarabb megnyerte a csapat a kupát, más kérdés. MI van ha 5-el a vége előtt nyernek és utána 5 bukta van..? A kiírás nem odáig tart, hogy valaki matematikailag bajnok.MatyiG írta:De veretlenül nyertük meg a bajnokságot, más kérdés, hogy utána becsúszott egy vereség.
Persze az elvitathatatlan, hogy kettőből kettő bajnokságot behúzott az öreg, de azért messze nem néz ki olyan jól ez, ha valaki nézi is a meccseket, nem csak rápillant az eredményekre utólag.
Számomra a bajnokság akkor teljes, ha lement mind a 38 meccs, és mindenki játszott mindenkivel. 38 meccs után nem volt veretlen a csapat. Az, hogy sorolások és egyebek miatt hamarabb megnyerte a csapat a kupát, más kérdés. MI van ha 5-el a vége előtt nyernek és utána 5 bukta van..? A kiírás nem odáig tart, hogy valaki matematikailag bajnok.MatyiG írta:De veretlenül nyertük meg a bajnokságot, más kérdés, hogy utána becsúszott egy vereség.
Nekem nem szimpatikus a filozófiája, emellett rohadt sokszor volt mákja, papíron jól néznek ki az eredmények, de aki nézi is a meccseket, az tudja, hogy sokszor nem ment az olyan könnyen, mint az eredmény mutatja. De két szezon alatt nyert a csapat vele két bajnokságot, emiatt már mindenképpen hálás leszek neki.
A veretlenül szót emelte ki, ami nem igaz, hogy veretlenül hozta a tavalyi bajnokságot.crixus írta:Azt kifejthetned hogy mi a a bajod azok utan hogy a csapat megvedte a bajnoki cimet. Gyenge szezonunk volt, sok szenvedös meccsel es sok veszitett ponttal ez igaz, de ettöl függetlenül mindenki masnal jobbak voktunk, 3 forduloval a vege elött ünnepelhettünk. Ezt nem kell magyarazni.johdepp írta:
Hát persze...
EV-be bele lehet kötni egyes jatekosok kihagyasa vagy epp nem ki nem hagyasa miatt. Azt viszont nem tudhatjuk hogy melyik jatekos erkezett az edzö keresere es ki az akit a vezetöseg hozott es az edzö elkepzeleseibe amugy nem passzol (Coutinho..)
Azt kifejthetned hogy mi a a bajod azok utan hogy a csapat megvedte a bajnoki cimet. Gyenge szezonunk volt, sok szenvedös meccsel es sok veszitett ponttal ez igaz, de ettöl függetlenül mindenki masnal jobbak voktunk, 3 forduloval a vege elött ünnepelhettünk. Ezt nem kell magyarazni.johdepp írta:
Hát persze...
ha valamit hiányolok az elsősorban néhány játékos beépítésének a hibája?! körülményessége:
Semédó,Malcom,Dembélé,Coutinho
néhány ember oktalan érintetlensége: Suarez, Busquets és talán Artur is többet játszik mint kellene, bár őt azért mozgatja.
csak egy példa: tegnap a Semédó - Dembelé páros borzasztóan idegenül mozgott egymás mellett, de Albával sem igazán értik egymást (Dembi)
persze lehet ez csak egy türelmetlenség részemről, azt gondolom, hogy egy eredmény kényszerben ezek a dolgok nagyon nehezek.
Semédó,Malcom,Dembélé,Coutinho
néhány ember oktalan érintetlensége: Suarez, Busquets és talán Artur is többet játszik mint kellene, bár őt azért mozgatja.
csak egy példa: tegnap a Semédó - Dembelé páros borzasztóan idegenül mozgott egymás mellett, de Albával sem igazán értik egymást (Dembi)
persze lehet ez csak egy türelmetlenség részemről, azt gondolom, hogy egy eredmény kényszerben ezek a dolgok nagyon nehezek.
Hát persze...Bob_Marley írta:Lehozta úgy a két bajnokságot hogy előbb veretlenül majd két vereséggel, nincs miről beszélni, szép munka.
Azért azt ne felejtsd el, hogy LE-nek volt egy Neymar-ja és egy sokkal jobb formában levő Suarez-e. Az akkori MSN a Barca történetének leghatékonyabb támadógépezete volt. És még ennek ellenére is voltak nagyon szenvedős meccseink. A híresen jó középpályánk pl azokban az években látványosan gyengébben játszott. Ini és Busi hatékonysága is nagyon visszaesett a sokkal direktebb támadójáték beépítésével. Ők maguk nyilatkozták, hogy bizony kevésbé ízlett nekik az a fajta játékfelfogás, és ez meg is látszott a teljesítményükön. Nyilván a támadótrió többnyire hozta a gólokat (főleg LE első évében), de a játékunk már korántsem volt olyan domináns, mint korábban.ZBarca írta:Összességében én jó edzőnek tartom, de számomra is hiányzik néha a látványos játék, ez az, amiben nagyon elmarad a LE-féle csapattól.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Lehozta úgy a két bajnokságot hogy előbb veretlenül majd két vereséggel, nincs miről beszélni, szép munka.

