Leon írta: ↑2021.02.05. 07:11:38
Engem már nem érdekel ez az egész, majd megunják.
Más: Segítségétek kérnék olyanoktól akik rendszeresen futnak.
A testépítés (szerencsére van egy kis saját termem ahol tudom nyomatni) mellett idén elkezdtem rendszeresen futni. Heti átlag 5 napot futok, 8/km nap és olyan 35-40 perc alatt tolom le.
Vannak faja futócipőim de a térdem oldalsó meg elülső része eléggé ki van és rohadt idegesítő mert hiába bírnám a tempót a folyamat fellépő tompa fájdalom miatt vissza kell vennem nyugdíjas tempóra a sebességet.
Tudom vegyek vissza, pihenjek,ne fussak betonon, stb. De nem bírom ki hogy ne menjek, nem érdekel a -10 meg a szakadó eső sem, alig várom az estét a meló végét amikor nekiindulhatok.
A szófsásom lényege: mi az ami segíthet? Fáslizás, valami krém, bármi?
Vagy kussoljak és pihenjek mi?
Én is nagyjából ezzel a 4:30-as kilométeridővel futok, és nekem is ilyen 6-10 km között mozog a napi táv. Most a téli hónapokban jóval ritkábban fordul elő, mert nagyon hidegben nem szeretek kimenni. A térdízületeknek kifejezetten rosszat tesz a hideg, de amúgy teljesen megértelek, ha bírnám, én is mennék minden nap, mert a jelelegi helyzetben olyankor érzem, hogy élek

(én március óta itthonról dolgozom, eléggé ingerszegény minden) Tegnap pont mentem egy nyolcast, felemelő volt két hét után...
Mikor nagyon elkapom a fonalat, próbálkozom én is a mindennapi futással (legutóbb nyáron volt ilyen), de ilyenkor a 3-4. nap már szenvedős nagyon, egyszerűen fájnak a lábaim, és nem bírok többet. Van egy versenyszerűen futó kollégám, aki néha szokott tanácsokat osztogatni az érdeklődőknek, és ő is mindig azt mondja, hogy pihenni muszáj. A pihenés lehet lazább nap, amikor mondjuk kevesebbet futsz, és/vagy lassabban, de talán a legcélszerűbb az, ha 3-5 naponta van egy szünet. Alapvetően a mindennapi futás azoknak való, akiknek az életmódja is ehhez hangolt (táplálkozás, alvás tudatosan, stb).
Csak, hogy valami használhatót is mondjak (mert az eddigi a szokásos szentbeszéd volt, én is tudom

):
https://benu.hu/shop/richtofit-sport-ge ... ktiv-125ml.
Nekem ez nagyon bevált, melegít és hűsít egyszerre, teljesen el tudja lazítani a lábamat. (Viszont amíg nem mostál kezet alaposan utána, addig a WC közelébe se menj!

)