2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Értem, csak ez egy utólagosan megfogalmazott vélemény az eredmény, és a meccs lefolyásának tudatában. Azon a ponton, amikor a tizi jött, még lehetett volna bármi, és a tizi befújásakor mi voltunk éppen felszállóágon. A Real minden alkalommal türelmesen játszik a Camp Nouban, a kezdőjükkel is jobban mentek a stabilitásra, mint mi. Ajándék volt nekik a vezetés, és a kezükre játszott ez maximálisan. Azt csinálhatták, amit elterveztek. A végén hat támadóval a pályán már teljesen mindegy volt, hogy nagy verésbe is beleszaladhattunk volna, nem az volt a döntő.gránit írta: ↑2020.10.25. 11:33:35OK, csak az állítás az volt lentebb, hogy mi voltunk a jobb csapat. Nem voltunk jobbak. Teljesen erőtlenek voltak a támadásaink, az első félidőben Messi jelentett némi veszélyt, a második félidőre ő is visszaesett. A végén egy nagy verésbe is beleszaladhattunk volna, Neto nagyokat védett, a harmadik gól előtt viszont ő is hibázott. Jobbak semmiképp nem voltunk.
Itt konkrétan nem is volt szerintem ilyen vélemény. Ilyenért nem kellene tizenegyest fújni. Néhány napja viszont mezrángatásért kaptunk büntetőt, és egyszerűen nem tanult belőle a csapat, valószínűleg ezután sem fog. Erre már alapból készülniük kellene, hogy fölösleges mezrángatás nélkül védekezzenek. Ha van egy írott vagy íratlan szabály, abból készülni kell. De mi nem készülünk, és ez az igazi probléma, annál is nagyobb, hogy a bíró befújta.
OK, csak az állítás az volt lentebb, hogy mi voltunk a jobb csapat. Nem voltunk jobbak. Teljesen erőtlenek voltak a támadásaink, az első félidőben Messi jelentett némi veszélyt, a második félidőre ő is visszaesett. A végén egy nagy verésbe is beleszaladhattunk volna, Neto nagyokat védett, a harmadik gól előtt viszont ő is hibázott. Jobbak semmiképp nem voltunk.
Itt konkrétan nem is volt szerintem ilyen vélemény. Ilyenért nem kellene tizenegyest fújni. Néhány napja viszont mezrángatásért kaptunk büntetőt, és egyszerűen nem tanult belőle a csapat, valószínűleg ezután sem fog. Erre már alapból készülniük kellene, hogy fölösleges mezrángatás nélkül védekezzenek. Ha van egy írott vagy íratlan szabály, abból készülni kell. De mi nem készülünk, és ez az igazi probléma, annál is nagyobb, hogy a bíró befújta.
Teljesen egyetértek veled.Rob888 írta: ↑2020.10.25. 10:47:43Tisztelt Kluivert! Sajnálom, hogy Messivel kapcsolatban ilyen szélsőséges gondolatok merülnek fel benned!!! Nem nagyon értem, hogyan jutottál ezen következtetésre!!! __Szerintem a játékosokat továbbra is motiválja, hogy vele játszhatnak!!!! A klub iránti hűségét az utóbbi 4 évben folyamatosan bizonyította, amikor 10- ből 9 játékos biztosan lelépett volna és itt hagyta volna a süllyedő hajót! Messi maradt mindenek felett, a szörnyű háttér ellenére akkor amikor már egyedül cipelte a hátán a csapatot!!!!!! Példaértékű!!!!!!!!!!!!! A tavalyi éve sem volt rossz, de a tavaly előtti még világ klasszis volt!! Idén érezte, hogy mennie kell, akkor amikor már a hajó teljesen elsüllyedt és óceán fenekén landolt!!! Még az ő zsenialitása sem tudta megmenteni!!!!!!!!!! Próbálta éveken keresztül, de nem sikerült, túl nagy volt az ellenszél!!!!! Tisztelem, becsülöm ezért a hozzáállásért!!! Ugyanakkor saját karrierjének vége így nem sikerült jól! Beáldozta! Bízott a sikerben, a kiöregedő csapattársaiban, önmagában!! Hibázott, mert sokáig nem látta, nem akarta látni reálisan a helyzetet!! Idén mindenkinek az lett volna jó, ha szándékai szerint távozik! Nagyon-nagyon fáj kimondanom, de így látom! Ő is érzi, tudja ezt ennek ellenére ott van küzd,hajt!! A helyzet az, hogy most van egy közepes(gyengébb) idénykezdet részéről, önmagához képest!! 5 meccs, szinte semmi és máris sokan kikezdték, megkérdőjelezvén lojalitását, moralitást, még a kezdő csapatba állítását is! Furcsa ez nekem, ismerve az elmúlt 15 év futballtörténelmét!!!
