Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2020.01.12. 13:13:20

A jelenlegi anyagnál (Arthur, De Jong, Riqui) nem igen vannak jobb elérhető játékosok. Közülük Arthur és De Jong kezdők is top válogatottakban, ne vicceljünk.

Arthurral leginkább az a baj h folyamat sérült.
gránit
Director del Fútbol

2020.01.12. 13:09:58

Pontosan. Éppen ezért nem gondolom, hogy a jelenlegi anyag ebbe beleillene. Amikor az Espanyol ellen az ellenfél két játékosának nem túl nagy nyomása és közelsége ellenére de Jong kapta meg a labdát, már tudtam, hogy el fogja veszíteni... Sárga, piros... Gratulálok... Fog ő még fejlődni, remélem. De a jelenlegi anyag a tiki-takához sajnos nem elég. Legalábbis, ha ez a cél.
andreas
Jugador del Barça

2020.01.12. 13:05:52

A tiki-taka nem csak egy játékforma , sokkal több annál, mi ezt itt okosan leírjuk, nem is lehet.
Inkább egy hosszú történet, amibe vagy illik valaki mint játékos, mint vezető meg akár egy szertáros is:)

Talán a legjobb az ami anno történt, az ellenfél futott mi meg jókedvűen csináltuk amit tudunk, a végén meg mindig nyert a BARCA ez a tiki-taka?
Egy biztos, én is azt gondolom más sem kapcsolt át akkoriban semmilyen más csatornára, talán még a reklám ideje alatt sem!
gránit
Director del Fútbol

2020.01.12. 13:01:01

Remélem, igazad lesz. 2007-2008-ra erősen ráütötte a bélyegét az akkori mag szétcsúszása, és Guardiolát dicséri, hogy rendet tudott tenni a csapatban. Emellett Eto'o visszatérése is igen nagy löketet adott a mindent elsöprő 2008-2009-as szezonhoz. Az azt megelőző két évben sajnos nagyon sokat volt sérült. Abban teljesen egyetértek veled, hogy kell egy jó edző. A jelenlegi középpályásainkban nem látom azt a lehetőséget, hogy visszatérjünk a régi játékunkhoz, de remélem, igazad lesz. De Jong 2 gólpasszal szerénykedik a Ligában, féltávnál... De legyen igazad hosszú távon, én azt mondom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.01.12. 13:06:59-kor.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2020.01.12. 12:53:02

gránit írta:
DavidBarca írta:Messi befejezi(remélem minél később) akkor egy fokkal jobb lesz.
Inkább nem minősítelek... :D Az csúnya lenne. Bár ha poénból mondtad, akkor OK, bár annak is kicsit erős.
Ez a klub anyagi helyzetéről beszélt itt, és a bérek elszabadulásának. Abba meg igaza van, hogy ha Leo majd egyszer elhagy minket, a büdzsé egy jelentős része fel fog szabadulni. Ettől még a pályán nem lesz jobb a helyzet, de ezt meg ő se írta.
gránit írta:Nem látni, mitől lenne de Jong "nagyon jó". A probléma meg pont az, hogy nem adottak azok a középpályások, akikkel a régi tiki-takát játszottuk. Erre sem de Jong, sem Arthur nem alkalmas. Ha szerinted igen, akkor szerinted miért nem játszunk olyan tiki-takát, mint Xavival meg Iniestával? Csak nem tán azért, mert de Jong és Arthur nem elég jók ehhez? Ez igencsak önellentmondásos.
Az egyik fő ok az, amiért 07/08-ban meg sem közelítettük azt amit aztán 08/09-ben ugyanazzal a középpályával - és a keret 90%-ával. Attól még, hogy jó játékosok vannak itt, nem fog a csapat szárnyalni a pályán magától. Nem, nem mondom, hogy FDJ-Arthur vannak azon a szinten mint Xavi és Ini voltak - remélem megközelítik majd azért -, de a stílusuk és a tudásuk bőven jó arra, hogy élvezhető focit lássunk. FDJ a tavalyi, Barcánál papíron összességében jóval gyengébb Ajaxban nyújtott pazar játékot. És ők tudtak szépen játszani annak ellenére, hogy ő volt a mélységi szervezőjük.

