Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Hát igen. A nyáron Messi után egyértelműen Puig volt a legjobbunk (Fati-val még lehet vitatkozni, más poszt). Miatta volt élmény nézni a Barcát. Amikor a Bayern ellen mindketten kikerültek a kezdőből, már eldőlt, hogy nagy verés lesz, mert eltűnt a támadópotenciál a játékunkból, és nekik előzetesen gondolkodva is minimum 4-et kellett volna vernünk, hogy egyáltalán esélyünk legyen. Így is lett. Most is így van nagyobb csapatok ellen - Fati nyilván sérülés miatt nincs.Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 13:30:22Igen egyetértek. Baromira sajnálom egyébként Puigot, hogy ennyire jegelik. Covid miatti leállás után még Setiennél élmény volt nézni a játékát. Nekem hatalmas kedvencem. Azt a posztot így kell játszani , ahogy Puig, meg kell próbálni gyilkos passzokat adni még akkor is , ha benne van a hiba. Baromi jó ritmusváltásai vannak, nagyon jó összjátékban. Én mostmár inkább velük próbálkoznék. Nekem nagy kedvencem volt egyébként régen Busquets is, de sajnos topcsapatok ellen jelenleg nem tudjuk felvenni a versenyt, úgyhogy én inkább a De Jong- Pedri - Puignak adnék több lehetőséget. Lehet megennék Pedrit , de sajnos szerintem Busquetset méginkább megeszik.
De Jongnak kéne Busi helyén játszania, nem Pedrinek szerintem, de ez a 3as lenne az álom kp az biztos.Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 13:30:22Igen egyetértek. Baromira sajnálom egyébként Puigot, hogy ennyire jegelik. Covid miatti leállás után még Setiennél élmény volt nézni a játékát. Nekem hatalmas kedvencem. Azt a posztot így kell játszani , ahogy Puig, meg kell próbálni gyilkos passzokat adni még akkor is , ha benne van a hiba. Baromi jó ritmusváltásai vannak, nagyon jó összjátékban. Én mostmár inkább velük próbálkoznék. Nekem nagy kedvencem volt egyébként régen Busquets is, de sajnos topcsapatok ellen jelenleg nem tudjuk felvenni a versenyt, úgyhogy én inkább a De Jong- Pedri - Puignak adnék több lehetőséget. Lehet megennék Pedrit , de sajnos szerintem Busquetset méginkább megeszik.
Elképzelésem sincs, miért nem történt ez még meg, legalább egy félidőre. És igen, Puig elöl nekiesik mindenkinek védekezéskor, már megzavarja az ellenfelet még akkor is, ha nem hatékony, mögötte meg DJ és Pedri remekül védekeznének és szerelnének. Én sajna még mindig nem látom azt, hogy bárki jobb lenne ebben a csapatban Businál a posztján a megkopott sebessége ellenére sem, de még akkor is el kell gondolkozni már a helyettesítésével a jövőre nézve. Akárhogy is, ez a DJ-Pedri-Puig életképes lenne ebben a formációban.Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 12:39:40Amúgy én is szívesen megnézném De Jong - Pedri - Puigot együtt. Én nem hiszem egyébként, hogy jobban átfutnának ezen a középpályán , mint ha Busquets vagy Pjanic van bent , mert ezek a fiatalok baromira odateszik magukat. Szerintem is egyébként Puigban több ötlet van előrefelé, mint Pedriben , egy picit többet is hibázik, de azért is, mert többet próbálkozik.
Sokan sokféleképpen látjuk a focit, ez is szép benne.Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 12:03:25Én sokkal jobbnak gondolom már most Pedrit, mint ahogy leírtad. Szerintem ebben a szezonban Messi és De Jong után a 3. legjobb mezőnyjátékosunk. Még Alba és Araujo, akik hasonló jók. Szerintem sokkal sokkal jobb védekezésben , mint Busquets. Busquets mellett eltolják labdát és vége , elkocognak mellette és fel is adja, meg sem próbál visszaérni, ellenben Pedri termete ellenére baromi jó ütemben lép oda És sokszor akasztja meg az ellenfél támadását, mellé fut meccsenként 11-12 kmet. Ezen az Elche elleni meccsen szerzett 11 labdát, de szerintem már sokszor bizonyította , hogy nagyon jó védekezésben is. Emellett baromi higgadt, ha odaadják neki nem veszít labdát kb soha és összjátékban is jó szerintem, Messivel kifejezetten jól játszanak össze. Szerintem baromi intelligens és nagyon univerzális játékos. Én őt semmiképp nem venném ki. Szerintem Busquetsnek kellene sokkal kevesebbet játszania.