Jó csapat nem is vagyunk, ez nem most derült ki. De ha az edzőt még az ág is húzza, és zéró eredményt tud felmutatni, akkor nem lesz az irányában megadva az a bizalom, amelyre szükség van az átmenet levezényléséhez. Ezek miatt jól jönne, ha nem copatna le minket a bíró egy-egy ilyen döntésével. Most kikezdik majd az öreget, és ha nem elég tökös gyerek, most visszarak minden féket a kezdőbe, aztán egyet előre kettőt hátra, láttunk már erre sok példát.gránit írta: ↑2020.10.25. 10:57:15Egy jó csapat nem zuhan össze egy gólos hátrányban. Amelyik csapat egy gólos hátrányban összezuhan, az olyan is. De a mi támadásainkban 1-2-nél sem volt semmiféle veszély. Nincs már csúcs-Messi, akivel annak idején minden hiányosságot el lehetett fedni, mert egyedül megoldotta. Az egyéni villanás senkiben nincs meg. Alba beadásai magasember híján eleve értelmetlenek voltak, ezeket a Madrid könnyűszerrel hárította. A 11-es azért is volt elképesztő, mert kedden pontosan ilyen mezrángatós szituációból kaptunk büntetőt, és nem tanult belőle Lenglet. Ramos műesése komikus volt, de ha tudja, hogy ezért a mezrángatás büntető jár, akkor eleve nem szabadna ilyet csinálnia. A végére annyira elkészült a csapat az erejével, hogy meg is szórhattak volna minket, Neto tartotta meccsben a csapatot (de hogy ő sem klasszis, bizonyította a 3. gól előtti buta hibája). Ez sajnos kuka, úgy, ahogy van, nincs mit szépíteni. Egy Getafét nem tudtunk megverni, a 12. helyen állunk a tabellán.
1. Nem kell minden mondtaod után 15 db felkiáltójel, anélkül is értjük.Rob888 írta: ↑2020.10.25. 10:47:43Tisztelt Kluivert! Sajnálom, hogy Messivel kapcsolatban ilyen szélsőséges gondolatok merülnek fel benned!!! Nem nagyon értem, hogyan jutottál ezen következtetésre!!! __Szerintem a játékosokat továbbra is motiválja, hogy vele játszhatnak!!!! A klub iránti hűségét az utóbbi 4 évben folyamatosan bizonyította, amikor 10- ből 9 játékos biztosan lelépett volna és itt hagyta volna a süllyedő hajót! Messi maradt mindenek felett, a szörnyű háttér ellenére akkor amikor már egyedül cipelte a hátán a csapatot!!!!!! Példaértékű!!!!!!!!!!!!! A tavalyi éve sem volt rossz, de a tavaly előtti még világ klasszis volt!! Idén érezte, hogy mennie kell, akkor amikor már a hajó teljesen elsüllyedt és óceán fenekén landolt!!! Még az ő zsenialitása sem tudta megmenteni!!!!!!!!!! Próbálta éveken keresztül, de nem sikerült, túl nagy volt az ellenszél!!!!! Tisztelem, becsülöm ezért a hozzáállásért!!! Ugyanakkor saját karrierjének vége így nem sikerült jól! Beáldozta! Bízott a sikerben, a kiöregedő csapattársaiban, önmagában!! Hibázott, mert sokáig nem látta, nem akarta látni reálisan a helyzetet!! Idén mindenkinek az lett volna jó, ha szándékai szerint távozik! Nagyon-nagyon fáj kimondanom, de így látom! Ő is érzi, tudja ezt ennek ellenére ott van küzd,hajt!! A helyzet az, hogy most van egy közepes(gyengébb) idénykezdet részéről, önmagához képest!! 5 meccs, szinte semmi és máris sokan kikezdték, megkérdőjelezvén lojalitását, moralitást, még a kezdő csapatba állítását is! Furcsa ez nekem, ismerve az elmúlt 15 év futballtörténelmét!!!
Egy jó csapat nem zuhan össze egy gólos hátrányban. Amelyik csapat egy gólos hátrányban összezuhan, az olyan is. De a mi támadásainkban 1-2-nél sem volt semmiféle veszély. Nincs már csúcs-Messi, akivel annak idején minden hiányosságot el lehetett fedni, mert egyedül megoldotta. Az egyéni villanás senkiben nincs meg. Alba beadásai magasember híján eleve értelmetlenek voltak, ezeket a Madrid könnyűszerrel hárította. A 11-es azért is volt elképesztő, mert kedden pontosan ilyen mezrángatós szituációból kaptunk büntetőt, és nem tanult belőle Lenglet. Ramos műesése komikus volt, de ha tudja, hogy ezért a mezrángatás büntető jár, akkor eleve nem szabadna ilyet csinálnia. A végére annyira elkészült a csapat az erejével, hogy meg is szórhattak volna minket, Neto tartotta meccsben a csapatot (de hogy ő sem klasszis, bizonyította a 3. gól előtti buta hibája). Ez sajnos kuka, úgy, ahogy van, nincs mit szépíteni. Egy Getafét nem tudtunk megverni, a 12. helyen állunk a tabellán.Rob888 írta: ↑2020.10.24. 19:00:11Újra és újra megnéztem a tizit!! Egy ritkán látható bírói tévedés áldozatai lettünk!! Ramos műesése vicc kategória!! Fogta a mezét a francia???? Száz ilyen van egy meccsen a beadásoknál, ez teljesen normális!!!!! Kiábrándító irányba ment el a kezezések és a tizenhatoson belüli szituk megítélése!!!! A gól lélektanilag nagyon megfogta a jobban játszó csapatunkat! Nem tudtunk megújulni! Persze, aki valaha is focizott tudja, hogy ilyen helyzetekben elképesztően nehéz újra nekilendülni! Az idősebbeknek( Messi, Pique, Alba) kellett volna feltüzelni a játékosokat! Az addig nagy kedvel és jól játszó Messi is visszaesett!! A VAR rendszertől pont az ellenkezőt vártuk: igazságosabb bíráskodást!! Semmivel nem lett jobb!!! Az okosok a Spileren pedig a nevüket adják ehhez a vicc tizihez!! Úgy látszik így jó, ne a jobbik győzzön, hanem az aki szerencsésebb a VARos helyzetekben! Abszolút nem érdemelt győzelmet a Real, éppen ezért nagyon nehéz elfogadni!!! Nem beszélve arról, hogy az első félidőben hol volt a VAR amikor Messit agyonrúgták!!!!!!