Gratulálok neki és a csapatnak is a bajnokság megnyeréséhez!
Összességében én jó edzőnek tartom, de számomra is hiányzik néha a látványos játék, ez az, amiben nagyon elmarad a LE-féle csapattól. Viszont az eredmények egyértelműen jönnek, tavaly majdnem sikerült vereség nélkül behúzni a ligát, idén még a triplázás is összejöhet. Egyedül a Roma elleni kiesés az, amire nincs magyarázat.
Szerintem egyébként sikerült neki egy nagyon stabil Barcát összeraknia, mely persze nem tökéletes, de ez a csapat bármilyen meccsen vagy párharcban favoritnak számít jelenleg. A kisebb-nagyobb bukdácsolások ellenére a nagy mérkőzéseken mindig odatesszük magunkat és jó eredményeket értünk el ezeken a meccseken eddig a szezonban. Talán a gyakori gyenge játék - mely azért az utóbbi időben annyira nem volt jellemző, mint a szezon elején - az ára annak, hogy akár harmadjára is triplázzunk.
Tőlem mindenféleképp kapna még egy utolsó idényt, kivéve, ha megint sikerül egy Romához hasonló kiesés. A csapat most szerintem nagyon egyben van, ami neki köszönhető, már csak a konzisztens jó játék hiányzik, de amíg jönnek a kupák, addig véleményem szerint megbocsájtható, ha nincs mindig gála (persze én is örülnék neki
). Drukkolok neki, hogy a hiányosságokat orvosolja. A LE éra után szerintem nem nagyon számított arra senki, hogy ilyen hamar újra ilyen közel kerülünk egyszerre 3 nagy trófeához is.

Összességében én jó edzőnek tartom, de számomra is hiányzik néha a látványos játék, ez az, amiben nagyon elmarad a LE-féle csapattól. Viszont az eredmények egyértelműen jönnek, tavaly majdnem sikerült vereség nélkül behúzni a ligát, idén még a triplázás is összejöhet. Egyedül a Roma elleni kiesés az, amire nincs magyarázat.
Szerintem egyébként sikerült neki egy nagyon stabil Barcát összeraknia, mely persze nem tökéletes, de ez a csapat bármilyen meccsen vagy párharcban favoritnak számít jelenleg. A kisebb-nagyobb bukdácsolások ellenére a nagy mérkőzéseken mindig odatesszük magunkat és jó eredményeket értünk el ezeken a meccseken eddig a szezonban. Talán a gyakori gyenge játék - mely azért az utóbbi időben annyira nem volt jellemző, mint a szezon elején - az ára annak, hogy akár harmadjára is triplázzunk.
Tőlem mindenféleképp kapna még egy utolsó idényt, kivéve, ha megint sikerül egy Romához hasonló kiesés. A csapat most szerintem nagyon egyben van, ami neki köszönhető, már csak a konzisztens jó játék hiányzik, de amíg jönnek a kupák, addig véleményem szerint megbocsájtható, ha nincs mindig gála (persze én is örülnék neki

- P.U.Y.O.L.
- Director del Fútbol
A 63. percig nem volt helyzete a Levanténak. A gólunk után kicsit elhittük, hogy a bab is hús, az ellenfél meg felszívta magát.Samper írta:Saját magának tette nehézzé a Levante meccset és majdnem ráfizetett. Egy tudottan védekező csapat ellen mániákusan ragaszkodni a három védekező típusú kp.-hoz és ráadásul ezzel még a védelmet se sikerül üzembiztossá tenni - tipikusan egy kiscsapat edzőjének a gondolkodásmódja.
Emellett volt vagy 20 helyzetünk. A taktikával és a felállással nem volt gond.....
Saját magának tette nehézzé a Levante meccset és majdnem ráfizetett. Egy tudottan védekező csapat ellen mániákusan ragaszkodni a három védekező típusú kp.-hoz és ráadásul ezzel még a védelmet se sikerül üzembiztossá tenni - tipikusan egy kiscsapat edzőjének a gondolkodásmódja.
- senkialfonz40
- Capitá del Barça
Teljesen egyetértek..Léfe írta:Valverde szidását sosem értettem meg. Egyszerü a helyzet. Felismerte, hogy mivel Ini és Xavi
már nincsen , de még D.Alvest is mondhatnám, nincsen akkora kreativitás, más néven játékosság a csapatban. Ezért teljesen jogos amit csinál. Bármennyire is szeretjük Rakiticset a fénykorában lévő Barcában csak tartalék lehetne. Xavi szintü spilert meg nem látok sehol-akkor mit lehet tenni. Pontosan azt teszi amit kell-lehet, és vannak eredmények.