Nem csak a középpályások személyén múlik, hogy hogy játszik egy csapat. Nyilván kell a minőség is, de attól még, hogy az megvan, nem oldódik meg minden közel sem. Meg kell nézni egy Pep éra meccset ahol Xavi és Ini brillíroztak, hogy labda nélkül ki hogy mozgott körülöttük, minden szakaszán a pályának. Az a szervezettség még csak köszönőviszonyban sincs azzal, mint amit most csinálunk. Így még Xavival és Inivel a fedélzeten se lenne gála, csak 1-2-vel több egyéni villanás meccsenként. Ha meg ismét lenne egy keret és rendszer, FDJ és Arthur is lényegesen többet adhatnának - nem mintha most komoly panasz lehetne rájuk mondjuk.
gránit
Director del Fútbol

2020.01.12. 12:51:26

MatyiG írta:Gránit, azért nem játszunk tikitakat, mert Ernő nem tudja hogyan is kell felépíteni a támadásokat. Ennyire egyszerű.
A tiki-taka már Tito Vilanovával sem pörgött úgy, mint a csúcsévekben. Ez folyamatosan halványult el az évek során, és nem 2017-ben következett be az armageddon. Az utolsó éveiben már Iniesta sem hozta azt a formát, mint a csúcson, ami természetes, hiszen az idő felette is eljárt, ahogy Messi sem fog már 70 gólt lőni egy szezonban. Sajnos ez nem csak Valverde gyengesége, a tiki-takához bizony olyan játékosok kellenek, olyan formában, akik akkor a Barcelonában játszottak. Visszatérni ahhoz a játékhoz? Szeretném. Csak ahhoz olyan játékosok is kellenek.
MatyiG
Adminisztrátor

2020.01.12. 12:41:54

Gránit, azért nem játszunk tikitakat, mert Ernő nem tudja hogyan is kell felépíteni a támadásokat. Ennyire egyszerű.
gránit
Director del Fútbol

2020.01.12. 12:36:18

DavidBarca írta:Vékony a keret,tényleg nagyon vékony mikor még Turan is elvileg a miénk, a Barcának a legnagyobb a bértömege
Arda Turan, húha. :D :D :D Azt remélem, vágod, hogy az elmúlt két évben a török ligában alig játszott. Nagyon "megerősödtünk" vele. :D Az elmúlt évei nem éppen a labdarúgásról, inkább a magánéleti problémáiról szóltak.

A bértömegtől meg önmagában nem lesz jobb egy csapat. Ahogy a játékosok árainak növekedése sem mindig tükrözi a realitást. Grizemanné a harmadik legmagasabb fizetés Európában. Szerinted ő a harmadik legjobb játékos? Hazard-é az ötödik legmagasabb fizetés. Szerinted ő az ötödik legjobb játékos? Ezt a részt is gondold újra.
DavidBarca írta:Messi befejezi(remélem minél később) akkor egy fokkal jobb lesz.
Inkább nem minősítelek... :D Az csúnya lenne. Bár ha poénból mondtad, akkor OK, bár annak is kicsit erős.
DavidBarca írta:de Jong nagyon jó ha már végre Busquets helyen játszana még ha visszatérnénk a régi játékunkhoz
Nem látni, mitől lenne de Jong "nagyon jó". A probléma meg pont az, hogy nem adottak azok a középpályások, akikkel a régi tiki-takát játszottuk. Erre sem de Jong, sem Arthur nem alkalmas. Ha szerinted igen, akkor szerinted miért nem játszunk olyan tiki-takát, mint Xavival meg Iniestával? Csak nem tán azért, mert de Jong és Arthur nem elég jók ehhez? Ez igencsak önellentmondásos.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.01.12. 12:52:06-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2020.01.12. 11:46:38

LG írta:
Szerintem ők ezt már lezsírozták, hogy év végén elmegy, és ezért tárgyalnak Xavival.
Mindig is az volt, hogy akkor jelentették be a távozást, mikor már meg volt az utód.
Én is úgy gondolom, hogy azért egyeztettek Valverdével, azt is eltudom képzelni, hogy ő nem akar maradni, és elmondta a vezetőségnek, hogy menne, akár már most, de ha nem találnak megfelelő edzőt, akkor még szezon végéig vállalja a posztot. Így minden érthetőbb és korrektebb lenne.