Várom én is, hogy elengedjük, mert ennek így nem sok értelme van. Haalandot bírnám én is, de nem fog jönni sajna. 75 milla a kivásárlási ára 2022-ben, és fél Európa sorban fog állni érte. Mehet majd a licit, csak nem a Dortmundnak, hanem Raiolának. Akit sem mi, sem Pérez nem szívlel. Sztem sem hozzánk, sem a Realba nem fog így menni, de egy Juve, Pool, PSG lehet, hogy berántja. Mbappé meg Real. Emiatt én örülnék, ha Fati tényleg egy harmincgólos titánná nőné ki magát, mert máskülönben elképzelni nem tudom, ki lesz a gólszerzőnk.Kluivert92 írta: ↑2020.10.25. 08:02:09Szerintem messi mar inkabb lehuzza a csapat moralt mint sem segitene, vigye el januarban a city 100+m -ert. De nem depay kene ide hanem haaland akit 70m koruli osszegert mozditani lehet dortmunbol. Sztem o sokkal jobban beleillene a barca jatekaba. Fati jol jatszott ezen a poszton is de o inkabb szelre valo, kozepen meg eltiporjak a ramos fele favagok.
Ezekben igazad van. Nálam - a már említettekhez visszakanyarodva - azért pozitív az összkép, mert betette ezeket az embereket egy ilyen para meccsen. Amiért kritika érheti egyrészt, az a már felvázolt probléma, amin már elvérzett a két elődje is, és amit neki sem áll módjában megoldani*. Ehhez kellene az a bizonyos sportszakmai projekt sajnos, amit Leonk is hiányol már. Ez van. Amit abszolút benézett, hogy csak a végén cserélt egy nagyot a 80. percen. De az a maradék 10 perc már csak kapkodós-sietős bohóckodásra elég mindig a behozott embereknek, érdemben nem tudnak már akkor hozzátenni.csababarca írta: ↑2020.10.24. 22:26:09értem amit mondasz, de itt most egy olyan szitu volt, ahol Messinek jó volt, a másik három szenvedett, ahelyett lehetett volna egy Messi szenved (úgy is hozza az átlag szintet), és Coutinho-Fati-Dembelé/Trianco mind a posztjukon játszanak, ahol eddig is viszonylag jól teljesítettek.
most nem biztos, hogy egy klasszikuson kellett volna Coutinhot kitenni balra, ahol bebukott már egy szezont, meg Fatit középre, ahol ritkán játszik, meg Pedrit jobbra, holott eddig inkább balon játszott.
szerintem klasszikusan abba a hibába esett, amibe már sok barca edző, hogy "na majd most jól megmutatom mekkora taktikai zseni vagyok" és öngólt rúgott.
reméljük tanult ebből, mert az világos, hogy Fatinak a balszélről való játék fekszik, Coutinho középen hátrébb, Pedri ugyanitt, Messi jobbra helyezkedve de középen, tehát itt ezek hárman ütik egymást főleg. opció lehet Messit kirakni szélre, hátha elvan Dest-el, de ott van Dembelé és Trincao akik szintén jók lehetnek oda.
Bonyolult, mert tényleg fura a keret összetétele, és az hogy nincs középcsatárunk, az megnehezíti a helyzetet igencsak.
Tehát konklúzió nálam, hogy meg akarta mutatni ki a nagyon jó gyerek, majd ahogy látszott a meccs képén, hogy nem jó, akkor se változtatott.
szerintem (persze ez már csak mi lett volna ha esete), félidőben leszedi Busit meg Pedrit, behozza Pjanicot meg Dembelét/Trincaot, és Messi marad középen, Dembelé jobbon, Fati ki balra, Coutinho visszahúzódva középre, talán lőhettünk volna még gólt.