2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Igen, vannak, akik visszaélnek a művészet adta szabadsággal, attól még az üres festővászon is lehet művészet. A művészet egy sokkal összetettebb terep annál, mint ahogyan azt az egyáltalán nem ide illő, kőegyszerűségű példával leírod. Az, hogy egy fal ferde vagy sem, egzakt dolog, le lehet mérni, és ahogy mondod nem kell hozzá kőművesnek lenni. A művészeti tárgyakat bemutató intézmények kiállítási anyagainak kiválasztásáról ellenben te magad mondtad, hogy egy szakmai döntés (vagy az kéne, hogy legyen). Egyértelműen lejön, hogy nincs szaktudásod, mégis szakmai értékítéletet vonsz, mindezt nagy arccal és fölényeskedő stílusban. Remélem a kórházban nem ugatsz be az orvosnak, hogy azt nem úgy kell. Attól nem vagy buta, hogy nem érdekel vagy nem érted a művészetet (ez max. egyfajta műveltség), hanem attól, hogy butaságokat beszélsz.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.11. 19:38:46Most arról a művészetről van szó, ami az üres festővászonba is belemagyarázza a rejtett értelmet?![]()
![]()
Hagyjuk már a baromságot. Be kell vallani szépen, hogy a szépművészeti múzeum társadalompolitikai ügyekben foglal állást. Nem kell kőművesnek lenni ahhoz, hogy lássad, ha ferde egy fal.
![]()
Echte baloldali párt egyedül a Párbeszéd. A Mi Hazánk echte harmadikutas. A többi párt gazdaságilag alapvetően mind jobboldali (vagy neoliberális, ha úgy tetszik) álláspontot képvisel - bár maga a NER-rendszer nagyon furcsa hibridje a szocializmusnak és kapitalizmusnak - , társadalompolitikailag meg ugye vegyes köztük a kép.
persze, egyetértek.sansz írta: ↑2021.01.12. 10:06:05
Mondjuk az erdélyi meg a vásárolt ukrán szavazatokkal eleve Viktorék voltak "megtolva".
Szerintem amúgy lehet az amerikai kormányzat tényleg fog magyarország ellen lépéseket hozni, mert bőven túlmentek Viktorék a határon. Ha nem teszik, az precedens esetlegesen többi európai vezetőnek is,hogy nyíltan provokálhatnak,nem lesz semmi bajuk, sőt,még politikai előnyt is kovácsolnak. Semmilyen más okból nem tényező Magyarország, de emiatt mégis az. Nem vagyunk egy Törökország, amit ha utálnak is, túl fontos partner, hogy felrúgjanak minden kapcsolatot. De szerintem nem is ez a veszélyes, mert az USA azért annyira nem fontos partnerünk. Viszont az oroszoknak sem az fájt,hogy amerika nem kereskedett velük(és ez micsoda hazugság, alig csökkent a két ország közti forgalom) viszont az EUt rövidpórázon tartva tényleg behúzták a kéziféket.
Nekünk is az fog jobban fájni,ha mondjuk a németeket veszik rá, hogy fogják vissza a kereskedelmet, ne legyenek új beruházásaik itt stb. Na ezt fogjuk legjobban megérezni. De őszintén, minden józan ember tudta, hogy a potrohos vezetőnk agresszív különútjainak az lesz a vége,hogy a végén mi szívjuk meg. És minnél különcebb, diktatórikusabb a rendszer, annál fájdalmasabb (nekünk) a vége,mert ezek a rendszerek falig mennek.
Mondjuk az erdélyi meg a vásárolt ukrán szavazatokkal eleve Viktorék voltak "megtolva".csababarca írta: ↑2021.01.11. 23:31:07
Jujj.
Szóval meg lesz tolva a baloldal.
Ez miért baj a magyaroknak?
Ez a fidesznek probléma, mert félnek a hatalomvesztéstől. Mint mindenki aki a hatalmon van, ez normális egyébként.
Dehogy csak kontráznak, ugyan már.
Az a baj, hogy már Te is, aki nem itt szemtől szembe a pofájába kapja a kormány hazugságait is így gondolkozol, hogy minket mindig mindenki, de főleg a liberális nyugat bánt, és rosszat akar.
Aki itthon van, attól megértem, hiszen a fidesz/kormány/OV folyton mindenben azt kommunikálja, hogy minket magyarokat (ugye tudjuk mivel elmondták hogy magyarok alatt ők a szavazóikat értik) bántanak, gáncsolnak, akadályoznak, de majd MI megvédünk titeket, ellenállunk a támadó Nyugatnak!!!
Ez a szemlélet, az a baj, hogy ezen a szemüvegen keresztül értelmezitek a történéseket.
De ha 2-3 év múlva visszatekintünk mi változást hozott Biden elnöksége nekünk (pl kivonul az a kb 1500 amcsi cég innen, vagy beszüntetik az export/import forgalmat a két ország között, megnehezítik a magyaroknak a kiutazását, stb) akkor majd igazat fogok neked adni utólag, és még elnézést is kérek.
Pont ezért kérdeztem én hogy:Atlantis írta: ↑2021.01.12. 07:59:50Megszokás és gyűlölet alapján. Aki nem ért egyet veled, vagy az általad támogatott párttal, azt automatikusan besorolod azt általad támogatottnak vélt oldal ellentétéhez.
Már rég nincs ezeknek ideológiai alapja, vagy köze a valósághoz, hogy ténylegesen "baloldali" vagy "jobboldali" pártok.
Megszokás és gyűlölet alapján. Aki nem ért egyet veled, vagy az általad támogatott párttal, azt automatikusan besorolod azt általad támogatottnak vélt oldal ellentétéhez.
Jujj.Nero. írta: ↑2021.01.11. 23:13:26Nem fognak minket tankokkal lerohanni, de bármennyire is nem kenyerem a Fidesz vagy Rákay Philip, https://fb.watch/2Yxjkl6wMi/ ebben a videóban nem mond akkora hülyeséget. Rendesen meg lesz tolva a baloldal.És ez miben érint minket, “hogy” dumálnak?
Egyébként szerintem Orbán, Kovács vagy Szijjártó “csak” kontráznak, általában a másik oldal kezdi a szurkálódást, bele okoskodást.
Nem fognak minket tankokkal lerohanni, de bármennyire is nem kenyerem a Fidesz vagy Rákay Philip, https://fb.watch/2Yxjkl6wMi/ ebben a videóban nem mond akkora hülyeséget. Rendesen meg lesz tolva a baloldal.És ez miben érint minket, “hogy” dumálnak?
A gyerekek sosem voltak szimpatikusak, ők mindig túl tolták, főleg az idősebb ráadásul nem is áll jól nekik.ilyen vezetők, akik a saját szavazóikat is megfenyegetik hogy menjenek értük "harcba":
csababarca írta: ↑2021.01.11. 22:06:15És ez miben érint minket, “hogy” dumálnak?
Az nem számít, hogy a gyógyegér Szijjártó szólogat be nonstop, vagy Orbán a kossuth rádióban mutogat nyugatra állandóan, de ha ránk egy rossz szót mondanak, akkor jajj nekünk?!
Vagy az rendben volt, hogy Lázár kiment Bécsbe egy “bemutató” videót forgatni?”, lejáratva Bécs városát?
Az kb olyan volt mint ha idejönne egy amerikai és a hős utca alapján ítélné meg Budapestet, vagy Kőbánya alapján.
Bírom az ilyen önérzetességet, hogy ránk ne mondjanak semmit, de mi kategorizálunk, meg mutogatunk nyugatra hogy ott mi van bezzeg.
Amerika ugyanúgy állt hozzánk az Obama éra alatt meg Trump alatt is, és ez nem fog változni, porszem vagyunk a gépezetben.
És ez miben érint minket, “hogy” dumálnak?
Talán mert azok a diktátorok nem sértették meg az érintett oldalak szabályzatát napi szinten (amit mindannyian elfogadtunk a regisztrációkor)? Esetleg mert ők nem uszítanak azon keresztül több millió embert agresszióra? Csak így első tippre.Nero. írta: ↑2021.01.11. 20:51:17Nem, ebben valóban benne volt mert már hetek óta hergelte a népet, de azt nem értem hogy ha őt törlik, akkor ilyen iráni diktátorok meg társai miért maradhatnak?dévid villa írta: ↑2021.01.11. 20:45:05Nekem eddig nem volt problémám a Trumppal, de a jelenlegi helyzetben ne mentegessük márörüljön az ürge, ha annyival megússza ezt, hogy törölték a Twitterét.
Nincs torz képük szerintem. Ránk akarják erőltetni ezeket az új progresszív “gondolkodást.” Pl. hogy merészeljük nem beengedni a migránsokat, stb.
Nem, ebben valóban benne volt mert már hetek óta hergelte a népet, de azt nem értem hogy ha őt törlik, akkor ilyen iráni diktátorok meg társai miért maradhatnak?dévid villa írta: ↑2021.01.11. 20:45:05Nekem eddig nem volt problémám a Trumppal, de a jelenlegi helyzetben ne mentegessük márörüljön az ürge, ha annyival megússza ezt, hogy törölték a Twitterét.
https://www.google.co.uk/amp/s/www.expr ... -video/ampVeidt_madridista írta: ↑2021.01.11. 19:38:46Most arról a művészetről van szó, ami az üres festővászonba is belemagyarázza a rejtett értelmet?![]()
![]()
Hagyjuk már a baromságot. Be kell vallani szépen, hogy a szépművészeti múzeum társadalompolitikai ügyekben foglal állást. Nem kell kőművesnek lenni ahhoz, hogy lássad, ha ferde egy fal.
