csababarca írta: ↑2021.01.06. 23:12:58
vidra írta: ↑2021.01.06. 23:08:51
Keserű az egészben a helyzetkihasználás. Nézzetek meg egy Eto'o válogatást! Na ő mindig bevágta, ha a kapu közelébe került a labdával. Most nagyon messze vagyunk ettől. Jó helyzetkihasználással BL-t lehet nyerni!
Amúgy ez egy pszichés, mentális képesség, hogy amikor ott vagy a kapussal szemben, le tudod lassítani az időt és képes vagy a megfelelő döntést hozni. Nagyon híján vagyunk ennek.
Fura lenne ha egy válogatásban a kihagyott helyzetei lennének.
Én meg emlékszek olyanokra elég élénken, hogy gólkirályt akartak csinálni belőle, de még a tizit is mellérakta, meg mindent kihagyott az utolsó fordulókban.
Ettől függetlenül igaz amit írsz, van hova javulni helyzetkihasználásban, de Eto’oval példálozni meredek picit.
Én ezzel nem értek egyet, mármint nyilván be lehetne lőni és lezárni a meccseket, de összeségében a Barca lőtte a legtöbb gólt így is, a mai futbal egy stabil védekezésnél kezdődik, és lehetne menni 8 gólos meccsekre is, mint régen, de azok az idők elmúltak, ha a Barca 100%-os lenne helyzetkihasznállásban, akkor is kikaptunk volna jópárszor, mert a gond az, hogy ha nem dominálunk, nem tudjuk lereagálni. Ez már Guardiola óta létezett, csak akkor sokkal jobban domináltunk, ahogy múlt az idő, kopott a taktika, és a játékosok is egyre többször kellett volna helytállni hátul és középen, ami előtte sem ment mindig, minőségi játékosokkal sem, most meg aztán
Ez a Barca addig él, amíg KP-n nem kell komolyat szűrni sebbeségben, és amíg nem eresztünk rá a védelemre egy minőségi támadokból álló 40-50%-ban labdát birtokolni képes csapatot.
Persze más lenne a helyzet, ha itt lenne Neymar, Haaland, vagy Mbappe és Messivel valóban több gólt lőnének, mint amennyit kapunk, főleg amíg rájuk figyelnek sem támadnak, de jelenleg én egy védelemről álmodok, meg egy középcsatárról, már bőven elég lesz az is.