Gaillard írta:Az elmúlt évtized alatt gyökeresen megváltozott a labdarúgás.
Egyfajta őrültség jellemzi már a játékot, azaz az erő, a gyorsaság, a tempó, a határozottság minden fifkás dolgot, precizitást, technikát ellensúlyoz.
Igazából tök egyetértek azzal, amiket írsz, viszont én itt megkülönböztetném a bajnokságokat és a kupasorozatokat. Előbbiben a jól összerakott, magas szinten focizni tudó, fegyelmezett csapatok nyernek, akik minden meccsnek azonos jelentőséget tulajdonítanak.
A kupákban meg azok szerepelnek jobban, amiket írsz, azok a csapatok, akik felszívják a csíkot meccs előtt, kimennek habzó szájjal, és utána berúgják az ellenfél kapusát labdával együtt négyszer a hálóba. De szerintem ennek is ára van, mert a bajnoksághoz meg nem annyira ez kell, éveken keresztül, a szürke hétköznapokban nem lehet folyamatosan extázisban pályára lépni, hogy garantált legyen a siker, oda inkább a kiegyensúlyozottság, tudás, fegyelem kell.
Ez szerintem a legfontosabb kérdés, hogy mi most BL-t akarunk nyerni, vagy továbbra is uralni Spanyolországot, BL-címek nélkül, mert szerintem teljesen más irányba kellene menni a két esetben. Pusztán focitudással szerintem nem fog már jönni a BL, mert annyival már tudásban sem vagyunk előrébb a többi csapathoz képest, mind mondjuk Pep idejében.