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
-
- Entrenador del Barça
Valverde szidását sosem értettem meg. Egyszerü a helyzet. Felismerte, hogy mivel Ini és Xavi
már nincsen , de még D.Alvest is mondhatnám, nincsen akkora kreativitás, más néven játékosság a csapatban. Ezért teljesen jogos amit csinál. Bármennyire is szeretjük Rakiticset a fénykorában lévő Barcában csak tartalék lehetne. Xavi szintü spilert meg nem látok sehol-akkor mit lehet tenni. Pontosan azt teszi amit kell-lehet, és vannak eredmények.
-
- Entrenador del Barça
Teljesen igazad van.Persze, hogy a végére összecsuklunk e vagy sem, az még kérdéses, de remélem őszintén, hogy nem. A hozzászóló azt kifogásolta, hogy vannak akik mások hozzászólását minősítik, sőt a hozzászólót is negatívan csak azért mert más a véleménye. Ez pedig megengedhetetlen. EV-nek nincs egyszerű feladata, mindjárt a soron következő POOL elleni meccs össszeállítása...Samper írta:Vannak kommentelő divatok. Ebben az évben volt egy kórus, amelyik azért szídta EV-t, mert nem pihentet és ennek az lesz a következménye, hogy a végére összecsuklunk. Ez láthatólag nem történt meg. Hogy miért? Mert a tétmeccseken a csapat (főleg Messi) általában csak annyit adott ki magából, amennyit muszáj volt. Most itt állunk, sok a 30-as játékos, lehetséges a triplázás, tele a lelátó, viszont űrfociról szó sincs. Várjuk már ki, hogy mi lesz a trófeákkal. Ha netán még a BL is összejön, az isten se tartja vissza jövőre EV-t, hogy ne térjen el preferenciáitól. Valamit valamiért. Ha meg elbukjuk a BL-t, a vezetőség mondja ki, hogy mi milyen fontos jövőre.
Vannak kommentelő divatok. Ebben az évben volt egy kórus, amelyik azért szídta EV-t, mert nem pihentet és ennek az lesz a következménye, hogy a végére összecsuklunk. Ez láthatólag nem történt meg. Hogy miért? Mert a tétmeccseken a csapat (főleg Messi) általában csak annyit adott ki magából, amennyit muszáj volt. Most itt állunk, sok a 30-as játékos, lehetséges a triplázás, tele a lelátó, viszont űrfociról szó sincs. Várjuk már ki, hogy mi lesz a trófeákkal. Ha netán még a BL is összejön, az isten se tartja vissza jövőre EV-t, hogy ne térjen el preferenciáitól. Valamit valamiért. Ha meg elbukjuk a BL-t, a vezetőség mondja ki, hogy mi milyen fontos jövőre.
-
- Entrenador del Barça
Félve írok már ehhez a témához bármit is, hiszen Valverde utálónak vagyok tartva.Látom, hogy bárki más is, ha kritikusan szól az edzőről, az minősítve van. Azt gondolom, hogy teljesen egyetértek a hozzászóló írásával tartalmilag és szemléletében is. Sokkal előrébb járnánk véleményem szerint az ilyen hozzászólásokkal.dkveszta87 írta:Úgy érzem itt páran elragadtatták magukat és teljesen ki lett forgatva az, amit a 'szép, tempós foci' alatt értünk néhányan. Szó sincsen arról, hogy ne ismernénk el Valverdét, vagy űrfocit várunk el minden egyes mérkőzésen, de a többségében unott járatást igen is számon lehet kérni egy szurkolónak! Azt pedig, hogy álszentnek van az ilyen véleményen lévő tartva, személy szerint kikérem magamnak. 21 éve vagyok Barcelona drukker, amikor csak tudtam, minden meccsüket megnéztem, amikortól már elérhető volt a TV-ben..hadd én döntsem el, hogy miért szeretem nézni, miért szerettem bele a klubba. Azt pedig, hogy semmi konkrét nem hangzik el, hogy mitől unalmas a játék.. mik vagyunk mi, elemzők? El tudod mondani a különbséget mint szurkoló és bár tudom, hogy MO a 10 millió futballszakértő országa, de azért nem kell mindenkinek mélyenszántó elemzésbe kezdenie. Egy szó mint száz, mindenki vélemyényét tiszteletben tartom és nem állok belé, ha neki másabb a vélemyénye, ahogy EV erényeit is el kell ismerni, de a vélemény a csapat játékáról vagy az edzőről ugyanúgy szuverén jog, mivel gondolom erre (is) van ez a fórum. Visca el Barca!
El vannak ismerve EV. erényei. Eredmények is jönnek,és nagyon remélem, hogy fognak is jönni és itt most a POOL elleni párharc döntő fontosságú lesz. Tartok tőle, ha ne adj isten számunkra kedvezőtlenül alakulnak a dolgok, akkor az EV-t védők száma is drasztikusan csökkenni fog, függetlenül attól, hogy esetleg nem is ő a legnagyobb hibás, illetve fordítva, ha továbbjutás megvan akkor császár lesz, de inkább legyen császár!!!
A fórumtárs