Pontosan. Attól, hogy valaki jó játékos, még nem biztos, hogy annyira jó is vele együtt játszani. Az azért erős túlzás lenne állítani, hogy az utóbbi időben Messi, illetve a többi nagy öreg segítené az új játékosok beilleszkedését, fejlődését, kiteljesedését. Éppen ellenkezőleg. Ezért is vagyunk egyre többen azon a véleményen, hogy amíg a nagy öregek klikkje marad a csapatnál, túl sok jóra nem érdemes számítani.NovaProspekt írta: ↑2020.07.23. 16:33:05ez nem ilyen egyszerű. te játszol Messi mellett. belebonyolódnál valami őrült cselbe. felmerül benned a kérdés, h kezdj el te magad cselezgetni, vagy passzold le Messinek inkább? hát persze, h le fogod passzolni Messinek. Messi jelenléte kiöli sok játékosunkból a kezdeményezőkészséget, mert inkább rábíznak minket, ők meg elalibiznek. ez az érem másik oldala. ez aztán biztos nem segíti a csapatjátékot. beteszed Messit bármelyik csapatba, és adok 6-12 hónapot annak, h szépen a csapat kollektív akarata elmozdul Messi talpnyalása irányába, mert nem lesz senki a társak közül rákényszerítve arra, h meghozza a rizikós döntéseket.
én már csak tudom, mert az isiben anno rengeteget fociztam kint a fiúkkal szünetekben. szóval az érveim cáfolhatatlanok.
Korábban, amíg Messiék nem nőttek ennyire a klub fejére, nyilván más volt a helyzet. De Messi sosem volt egy mentor típus, aki fölkarolna más játékosokat. Sok erénye van, de ez nem tartozik közéjük.