Szóval szerintem valami ilyesmi lehet, de azért humoros lenne, ha hétfőn menne edzést tartani, aztán találkozna Xavival, aki mondaná:
-Ajjaj...neked nem szóltak? :mrgreen:
Meglátná Xavit, és mondaná hogy" áh, végre megvan a balszélsőnk Neymar pótlására" :lol: :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2020.01.12. 11:34:20

Szerintem ők ezt már lezsírozták, hogy év végén elmegy, és ezért tárgyalnak Xavival.
Mindig is az volt, hogy akkor jelentették be a távozást, mikor már meg volt az utód.
Én is úgy gondolom, hogy azért egyeztettek Valverdével, azt is eltudom képzelni, hogy ő nem akar maradni, és elmondta a vezetőségnek, hogy menne, akár már most, de ha nem találnak megfelelő edzőt, akkor még szezon végéig vállalja a posztot. Így minden érthetőbb és korrektebb lenne.

Szóval szerintem valami ilyesmi lehet, de azért humoros lenne, ha hétfőn menne edzést tartani, aztán találkozna Xavival, aki mondaná:
-Ajjaj...neked nem szóltak? :mrgreen:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2020.01.12. 11:21:07

Vakmacska írta:
MessiNeymarSuarez írta: Azért a vezetőség sem semmi, folyton veregették Valverde vállát, most meg a hírek szerint el felejtettek neki szólni, hogy új edzőt keresnek
Az gyönyörű lesz ha Valverde ezek után marad amúgy.
Mi lesz akkor ha ennyit tudott úgy, hogy a vezetőség mindig kiállt érte, most meg már a vezetőség sincs vele de folytatja?
Azt meg nem hiszem, hogy lelépne öt nappal a döntő előtt a csapatától. Ő nem ilyen ember.
Ez az azonnali váltás nem tudom honnan jött, ki találta ki, a klubra sosem volt ez jellemző - még Titot sem cserélték le, pedig ő nem tudta ellátni a munkáját.
Ez igaz, de attól még hogy kinevezik, átveheti a csapatot a döntő után is.
Bár igen, én is ettől tartok, hogy fél évig még biztosan nézhetjük Valverde munkásságát, és nem lesz itt semmilyen változás.
Tomix354
Entrenador del Barça

2020.01.12. 11:08:05

Szerintem nem fog most jönni Xavi, de érdekes helyzetet teremtettek azzal, hogy nem szóltak Ernőnek. Benne van a pakliban, hogy annyira elmérgesedik a helyzet, hogy már biztosan edző váltás lesz.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2020.01.12. 10:53:33

La Pulga írta:Ezen a képen nagyon felröhögtem: https://pbs.twimg.com/media/EOB686xVUAA ... ame=medium

:lol: :lol:
Kb mint én :D :D :D
MessiNeymarSuarez írta: Azért a vezetőség sem semmi, folyton veregették Valverde vállát, most meg a hírek szerint el felejtettek neki szólni, hogy új edzőt keresnek
Mi lesz akkor ha ennyit tudott úgy, hogy a vezetőség mindig kiállt érte, most meg már a vezetőség sincs vele de folytatja?
Azt meg nem hiszem, hogy lelépne öt nappal a döntő előtt a csapatától. Ő nem ilyen ember.
Ez az azonnali váltás nem tudom honnan jött, ki találta ki, a klubra sosem volt ez jellemző - még Titot sem cserélték le, pedig ő nem tudta ellátni a munkáját.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vakmacska 2020.01.12. 11:08:14-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2020.01.12. 10:52:22

Robcsyy írta:Ha Xavi nemet mond, remelem Ernő felmond, nagyon megérdemelné a vezetőség.
Az mondjuk egy másik helyzet, hogy ezek után ha Xavi nem vállalja el, akkor mi lesz, Valverde így folytatja?
Azért a vezetőség sem semmi, folyton veregették Valverde vállát, most meg a hírek szerint el felejtettek neki szólni, hogy új edzőt keresnek, mindegy milyen eredményt, játékot mutatott Valverde a csapattal, emberként annyit megérdemelne hogy ne a háta mögött cselekedjenek és informálják.
Én a helyében felmondanék, bár ha emiatt buknék kb 10 millió eurót az alatt a fél év alatt, lehet más lenne a helyzet.Nézhetjük úgy is, hogy így hogy bólogat vakon a vezetőség alattomosságára, azzal fél év alatt annyit meg keres, mint egy Bilbao-szintű csapatnál 3-4-5 év alatt.

