Subinho írta: ↑2021.02.17. 09:03:40
Amikor legutóbb a PSG-től kaptunk 4-et a visszavágóra felszívta magát a csapat és azóta az már történelem. DE! Az a csapat fel tudta szívni magát! A mostaniban ennek szikrája sincs! Akkor vitték a csapatot olyan játékosok, mint Neymar, vagy Iniesta és nem csak Messi volt!
Sajnos fejétől bűzlik... ilyen sótlan, semmilyen edzőnk kb. Tata óta nem volt. Semmiben nem jó. Max. a fiatalok beépítése, de abban meg nincs más lehetősége. Legelőször kellene ide valaki, aki össze tudja kapni ezt a brigádot. Nekem Ancelotti lenne kézenfekvő, nemegyszer ment ő tüzet oltani és jó eredménnyel, most pl. az Evertonnál. Tud motiválni és taktikus, ellentétben Koemannal, akinek taktika nulla, motiváció nulla, ha szerencséje van és jól nyúl bele, akkor 5-1, ha nem, akkor fordítva. De említhetném Allegrit is, aki alól folyamatosan eladták a fél csapatot, mégis zsinórban nyerte a bajnokságot. Most meg a Juve is szenved, 4. a Serie A-ban. Más téma, hogy az ő stílusa nem feküdne a csapatnak.
A védelemből minél előbb el kell távolítani az Umtiti, Lenglet, Piqué hármast, bármi áron és Araujo mellé kell valaki, aki felnő mellé, illetve kell 3. védő is (Mingu 4.-nek jó). Én Dest-től sem vagyok elájulva...
Középpályán ugyanezt a helyzet a Busquets, Pjanic kettőssel, bármi áron megszabadulni tőlük, csak ballaszt. Coutinho meg nem tudom, 3. esélyt megkapja-e, vagy ha felépül, akkor próbáljuk értékesíteni?
Elöl... Griezman kb. azt nyújtja, mint Ronaldinho az utolsó éveiben, szenved, nem megy neki, néha felvillan, akkor csettintünk, aztán megint semmi... Ennyi pénzért és ekkora bérért ez nagyon kevés. Dembelé szintúgy, örülünk, hogy mer cselezni, de lássuk be, ezeknek kb. a fele bejön, másik fele nem (lehet kevesebb) és kapura veszélytelen, nincs esze a focihoz, ha jól találja el, akkor bomba gól, ha nem, akkor lelátó (sajnos ez a gyakoribb). Kb. a Nice-ben elbohóckodhatna, de komoly csapatban sztem nem tényező. Trincao sem szint, de őt kb. cserének vettük, arra talán jó.
És akkor Messi. Annak örülnék, ha maradna és részese lenne egy újabb siker projektnek, de erre jelenleg egyre kevesebb esélyt látok. És valljuk be, ha elmenne, érthető lenne.
Kivel lehetne akkor tervezni? Jelenleg is van egy alap, amire lehet építkezni és 1-2 év múlva újra tényező lehetünk Európában: TS, Araujo, De Jong, Pedri, Puig, Fati, rájuk lehet alapozni, de láthatjuk ez egy fél csapat (se). Pénz nélkül sajnos nem tudunk melléjük megfelelő és minőségi játékosokat hozni, pedig alapból kellene legalább 2 védő, 2 kp, 2 csatár. Garcia és Depay neve a kalapban, de ők még kevesek lennének ide. Nem csak mennyiségben, szerintem szintben is.
AC Milan ver. 2. Nekik évekbe telt, mire túlléptek a Dida, Maldini, Nesta, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaká, Inzaghi, Shenchenko csapaton. Mekkora nevek ezek is, Te jó Isten!