Dembiben az a poén, hogy sérülése után egész jól játszott, és megy folyamatosan lefelé. Az ember azt hinné, ez fordítva megy
Több véleményeddel egyetértek. Braith végre bekerült a második félidőben középcsatár pozícióba, és mindjárt hasznosan tudott játszani. Ősszel is játszott ott 1-2 meccset, és rúgtak Messivel egy pont ugyanilyen gólt többek közt, amikor Messi agyonver 2-3 embert, a 4.-et már nem feltétlenül tudná, de ott áll kőkeményen a falban Braith, leveszi, visszajátssza, gól. Ez a kapcsolat szerintem üthetné a Messi-Albát. És ezt csak olyan formációban tudják megoldani, mint a 4-2-3-1. Persze lehetne pl 4-3-2-1 karácsonyfa is, ahol mondjuk a jelenleg egészségesek és nem kegyvesztettek közül Braith az ék, Leo és Griez mögöttük, és a mögötte lévő 3 talán kicsit kivenné a lyukat a kp-nkból. Csak ennél Trincao/Dembelé lenne felesleges. De ott pl lenne helye ténylegesen Pedrinek is, mert lássuk be, a csávó jól szerel, melós, biztosan passzol kicsiket, de ennyi. Most hagyjuk, hogy mi LEHET belőle egyszer, de most a jelenben ő kevés, főleg nagy meccsekre. És ezek nagyon nem egy támadóközéppályás jellemzői, sőt, kb pont az ellenkezői. Előre nem szeret/mer játszani, lassú, nem cselez, indulósebessége kicsi, nem lő, egy az egyben kb tök esélytelen, stb. Van meccsenként egy jó felpassza, de ezt a La ligából bárki hozná. 4-3-3-ban nem szívesen látnám közben Busi helyén sem, mert Busi azért jobban szerel, már csak a termete miatt is jobban megakasztva a támadásokat. És mivel Busi ellen a sebessége szól csak, ami Pedriben pont szintén nincs meg, azért szerintem oda Pedri nem lenne elég, egy komoly csapat megenné reggelire.Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 09:28:42Én ezt amúgy (ahogy írtam is) nem egy egész bajnoki idényre, hanem a Sevilla elleni kupa elődöntő visszavágóra és a PSG elleni BL visszavágóra értettem, ahol már sok veszíteni való nincs. Szerintem lehet kockáztatni.
Én eljutottam oda , hogy a 4-3-3 lehetne jó, ha Pjanic és Busquets védekezésben nem lenne minusz 1 ember. Így most az van , hogy 4-3-3 van, de Messi ugyanúgy visszalép a középkörig és teljesen üresen marad a középcsatár pozíció, nem tud senkinek felfele passzolni, a szélen , ha Dembele véletlenül 1-1ben megver valakit nem tud kinek befele passzolni, mert nincs ott senki, de cserébe még átjáróház a középpálya is, mert Busquets tényleg nulla. Ebben a 4-2-3-1ben Messi csinálhatná ugyanazt, mint szokott 4-3-3ban , hogy hátrébb jönne és felvenné a labdákat, csak így tudna kinek felfele passzolni, lenne középen egy ember és lenne széle a csapatnak és nem lenne elcsúszva az egész , érkezhetne második hullámból a visszatett labdákra és szerintem a Messi, Pedri , De jong háromszög tudná uralni azt a területet ott a középpályán. Ebben egyébként a két széle visszazárhatna és így védekezésben lehetne egy 4-4-1-1 és ebben az esetben én inkább védekezőbb szerepben képzelném el az egész meccsen Pedrit és De Jongot. Szerintem ez így védekezésben nem lenne rosszabb, mint most Busquetsel a középpályán , de jobb lenne támadásban. Busquetset egyszerűen már nem lehet játszatni top ellenfelek ellen, egyszerűen ez nem fér bele , hogy ennyire őrületesen lassú és csak dísznek van ott.