andreas: Nem bolond, viszont nem ide való. Érdemes a Rakuten sorozatot megnézni, meccsen a csapatra való befolyása alapján olyan mintha nem csinálna semmit, mielőtt láttam a sorozatot azt hittem hogy ül az öltözőben és néz ki a fejéből, viszont a sorozat alapján nagyon is próbálkozik.
Az meg már más kérdés hogy nem sikerül neki hatni a srácokra, ettől ő nem rossz edző(sajnos ezt bizonyította ellenünk párszor, pl amikor az Espanyollal elvette a bajnoki trófeát tőlünk az utolsó pillanatban, vagy 2015-ben amikor a szuperkupában 4-0-ra verte a Lucho-féle triplázó csapatot), de ide sajnos totálisan alkalmatlan mert nem tudja véghez vinni az akaratát.
A legjobb tanár sem az lesz aki a legkisebb részletet is tudja, hanem az aki a legjobban vissza tudja adni az anyagot a diákoknak.
grgly50
Capitá del Barça

2020.01.12. 10:50:22

MessiNeymarSuarez írta:
Ha jól látom, 2 lehetőség van, vagy most Xavi alá ír és akkor Valverde ki lesz rúgva a szezon közben, vagy nemet mond, és akkor nem lesz most edzőváltás(sztem 99% hogy marad Valverde)
..
Szerintem van még egy harmadik is. Például kap még egy lehetőséget, vagy most azonnal váltja valamelyik másodedző a szezon végéig. Sok ilyen példa is van.
Ezek azonban csak találgatások. Sajnos, a valóság, hogy Valverde "kiégett"
Másik dolog ez a Xavi láz.
Volt egy kiváló futbalista. Befejezve a pályafutását, biztos, hogy jó edző lesz? Teljesen más dolog a kettő. Számtalan magyar példa, ellenpélda is van. Puskás Ferenc, Sebes Gusztáv.
Sok tényezőnek kell összejönni, hogy sikeres legyen egy vállalkozás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grgly50 2020.01.12. 11:01:46-kor.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2020.01.12. 10:46:47

Amugy Erno helyeben en is felmondanek. Kikialtjak, hogy biznak benne, most meg a "hata mogott" Xavit hoznak szezon kozben.
Kép
andreas
Jugador del Barça

2020.01.12. 10:19:34

La Pulga írta:Ezen a képen nagyon felröhögtem: https://pbs.twimg.com/media/EOB686xVUAA ... ame=medium

Ez kicsit "sok" , nem idevaló a pali, mégsem kellene beállítani hüly... nek!
Maximálisan egyetértek azokkal, nem Valverde a mi emberünk, viszont azokkal is egyetértek akik azt mondják: ezeket a "kiöregedő, klikkesedett" emberkéket kivenni a csapatból vagy kicsit rendbetenni az agyukat, hát ember legyen a talpán aki megteszi!

Ezt most nagy közhelyekkel és általánosságban írom, de azért a Pool ellen akármennyire is úgy tűnt, nem volt taktika, nem Valverde futkosott ott 90 percig..

Kiváncsian várom, Xavi belefut vagy sem egy ilyen helyzetben!
Robcsyy
Entrenador del Barça

2020.01.12. 10:18:00

Ha Xavi nemet mond, remelem Ernő felmond, nagyon megérdemelné a vezetőség.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2020.01.12. 10:08:01

Az aktuális edzőért tűzbe menne a csapat? Nem valószínű
Xaviért tűzbe menne a csapat? Talán igen.

Ha jól látom, 2 lehetőség van, vagy most Xavi alá ír és akkor Valverde ki lesz rúgva a szezon közben, vagy nemet mond, és akkor nem lesz most edzőváltás(sztem 99% hogy marad Valverde)
Ha ez a 2 az opció, számomra egyértelmű hogy jöjjön most, nincs értelme várni még fél évet, mert ezt a semmit Valverde helyett bárki tudná hozni, cserébe fél év plusz tapasztalata lenne a kerettel, és azok alapján már lehetne kész terve a nyári átigazolásokat illetően.(ha meg legalább mentálisan tudna hatni a srácokra, akkor lehet hogy nem esnénk ki előnyről..)

Nem egyszerű viszont Xavi helyzete, úgy meg pláne nem hogy jövő nyáron választás lesz.
Tudjuk hogy él-hal a Barcáért, viszont most úgy jött ki hogy a sport és a politikai érdekek teljesen ellentétben állnak egymással.
Adott a politikai kérdés:
Vissza jöjjön egy esetleges bukást bekockáztatni, illetve siker esetén lényegében kikaparni a gesztenyét a Barto-féle gárdának, egy olyan gárdának akik óta a klub minden irányban süllyed lefele, és Xavi egyáltalán nem tud velük hasonulni,sőt inkább ellenük van? Mert hogy ha Xavi jön, és sikeres a csapat jövőre, akkor garantált hogy Barto brigádja nyeri a választásokat.
Továbbá vajon Font mit mondhat ilyenkor Xavinak, hogyan döntsön, mikor ő mellette tette le a voksát, és épp azt a brigádot erősítené akik ellen harcolnak?
Kérdés, hogy ha most nemet mond, akkor mi lesz ha például nem Font nyer, hanem Bartomeu brigádja, akik ellen harcolt? Akkor sajnos a 2 pad közé esés esete.

Sportszakmai kérdés:
Jöjjön vissza ilyen hamar, egy esetleges kudarcot kockáztatva? Ellene szól, hogy edzőként teljesen zöldfülű, még csak most vonult vissza.
Mellette szól viszont az, hogy 24 évet töltött a Barcában, kisgyerekkorától fogva a Barcában volt, együtt dolgozott sikeres, és sikertelen edzőkkel, és belülről élte át a Van Gaal-érát, Rijkaard-érát, Guardiola-érát, és az azutáni Tito-Tata korszakot, és Lucho első évét is, amikor felrázta a csapatot.
Tényleg mindent megélt már, harcolt BL helyért, és nyert is 4 BL-t, ott volt amikor jött Laporta és BL győztes klubot faragott a csapatból, és a többi edző ténykedését is megélte, ez alapján joggal feltételezhetjük azt, hogy tapasztalt annyit, hogy le tudja vonni a következtetést, hogy a Barcában mi a sikeres edzőség receptje.
Sőt, még Guardiolával is játszott, és látta ahogy volt játékosként hogyan jött vissza relatíve zöldfülűként, és csinált történelmi csapatot, szóval Xaviról tényleg el lehet mondani, hogy talán a zsebében lehet a siker receptje, és van egy kis sütnivalója ahhoz hogy sikeres lehessen a csapat, és elinduljon végre azon az úton, amiről már régóta letévedt.
Guardiola nyilatkozatai alapján már rég sokkal többet tudott a játékról a többi játékosnál, és sokszor edzői szemmel is nézte a dolgokat.

Nem mellesleg van tekintélye, és tudná is motiválni a srácokat(ha Messit tudta 2015-ben, akkor bárkit..), én azt mondom hogy ha csoda történne és most Valverdét leváltanák rá, akkor Xavi egy felkészült edzői stábbal jó megoldás lehetne(legrosszabb esetben ugyanolyan lesz mint Valverde, nabumm.)
Azért ne felejtsük el, hogy Zidane szezon közben milyen RM-ból milyen RM-ot csinált pusztán azzal, hogy motiválta a srácokat, és a kerethez illő játékot játszatott...
LG
Az Év fórumozója 2016

2020.01.11. 23:48:08

az a baj csak, h borzasztóan elbeszéltek sokan egymás mellett. aki a keretet gyengének tartja, az általában a kezdőtizenegyről beszél, és azt is a Lucho- és Pep-érához viszonytítja. és igaza is van, azokhoz a kezdőkhöz képest tényleg gyengébb a mostani kezdőnk.

aki meg erősnek tartja a keretet, az pedig a többi mostani topcsapat keretéhez képest nézi, és nekik is igazuk van.
Hasonlóan látom. Nincs olyan erős csapatunk, mint mondjuk a Pep-éra fénykorában, így eredményességben, valamint a játék minőségében sem lehet az a mérce.