![]()
Kismillió éve egy betűt nem írtam, de ezt már nem bírom. Amiket a művészetről írsz, sugározza rólad, hogy kicsit se konyítasz hozzá. Számtalan alapon, számtalan megközelítésből és számtalan okból ki lehet állítani még egy tök hétköznapi tárgyat is úgy, hogy az adekvát legyen egy múzeumban/kiállító helyen/olyan intézményben, ahol egy kiállított tárgyat műtárgyként értelmezünk. És van egy rakás, köznapi értelemben vett műtárgy (pl festmény), aminek semmilyen művészi értéke nincs. De nagyjából arról van szó nálad, hogy az igazságot magasról letojod, az a fontos, hogy megmagyarázd, hogy igazad legyen. Ehhez még úgy is teszel, mintha értenél valamihez, amihez nem is, és saját magad meghúzod benne a SZAKMAI mércét.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.10. 20:38:04Annak, hogy mit állítanak ki egy múzeumban, semmi köze a művészi szabadsághoz, az egy kulturális dolog és legfőképp egy szakmai döntés. És ezzel van a gond is. Nem kell az álnaivitás, mindenki tudja, hogy nem szakmai alapon állították ki a képet.
Én annnyira nem kenem a festményeket, szóval ez bitzon kijelenthető, hogy a téma, és a kvitelezés nem elég érdekes, tehát kizárólag propaganda lehet? De zsír ha rajtam kívül mindenki elég felkészült a témában, és "tudják"...Veidt_madridista írta: ↑2021.01.10. 20:38:04
Annak, hogy mit állítanak ki egy múzeumban, semmi köze a művészi szabadsághoz, az egy kulturális dolog és legfőképp egy szakmai döntés. És ezzel van a gond is. Nem kell az álnaivitás, mindenki tudja, hogy nem szakmai alapon állították ki a képet.
A Da Vinci kódról is sokan elhitték, hogy az egyház titkolja Krisztus vérvonalát, akkor vegyük elő Dann Brownt hogy "ilyet többet ne csinálj!"Veidt_madridista írta: ↑2021.01.10. 20:38:04Írtam, hogy kering ezzel kapcsolatosan egy konteó. Ami egyébként hatalmas hülyeség, hiszen a korbabeli leírások és ábrázolások egyértelműen cáfolják.
Annak, hogy mit állítanak ki egy múzeumban, semmi köze a művészi szabadsághoz, az egy kulturális dolog és legfőképp egy szakmai döntés. És ezzel van a gond is. Nem kell az álnaivitás, mindenki tudja, hogy nem szakmai alapon állították ki a képet.
Írtam, hogy kering ezzel kapcsolatosan egy konteó. Ami egyébként hatalmas hülyeség, hiszen a korbabeli leírások és ábrázolások egyértelműen cáfolják.Atlantis írta: ↑2021.01.08. 17:55:14Amúgy a hapsi sem szimplán lefestette feketének:
His video Synapse (2004) was developed as a part of his “Black Beethoven” series, which explores the myth of Ludwig von Beethoven being black, as he had Moorish ancestry. In the work, Adkins presents a portrait of the iconic composer that slowly morphs into that of a young black man with short dreadlocks and back again. The repeated transformation of the image conveys Adkins’s unwillingness to settle the debate on Beethoven’s race. He explained, “I hope to generate a sense of seeking in the audience…. You can then fill in the gaps and participate in history in your own way."
"Az egy dolog, hogy egy retard ennek ellenére csinál róla egy alternatív valóságot bemutató festményt, a művészi szabadságba belefér."
Jézus egy misztikus történelmi személy, és nem csak a fehér emberek számára bír kulturális jelentőséggel. Igen, ebben az esetben teljesen megértem, hogy egyes kultúrák a saját képükre formálják, hogy könnyebben azonosulni lehessen vele. Beethoven azonban a modern korban élt, számos korabeli leírás és ábrázolás bizonyítja, hogy fehér volt. Kulturálisan sincsen semmi köze a feketékhez. Az egy dolog, hogy egy retard ennek ellenére csinál róla egy alternatív valóságot bemutató festményt, a művészi szabadságba belefér. Az egy másik dolog, hogy ezt a BLM később felkarolja, meg hogy twitteres konteók születnek róla. Ez simán emberi hülyeség. Na de az, hogy ezt ki is állítják a szépművészeti múzeumban, már egy egészen más szint. Egyértelmű politikai propaganda, aminek már a történelem és a valóság sem szab határokat.
bennem már tuti ott van a csipsz, azért maradok tudatlan.
"Adkins' video 'Synapse' was developed as a part of his 'Black Beethoven' series, which explores the myth of Ludwig von Beethoven being black"Veidt_madridista írta: ↑2021.01.08. 14:12:00
Hát én ezen például jót röhögtem: https://www.rt.com/op-ed/510143-beethov ... 250-black/
És ezt a förmedvényt a brüsszeli szépművészeti múzeumban állították ki.![]()
És az belefér, hogy Jézus tökéletes kaukázusi emberként van ábrázolva, miközben valószínűleg jelenleg a határon sem engednénk be olyan arab feje volna?Veidt_madridista írta: ↑2021.01.08. 14:12:00Hát én ezen például jót röhögtem: https://www.rt.com/op-ed/510143-beethov ... 250-black/
És ezt a förmedvényt a brüsszeli szépművészeti múzeumban állították ki.![]()