LG írta: ↑2020.08.11. 21:44:44
Mert Busi,Alba,Suarez,Pique vagy Messi sem 20éves de a tehetséget, képességeket nézve mind 1, inkább 2 szinttel jobb mint bármelyik Bayern játékos.
És még nekik nagy arcuk szerinted?
Akiket felsoroltál, azok közül Messit és Suarezt tartom valóban klasszis játékosnak, bennük még tényleg benne van most is, hogy bárki ellen döntő faktor legyenek. A másik hármat viszont szerintem itt sokan túlértékelik, okés, mikor volt egy jól működő csapatunk, abban elvégezték a dolgukat, de mikor csapatszinten már kezdtek romlani a dolgok, és nagyobb nyomás helyeződött rájuk, nagyon gyorsan kijött, hogy komoly hiányosságaik is vannak. Jó játékosok (pontosabban inkább már csak azok voltak), de inkább olyanok, akikhez hasonló szintűek játszanak/játszottak a többi nagy csapatban is, szóval azért nem kiemelkedőek.
Ez nem arc vagy nem arc. A felsoroltak közül többen a valaha volt legjobb csapat (vitatható, kinek mi) alap pillérei voltak. Azért nem véletlen. Suarez meg évekig toronymagasan a legjobb center. De nálam Alba is felülmúlja a Bayern játékosokat ha a tehetséget egyéni képességeket nézzük.
Én nem tartom sokra a Bayernt ha egyénenként lebontom. Mint csapatot igen, jó csapat. Ugyan ez a Pool is számomra.
Van egykét jó játékosuk, de egyiket se mondanám top3as nak. (Idén Lewa posztján okés befér, de a többi nem.)
És pont ezért, 1 meccsen kijöhet az egyéni kvalitás különbség, és akkor nyerünk. 2 meccsen a jobb csapat megy tovább. Tipikus példa pool.
Továbbá szerintem a német bajnokságot nem akkora szám, nem tartom sokra. A Dortmund néha közelér a Bayernhez, aztán a Bayern megveszi a legjobbakat és kész. Ez a 2 csapat rendben van,de azért rendre megégnek a német csapatok Európában. (Eleve a német focit nem tartom nagyra, sosem szerettem, de ez már szubjektív.)
A mondani valóm lényege, a Barca más kávéház, mint ahol ők szoktak mozogni, majd itt kiderül mennyire is jók. Illetve ha ők mennek tovább akkor ott. Eddig nem volt igazi erőpróbájuk.
Nem azt mondom, simán kaphatunk egy 5öst is, viszont számomra jelenleg nem akkora szám a Bayern mert félerős csapatok ellen tudtak dominálni, jól játszani.
Támadjanak csak ki úgy mint szoktak, Messi 6öt rúg. Nyílván nem fognak, nem mind1 ki áll ott, Messi vagy Havertz...