Ugyanakkor, ha a jelenlegi mezőnyt nézzük, akkor a keret erősségét és mélységét figyelembe véve még mindig az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb. Emiatt olyan kellemetlenek a BL-zakók. A tavalyi még annyiban védhető, hogy nagyon erős (bár korántsem verhetetlen) Liverpool ellen volt, ott inkább csak az volt a gáz, hogy 3 gólos előnyről estünk ki úgy, hogy egy évvel korábban léptünk ugyanabba a kakiba. A Roma elleni kiesés viszont a leggyalázatosabb BL-kudarcunk volt, amióta én követem a csapatot. Bár itt megjegyezném, hogy azért LE sem dicsekedhet el, hogy a Juve ellen esélytelenül estünk ki 17-ben, de ő legalább előtte 15-ben felért a csúcsra.
A játék minősége meg a másik dolog, pedig még Valverde alatt is látszott itt-ott, hogy ez a csapat tud focizni. Csakhogy vagy akkor kezdünk el focizni, mikor már hátrányban vagyunk, vagy ha jól kezdünk, akkor meg vezetés után visszaállunk. Ez egy olasz csapatnál talán elfogadható lenne, de nem itt! Ráadásul az sem igaz, hogy ez a gyáva mentalitás eredményes lenne, mert amikor bukunk, 90 százalékban nem a szépsége halunk bele, hanem pont az ilyen visszaállásokba. Simán domináljunk az ellenfelet, közük nincs a meccshez, de mi visszaállunk, hagyjuk jönni őket, aztán elhiszik, hogy lehet esélyünk, és onnantól már nem is egyoldalú a meccs. Hány ilyen volt Valverde alatt? Jobb esetben csak megnehezítettük a saját dolgunkat, de nem egyszer jöttek ilyenből pontvesztések is, és nem tanul belőle ez az ember, újra és újra eljátszatja ezt a csapattal. ](*,)

Más: Xavi valóban nagyon hasznos volt 14/15-ben, minden szempontból. Az volt a kulcs, hogy ő elfogadta, hogy már stabil kezdő, ezért tudott továbbra is segíteni a csapatnak. Ugyanezt kéne elfogadnia most is néhány játékosnak, hogy nekik is és a csapatnak is jó legyen.
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2020.01.11. 23:31:07

Ezen a képen nagyon felröhögtem: https://pbs.twimg.com/media/EOB686xVUAA ... ame=medium

NovaProspekt
Entrenador del Barça

2020.01.11. 21:49:44

DavidBarca írta:Gyerekek, nem szeretek leszólni fórumtagokat, de gránit mennyire vakon van az hihetetlen. Vékony a keret,tényleg nagyon vékony mikor még Turan is elvileg a miénk.
az a baj csak, h borzasztóan elbeszéltek sokan egymás mellett. aki a keretet gyengének tartja, az általában a kezdőtizenegyről beszél, és azt is a Lucho- és Pep-érához viszonytítja. és igaza is van, azokhoz a kezdőkhöz képest tényleg gyengébb a mostani kezdőnk.

aki meg erősnek tartja a keretet, az pedig a többi mostani topcsapat keretéhez képest nézi, és nekik is igazuk van.

itt leginkább arra lenne szükség, h a barokkos körmondatok helyett képesek legyünk precízen kommunikálni.
MessiNeymarSuarez írta: NovaProspekt: Igen, mellette a pályán is fontos volt. Mekkora volt a kontraszt a 2015-ös szezon után 2016-ban, amikor a második félidőben nem Xavi jött be lassítani a játékot, stabilitást adni, hanem Arda Turan :lol:
Azóta is sokszor hiányzik egy olyan ember a pályáról, ahányszor bejött, megnyugtatta a csapatot a játékával, és neki bátran oda lehetett adni a labdát, mert megtartotta..
plusz a pályán sem csak a technikai tudása és a játékintelligenciája volt megnyugató hatással a csapatra, hanem az is, h megjelent egy vezéregyéniség a pályán. valszeg nem írok újat, de ahhoz, h Xavi posztján eredményes légy, a személyiségnek is a helyén kell lennie. proaktívnak kell lenni, kommunikatívnak, irányítani a népet a pályán, elkérni a társtól a lasztit, ha látod, hogy gondban van, stb.
a szerencsénk az, h sztem Arthurban is megvannak ezek, ha azt nézem, h milyen arc a pályán és azon kívül.
DavidBarca
Barça B

