2020.08.19. 16:13:02
Én bízom Koeman-ban. Határozott embernek és edzőnek tűnik számomra. A hollandsága külön kiemelendő, hiszen a holland foci híres a fiatalok támogatásáról.
Szerintem merész álom, hogy a 4-5 lassú és öreg KP-st el tudjuk adni és jobbakat igazolni helyettük, ehhez kérők is kellenek, meg a játékosok is. Engem annyira nem is zavarna, ha maradnának, Raki, Vidal, SR remek cserék lesznek a 80. percre vagy sérülések esetére, akkor legalább bizonyítaniuk is kell majd újra, és 1-2 meccsre meg 15 percre még fel fogják szívni magukat. Emlékeztek, mikor egész ősszel a padot koptatta Rakitic, aztán volt 1-2 meccse mikor beállították és zseniálisabbnál zseniálisabb passzokat, gólpasszokat adott? Aztán kezdő lett és megint 0.
Ha beépíti stabil kezdőnek Fatit Griezman helyett, és Puigot bárki helyett a kp-ra, már léptünk egy szintet előre. Én a Griezman kérdést nagyon veszélyesnek tartom, ugyanis a 120M forint amit kidobtunk, még hagyján, a probléma az, hogy az ára miatt ragaszkodunk ahhoz, hogy minden meccsen kezdő legyen. Ha mindenképp számolni akarnak vele, akkor Suarezzel kéne váltogatniuk egymást, bár egyelőre hiába öreg a uruguayi, sajnos még mindig sokkal gólerősebb mint Griez. Viszont öreg, és válthatnának félidőket egymással, akkor Suarez is bátrabban futhatna a 45 percében, annyit még bír. Fatival ne váltsák egymást, Fati jobblábasként nyilvánvaló választás bal oldalon, meg gólerősségben is egy osztállyal Griezmann felett van.
Ezeket a nyilvánvaló dolgokat kb mindenki látta Barton és Setienen kívül a világon, remélem hogy Koeman is a "mindenki" csoportjába tartozik.
Egy nagyon merész húzás: Nekem amúgy a középpályán tetszene Griezman, ha már semmit nem lehet kezdeni vele elöl. Nem védekezik rosszul, elég keményen megy egész meccseken, és azért van labdaügyessége. Ő egy bátortalan játékos, nem való gólszerzésre. Tehermentesíteni lehetne a kp-n, ahol úgyis hiányzik egy ügyes középpályás, és ő szeret dolgozni.
Nekem az ideális kezdő a jelenlegi keretből igazolásokat nem figyelembe véve ez lenne:
TS ha felépült
Alba - Lenglet - Araujo - Semedo (Piqué még mindig képes fél évekre, ahol csodásan védekezik, ha épp ilyenje van, akkor nyilván ő kerülne belülre, forma döntsön a 3 belső közt, de Araujo élvezne elsőbbséget)
De Jong, VK-ként, Puig, Couthinho ha itt lesz, ha nem, akkor akár még egy fiatal jöhet, pl Monchu, ha bizonyít, marad, ha nem, akkor nem. Itt Griezman is lehetne.
Elöl Fati - Suarez - Messi, Dembelé Jokerként bárki helyett sérülés esetén/csereként.
Ahová mindenképp igazolnék ebbe a rendszerbe: Alba helyett balhátvéd, azért az az ember jó lenne még, csak nem minden játékpercet végignyomva, mert ilyen futómennyiséggel kimúlt egy jó ideje már. Kell oda egy komolyabb csere, mint Firpo.
Ha elmegy valamelyik jelenlegi középhátvéd, akkor oda valakit, ha nem, akkor nem kell, szerintem a KP nagyobb baj, mint a belső védők kérdése.
1 kreatív, félelmet nem ismerő középpályás jó lövőképességgel és látással.
Egy gyors kilencest.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy