2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ezzel párhuzamosan szerintem az edzők felé a bizalom sem túl magas az élcsapatoknál! Mindenkinek azonnal kellenek az eredmények, és nem tudom hogy mennyire vannak konkrétan megfogalmazva az elvárások? Számomra rengeteg értelmezhetetlen kirúgás történt az elmúlt években. Én például nagyon kíváncsi lennék, hogy Sarrival tisztázva volt e, hogy BL-t kell nyernie?NovaProspekt írta: ↑2020.08.10. 20:01:13A töketlen vezetőségen túl az is gond általánosságban, hogy a játékosok hatalma nagyon megnőtt a fociban.
Ezért nem szabad öt éves szerződéseket adni a játékoknak magas fizetéssel. Úgymond lehetne gondolni arra, hogy Mi van ha? ez és ez történik pár mérkőzés vagy év után.NovaProspekt írta: ↑2020.08.10. 20:01:13
A töketlen vezetőségen túl az is gond általánosságban, hogy a játékosok hatalma nagyon megnőtt a fociban.
Sok múlik a klubon is, nem kell előnytelen szerződéseket kötni a játékosokkal. Mindig a Laporta-éra első felét, és a teljesítményen alapuló béreket hozom fel. Alacsony alapbért kell adni, jelentős bónuszok lehetőségével jó teljesítmény esetén. Mert ha jó lesz a játékos, senki sem fogja tőle sajnálni a pénzt, ugyanakkor elkerülhető lenne, hogy teljesen besült, vagy állandóan sérült játékosok nyeljék a milliókat. Szerintem akinek van önbizalma és ambíciói, esetleg egy kis gerince is, az belemegy az ilyen lehetőségbe, akiből pedig ezek hiányoznak, azok takarodjanak is a csapat környékéről csúnya helyekre.NovaProspekt írta: ↑2020.08.10. 20:01:13
A töketlen vezetőségen túl az is gond általánosságban, hogy a játékosoka maximum már kiégett 33-34 éves aranylabdást vehetsz, egy darabot egyszerre, azt is 100 milláért.Beckhamet emlékeim szerint akarata ellenére sózta el a United jó pízért a Realba. Ma egy Ardát, Bale-t, Umtitit akkor sem tudnak kitenni, ha ingyen adnák el őket. De nekem Coutinho, Jovic, Hazard is erősen úgy tűnik, hogy csak a nagy pénzt akarták kiharcolni maguknak, aztán csókolom, elvannak ők a levesben is.
De hátha tényleg jön egy válság, ami a focin is érezteti a hatását, és akkor kipukkan ez a lufi is. Mindenesetre jó lenne, ha több eszköz lenne a klubok kezében, hogy a teljesíteni nem kívánó játékosokat megregulázza (és itt még csak nem is a keménymagunkról beszélek, hanem egy Umtitiről, Coutinhoról). De az eddigi gazdasági helyzetben, a mostani játékosuralom mellett bármi ilyesmit kibulizni lehetetlennek tűnt.
A töketlen vezetőségen túl az is gond általánosságban, hogy a játékosok hatalma nagyon megnőtt a fociban. 2009-ben a Real csokorban vásárolta meg az aranylabdásokat. Ma maximum már kiégett 33-34 éves aranylabdást vehetsz, egy darabot egyszerre, azt is 100 milláért.MessiNeymarSuarez írta: ↑2020.08.08. 12:45:38Amúgy képzeljük el a 2011-es zseniális csapatot egy alternatív idősíkban, ahol nem tették meg a megfelelő lépéseket, és még mindig a 31 éves kiégett Ronaldinho, a szintén kiégett 34 éves Deco és társai, a be nem vált és szenvedő Ibrahimovic játszik és fix kezdőtag.
Feltehetően a végeredmény teljesen más lett volna.
Na az elmúlt években sajnos nem kell alternatív idősík, mert gőzerővel effelé haladunk(már szerintem ott is vagyunk), és nem azon az úton hogy újból igazán ütőképes csapatunk legyen, de amíg teljesítményalapú helyett hierarchikus a rendszer addig nem is várható változás.
Szerintem ő gúnyolódott. Vannak egyébként későn érő játékosok, egy védőt pedig nyugodtan tekinthetünk fiatalnak 24 évesen. Bár még én sem hallottam a srácról, de ettől még lehet jó játékos.
ezek a vonások mind a Barca DNS-ből eredeztethetőkMessiNeymarSuarez írta: ↑2020.08.07. 14:05:57Már csak Ronaldinho fogai-mosolya, és Xavi szemöldöke kell, Iniesta homloka és kész is az új dream team.
Így hogy Xavi Simons is lelécelt(aki amúgy most debütált a PSG nagycsapatában), muszáj kipipálni a kvótátNovaProspekt írta: ↑2020.08.07. 13:54:20Az elmúlt időszak Rabiot és Guendouzi pletykái után itt egy újabb játékos Söyüncü vagy kicsoda személyében, akivel megfelelhetnénk a Puyol haj kvótának
Egyszerű: csak ilyen magas fizetés mellett volt hajlandó aláírni hozzánk...
Teljesen jogos, amit írsz. Nemcsak az összesített és topcsapatokéhoz képest magas bértömeg a gond, hanem ezek a belső aránytalanságok is. Én Griezmannt és de Jongot példás hozzáállású játékosnak tartom, de a teljesítményük nincs arányban a bérükkel. Ennek így van egy olyan olvasata, hogy az "öregek" már fél lábbal nyugdíjban vannak. Ha így kezelik őket, miért ne játszanának úgy, mint egy nyugdíjas?Tomix354 írta: ↑2020.08.07. 11:03:41Szerintem teljesen mindegy, hol mennyi az adó amikor csapaton belül vannak ilyen kiugrások. Hogy kereshet Gríz majdnem a dupláját annak mint Lajos? de Jong hogy van Busi, Piqué meg Rakitic előtt másfélszer annyi fizuval? Ő is majdnem annyit keres mint Lajos. Oké, hogy ők lassan távoznak és már a teljesítményük sem az igazi, de akkor is nevetséges, pláne a holland esetében, akinek elvileg ez az álmai klubja.
Beleborzongok amikor belegondolok hogy Laporta milyen állapotban vette át a klubot és hogy adta le 2010-ben, és a Rosell-Bartomeu-féle brigád milyen csapatot vett át és abból mit faragott.