2020.01.11. 21:36:40

Gyerekek, nem szeretek leszólni fórumtagokat, de gránit mennyire vakon van az hihetetlen. Vékony a keret,tényleg nagyon vékony mikor még Turan is elvileg a miénk, a Barcának a legnagyobb a bértömege, Messi befejezi(remélem minél később) akkor egy fokkal jobb lesz. Nincs kozeppalyank, de Jong nagyon jó ha már végre Busquets helyen játszana még ha visszatérnénk a régi játékunkhoz és nem ezt az esetleges vmit játszanánk. Arthur-ban én nagyon nem hittem amikor meg akartuk venni. De nagyot csalódtam pozitívan, szerintem nagyon jó áron sikerült elhozni, eu-ban 60 alatt nem hoztuk volna el. Puig pedig nagy kedvencem, őt is már játszatni kéne amennyit lehet. Pique kicsit összekapja magát, és elmagyarázzák neki, hogy a foci utáni karrierjét majd pályafutása után foglalkozzon. Egy jó jobb WB kell, és ez egy nagyon jó csapát lehetne egy jó edzővel. Hangya Urat már a tavalyi liverpooli eges után el kellett volna küldeni. Kedves embernek tűnik, de nagy csapat nem valo neki.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2020.01.11. 21:19:48

Kis statisztika: A Barcelona 22 éve nem vesztett el úgy tétmérkőzést, hogy a 80-adik percben még vezetett
MQuCsabi írta:De azt elfelejtitek, h9gy Pepnel az a keret fiatal volt, hiaba jatszott egyutt Xavival, In8vel, ok akkor ifik voltak.

Most Xavi egy kioregedo csapathoz jonne, akikkel mellesleg 10 evet egyutt jatszott. Semmi haszna nem lenne a csapat szamara. Nekunk persze igen, mert biztosan szep jatekot hozna a csapathoz.

Ezt mondtuk 2014 nyarán, és ezt láttuk pályán mutatottak alapján is.
Állójáték, unott fejek, "kiégett Messi", fél csapatra rá lett sütve hogy kiégett(úgy is néztek ki), aztán apróbb változtatásokkal, a védelem, és pontrúgások levédekezésével rendbe tételével + a csapathoz illő korszerű játékképpel triplázó gépezetet alkotott, szerintem amikor láttuk a 2014-es tavaszt, meg nem mondtuk volna hogy 1 évvel később olyan lesz a csapat, amelyik végig veri az összes komoly csapatot.
De ugyan ez 2008-ban is, Guardiola sem olyan öltözőbe csöppent be, ahol a következő szezonbeli triplázásra készülnek.
Piquére is amúgy egy tökös edző rá parancsolt volna rég, hogy amíg focista, addig ne üzletembereset, sorozat készítőset játsszon, hanem csak is a futballra koncentráljon.

Azért azt továbbra se felejtsük el, hogy sorra vertük a Realt, és a Liverpool ellen is még ha nem is volt reális a 3-0, egy 3-2, 4-2 simán, szóval van itt minőség, de kiütközik hogy amikor igazán kéne, akkor Valverde maximum az alváshoz tudja őket motiválni.
Ilyen edzővel a 2015-ös csapat is hasonlóan nézne ki, maximum Neymar vinne néha egy kis színt a játékba ha épp Messi nem.
Ha minden komolyabb ellenfél bucira verne minket, és esélyünk sem lenne a meccsen, akkor lehetne beszélni arról, hogy gyenge a keret.

Tomix354:
sajnos azért nem szóltak, mert feltehetően nem menesztik most, hanem csak nyártól lesz edző csere.(addig újabb Bl szezon mehet a levesbe szép eséllyel :roll: )
Nervo
Capitá del Barça

2020.01.11. 21:19:27

A lényeg hogy valszeg elküldik, hogy Xavi mennyire lesz jó választás, az már más tészta. Reméljük hogy Xavit nem csak haverként fogják kezelni a játékosok, hanem el is fogadják az általa küldött instrukciókat a pályán.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Nervo 2020.01.11. 21:21:52-kor.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Válasz küldése