Ebben a részben két dologgal nem értek egyet. Az első, Pjanicsra és Busquetsre is szükség van ebben az idényben, mert 11 játékossal nem lehet végig csinálni a bajnokságot se. (Másról meg most ne is álmodjunk.)Arthur8 írta: ↑2021.02.24. 22:44:47rávállalnék mostmár egy 4-2-3-1re ahol Pedri és De Jong van hátrébb (semmi értelme se Pjaincnak se Busquetsnek ugysem tudnak védekezni) és Messi előttük a csatár mögött , mert ebben a 4-3-3ban Messi középről visszalépked és nincs senki középen. Jobb lenne , ha Messi megkapná középen , tudna irányítani (ahogy mindig is szokott) és lenne két széle és tudna egy középső embernek felpasszolni, aki vissza tudja tenni neki ,
Igen, nekem is pont ez lett volna a meglàtásom, 3-0nál a peremembereket kell behozni, pl Messi, Pedri, De Jong helyére, teljesen értelmetlen cserék voltak. Más, a játékban én még mindig semmit nem láttam, csak a szokásos tologatjuk jobbra-balra elképzelés nélkül, se lövés se egy kényszerítőzés amellyel előre haladnánk, beindulások néha vannak de legtöbbször vagy nem mernek passzolni vagy akkor indul be valaki amikor esély sincs megjátszani. A letámadás olyan hogy igen szólt az edző kéne menni de semmi szervezettség vagy öszeszokottság ötlet nincs benne.Ami a leginkább bánt hogy nem tudunk kontrát játszani (nem a főprofil, de akkor is.), valaki elindul labdáva, az elöl lévők pedig ahelyett hogy helyet csinálnak visszalépnek a labda mögé, értelmetlen, ha mégis lesz belőle valami az a felzárkozóknak, az alapból labda nélkül érkezőknek köszönhető. Sajnos ezek nem csak Koeman hiányosságai, talán még EV elött is meg volt, mintha a játékosok nem tudnák vagy akarnák megtanulni. A szögletet már nem is veszem ide, arra sincs ötlet sajna.Atis710 írta: ↑2021.02.24. 21:21:3122-23 éve vagyok barca szurkoló, volt sok edzőnk jók is rosszak is, de ilyet mint ez még nem láttam.
Adott jó pár játékos, akik túl vannak terhelve, ráadásul nem is megy a csapatnak mostanában. Bekerül 3-4 ember a kezdőbe, egész jól játszanak (sokkal jobban mint akiknek a helyén játszanak). A csapat is jól játszik, vezetünk 3 góllal. Normális edző mit tenne, lehozná azokat, akik játszanak minden meccsen, és lehetőséget adna a fiataloknak.
Na de itt van nekünk ez a focihoz nem értő, edzőnek nem nevezhető Koeman, és akkor ilyeneket cserél.![]()
Hát az agyam eldobom.
Iniestahoz kár hasonlítani soha nem lesz az a szint Iniesta sokszor Messit is túlszárnyalta. Bocsi az előző hozzászóláshoz akartam de véletlenül ide küldtemGaillard írta: ↑2021.02.24. 21:59:38Aki nem látja Pedriben a minőséget, az eddig háttal ült a tévének.
18 évesen alacsonyabb osztályból jönni egy ekkora klubba, reflektor fénybe és ilyen megmozdulások tömkelegét lerakni az első szezonban, na ezt kevesen tudják.
Fiatalon lát a pályán, egyedi dolgai vannak, szorgalmas és alázatos, védekezésben sem teljesen utolsó, emellett vállalkozó - nem beszari - szellemű az összjátékban egy kirakat csapatban, ahol könnyű gyorsan megégni és olyan megoldásai vannak, ami kb. egy öreg rókától várna el az ember.
A gyengéje, amin nem biztos, hogy nagyon sokat lehet javítani, az úgy látszik a sebesség faktor, de szerintem lesz mivel kompenzálnia ezen hiányosságát és reméljük elkerülik a komoly sérülések.
A lövései, na azt nehéz megítélni, mert ahhoz többször kellene próbálkozni. Businál már kiderült, hogy az nem lehet az erőssége, mert 400 mérkőzésből ennyire nem lehetett visszafogott valaki e tekintetben
Persze, a legmagasabb szinten még nem tud kellően versenyképes lenni, fizikálisan - remélhetően csak egy ideig - még bedarálják, de benne láthatóan megvan az a potenciál, hogy egy ilyen klubban játsszon sokáig, reméljük összességében egyre csak jobb lesz és bőven fejlődni fog - főképp - a hiányosságai terén.
Tehát nem pihentetett senkit, de mégis becserélte azokat akik az előző meccseken végig játszottak fásultan? Akkor azt hogy csinálta? Varázslóvinszentvega írta: ↑2021.02.24. 20:54:43Hát ez így semmi, 3 gólt a tabella felsőseinek kelle rúgni, ennek az Elchének 7-et kellett volna.... Hétvégén Sevilla, erre senkit se pihentet. Beteszi a fásultakat ahelyett hogy behozná Fuentét, Fernandest , Puig-ot.... Utóbbi esetében ,20 perc alatt lehozna egy olyan passz statot mint amit valaki itt mutogatott Pedritől....