gránit írta: ↑2020.10.25. 11:33:35
OK, csak az állítás az volt lentebb, hogy mi voltunk a jobb csapat. Nem voltunk jobbak. Teljesen erőtlenek voltak a támadásaink, az első félidőben Messi jelentett némi veszélyt, a második félidőre ő is visszaesett. A végén egy nagy verésbe is beleszaladhattunk volna, Neto nagyokat védett, a harmadik gól előtt viszont ő is hibázott. Jobbak semmiképp nem voltunk.
Itt konkrétan nem is volt szerintem ilyen vélemény. Ilyenért nem kellene tizenegyest fújni. Néhány napja viszont mezrángatásért kaptunk büntetőt, és egyszerűen nem tanult belőle a csapat, valószínűleg ezután sem fog. Erre már alapból készülniük kellene, hogy fölösleges mezrángatás nélkül védekezzenek. Ha van egy írott vagy íratlan szabály, abból készülni kell. De mi nem készülünk, és ez az igazi probléma, annál is nagyobb, hogy a bíró befújta.
Értem, csak ez egy utólagosan megfogalmazott vélemény az eredmény, és a meccs lefolyásának tudatában. Azon a ponton, amikor a tizi jött, még lehetett volna bármi, és a tizi befújásakor mi voltunk éppen felszállóágon. A Real minden alkalommal türelmesen játszik a Camp Nouban, a kezdőjükkel is jobban mentek a stabilitásra, mint mi. Ajándék volt nekik a vezetés, és a kezükre játszott ez maximálisan. Azt csinálhatták, amit elterveztek. A végén hat támadóval a pályán már teljesen mindegy volt, hogy nagy verésbe is beleszaladhattunk volna, nem az volt a döntő.
Ez a mezrángatás meg olyan dolog, hogyha csinálja a védő, akkor idióta, ha meg teljesen tisztán játszik, akkor meg túl puha, meg mindent enged a támadónak. Ilyeneket minden védő csinál, a probléma így megint arra szűkül, hogy a szabályokat nem tartatjuk be konzekvensen. Ez olyan, mint a kapusok tizenegyesvédései. Elvileg van a szabály, hogy a kapus a labda elrúgása előtti pillanatban nem mozdulhat el a vonalról*. Ez is olyan szabály volt, amit hol betartattak a bírók, hol nem. A kapusok rendre lesz.arták emiatt, és kirohantak a kapuból már a labda elrúgása előtt, így lényegében szabálytalanul előnyhöz juttatva magukat. A bíró általában nem szólt érte, csak néha jött egy-egy sporttársra rá, hogy betartassa.
Összességében ez egy 50-50 meccs volt, amiből a Real jött ki jobban. Valójában éppen mostananában nekünk volt több ilyen meccsük ellenük, hogy egál volt nagyjából a két csapat, de utána mi győztünk kiütéssel. Én két dolgot vittem el útravalónak:
1. Remélem, nálunk folytatódik a fékek kirakása, ezúttal Lenglet-vel terítéken,
2. Remélem, akkor mostantól betartatjuk a szabályt, és befújjuk a meccsenként 10 jogos tizit ilyen szituációkból (nem fogják).
A 2. pont apropóján különösen megmosolyogtató lenne, ha a Real következő meccsén - a most kiharcolt 3 pont - azáltal válna semmissé, hogy egy Alavés, Betis ellen valami hasonló semmit befújnának a Real ellen, az ellenfél meg ráülne az 1-0-ra, semlegesítve az egyébként nullgólos gagyi támadósorukat. Az aztán a sors meglehetősen keserű iróniája lenne. Ilyen pedig ezek szerint BÁRMELYIK meccsen megtörténhet.
*most már csak az egyik lábának kell érintenie.