2020.12.10. 14:17:09
Szerintem ha a legjobb jelenlegi Juve kezdőt és a legjobb jelenlegi Barca kezdőt összevetnénk egy igazságos kalkulátorral, hogy milyen eredménynek kéne kijönnie, pláne itthon, akkor olyan 3-1 lenne a realitás nekünk. Esetleg 3-2, vagy 4-2 ha Ronaldo jó napot fog ki és belevesszük, hogy azért a mostani csúcsvédelmünk sem egy 2007-es Milan-téma.
Messi-Ronaldo viszonylatban: Ronaldo sem túl jó már, ha kap két tizit, nyilván belövi, mert fejben jó, és amőgy is jól rúg, de amúgy már nem akkora sztár, hogy egyedül meccseket döntsön el. Messi még sokkal jobb, és kétlem, hogy a nyári ügy miatt nem tud gólokat rúgni. De még így is kioszt peresze meccsenként vagy 5 gólpasszal felérő lasztit. Igenis az edző hibája a motiválatlanság, az edző hibája, hogy nem ad mellé játszótársat és befejező csatárt a megfelelő módokon és megfelelő formációban, hogy mindig középen erőlteti (szinte, mostanság 1-1 alkalommal félmeccsekre legalább kirakta jobbra).
Védelem: Egy sérülésmentes csúcsvédelemben jobb lenne a Juve, de jelenleg Araujo és Mingueza simán hoznák a szintjüket, ha lenne mögöttük egy nagyobb adag meccs, pláne együtt ketten. De itt még elfogadom a Juve enyhe előnyét
Kp: nehéz beszélni róla, mert nálunk nincs, és ez is edzői hiba. Két nem szűrő ember szűr, előttük 1-2 irányíró kp-s csatárként szerepel, közben van Puigunk, Alenánk, Coutinhonk - mennyire jó lenne ő már 4-3-3-ban vagy 4-4-2-ben középpálya középső részén van kicsit bal oldalán... Szerintem egy normál edzővel egy normál középpályánk sokkal erősebb, mint a Juvé-é
Támadósor: A Juve 9-es jobb, mint a miénk, Braith nem egy Morata, de azért eddig bizonyított a kevés percében annyira, hogy játszhatna. De összességében a támadóharmadunk tutira erősebb elméletileg.
De ugyanez volt a Real ellen, ahol talán a legnagyobb baklövései követte el már a kezdő felállításától a lefújásig, és ez az ő esetében nem éppen semmiség. A realitás egy 3-1 volt ide, és nem ez lett belőle.
Ezeket azért írom, mert szerintem ezekből a meccsekből nyilvánvalóan kirívik, hogy ez nem a két csapat állománya közti különbség, hanem a két edző közötti, ráadásul úgy, hogy Pirlo nem tett még hozzá semmit a Juvéhoz, sőt. Itt egy közepesen gyenge formában lévő topcsapat és egy edző által rothadásig bomlasztott topcsapat játszott egymással. Én a játékosokat lassan elkezdeném teljesen felmenteni, még Lenglet-t is, aki azért a korábbi érákban ennél sokkal jobban játszott, és látszik, hogy mindenkivel együtt mentálisan a padlón van, és még túl sem vagyunk egy Pool elleni összesített 2-13-on. (Oké, Lenglet amúgy sem top védő, de nem ennyire gyenge, mint mostanság, az tuti)
Koeman-tól remélem még egyenes kiesés előtt búcsúzunk, megköszönjük neki, hogy legalább egy kis erőnlétet rakott a csapatba, de mivel ezen kívül konkrétan minden húzása rossz volt, ez még egy hangyányit sem menti őt fel ettől a gyötrelemtől, amit leművelt felállás, kezdők, cserék, indokolatlan játékosimádatok és mellőzések, pedagógia, viselkedés, interjúkban játékosok irányába történő felelősséghárítás szempontjából. Azért még a tartalékosabb keretünk is top3 szint a spanyol ligában, és egy ilyen csoportban csoportelső a BL-ben, és mondjuk negyeddöntőig el kéne ott menni stabilan úgy, hogy akár lenne esély még egy körre is. Ezzel szemben örülünk, hogy felsőházasak vagyunk, 2-ak lettünk a csoportunkban, és lehet, kapunk majd egy Pool-t vagy Bayernt vagy valakit akik már az elején kipofoznak minket, ráadásul kétmeccses lesz már várhatóan, ahol nem lehet szerencsénk 90 perc alatt.
kb két éve Angol-Spanyol-Olasz meccseket nézek, német-francia összefoglalókat minden héten, életemben nem láttam még ennyire gagyi edzőt Duncan Fergusonon kívül, aki egy elmebeteg volt tavaly rövid ideig az Evertonnál, és többek közt bevitte Moise Kean-t a 70. percben és lecserélte a 88.-ban, de volt még ilyen húzása, illetve Giampaolon kívül, akivel a Milan tavaly kb kiesési rangadókat vívott tavaly ősszel, most meg a Torino-t züllesztette le ugyanígy. Nálam kettőjük után a legrosszabb edző, akit az elmúlt 1,5-2 évben láttam.
Tőlem bárki jöhetne szinte a helyére. Jó lenne egy top edző, mint Pochettino, de ha nem, azt sem bánom. Legyen olasz vagy német, spanyolnak örülnék a legkevésbé, hacsak nem egy Xavi jönne - akit idén még sajnálnék. Az se zavarna, ha 2-3 hete lenne csak az egyenes kiesés előtt, akkor is komolyabb játékerőt képviselnénk. Amúgy akár Valverde is jöhetne vissza 1-2 évre még sűrű bocsánatkérések után, amiért elküldtünk olyan szezonok után, ahol hoztuk a bajnokságokat, 18-ban ugye gyakorlatilag veretlenül, a B-csapatunkkal kaptunk ki az utolsó forduló környékén, és triplákra is voltak esélyeink. És szerintem nem sokat esett vissza az állomány.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy