És mekkora meccset játszott megint, relatíve csendben. Adott vagy 3 "gólpasszt", amit nem lőttek be, az első gól előtti indítása szintén olyan, amit csak ő, vagy kb még 3-an tudnak rajta kívül a világon (az egyikük itt van Barcelonában, csak sosem játszik), a 2. gól előtt végigsöpört a félpályán egy olyan kényszerítőt közbeiktatva, amit Braithwaite még el is rontott, de még az sem számított, csak ment tovább, és előkészítette a következő gólt... sőt, még a végére odabiggyesztett egy igaz Messi-gólt is. Szerintem megint odavert egyet azoknak, akik szerint ő lehúzza a csapatot...

Nem mondom, hogy nélküle nem verte volna meg a Barca az Osasunát, mert azért elég jól asszisztált nekünk a pamplonai együttes, de egyáltalán nem biztos, hogy igen. Én még nagyon hiszek benne, egyre jobban játszik, szép lassan beindult az akciógólok sora is, a régi vezetőség elment, Griez interjúja után szerintem elásták a közéjük ékelődött kimondott vagy inkább kimondatlan ellentétet, a védelemnél látszik a fény a sötét időkben az alagút végén, tavaszra még simán összeállhat egy addigra kis rutint szerzett Araujo - Mingueza, akiken azért nem söpörne úgy át egy topcsapat a BL-ben sem... Griez is kezd beindulni, Dembélé is, Cou is, bár ő most 1-2 meccsen nem annyira villogott, mint év elején, de ennek tán a sérülés csak az oka. A végén még Braith is lassan elkezd az utolsó éves öregedő Suarez nyomdokaiba lépkedni, és mintha éreznék is egymást valamennyire.
Ezek ha kitartanak, talán nyújtanak majd annyi koncepciót, amennyit elvár, hogy itt fejezze be a karrierjét.
Ja, és persze, amit beszéltünk már többször, főleg gránit-al, nagyon örültem, mikor Messit a szélen láttam kezdeni, és be is igazolódott a sejtésünk, egész más minőségi szintet tudott ott lehozni. És így mikor középre lépegetett néha, annak is volt súlya, mert kicsit váratlanabb volt, csúszott is a védelem, és nem lógott a nyakán a felezővonaltól kezdve 4 pincsikutya.
Remélem, Koeman is észrevette az összefüggéseket...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy